reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

witam porannie;-)

Vici - a moze maz powrozyc kazdej z nas???:-D no to moj powiedzial ze dziecko z grudnia bedzie:szok:;-) cwaniak, niech se sam tak pochodzi z tymi kilogramami i przekochanym ciezarkiem kolejne 5 tyg:wściekła/y::-p

Twoj to kochany przynajmnej 3 tyg przed terminem juz by Cie odciazyl:tak:

* co do wyciagajacych sie rak do dziecka - hmmmm:dry: na szczescie sie chyba nie spotkalam jeszcze
ale gdyby taki palacz wyciagnal rece - ostra riposte by dostal/ dostala ode mnie
nienawidze fajek

smutnamamo - z cytologia nie pomoge:zawstydzona/y: a co do godziny 5.. czyzby po zmianie czasu ?;-) aczkolwiek nie zazdroszcze:sorry2: moj wstal 5.45 na siusiu.. wrocil do lozka i czekal az uslyszy alarm taty o 6.. i dzien sie zaczal:biggrin2:

tigi - ooo to niefajnie z ta kanapa:baffled: wygoda spania ma ogromne znaczenie:tak: ja tam uwazam ze jaka przespana noc taki caly dzien;-)

Magda
- ojej szpital??? przez twardnienie??? no to ja mam nadzieje, ze ta luteina Ci pomoze:tak:

ja tez jeszcze nigdy zgagi nie mialam :dry: znaczy tego palacego uczucia tak? bo czasami mi podchodzi jedzenie do gardla ale to chyba nie to :sorry2: bardziej refluksowato teraz na koncowce..

Basia? jak dzisiaj? mam nadzieje, ze dostaniesz dobre wiesci:tak:

Lucere - widze, ze bardzo pozytywny weekend mialas:tak: super!

* ja spie dobrze:tak: max raz do toalety chodzi i te 8h uda mi sie co noc przespac, natomiast codziennie odbebniam rytual - kapiel ok 30 min i cieple kakalko - i spac;-) no.. czasem jeszcze jakies przytulanko;-):-D

ahhh dziewczyny wczoraj mialam dzien pelen energii a dzisiaj czuje sie jak z psu gardla:baffled:
oczy mi sie zamykaja.. dobudzic sie nie moge, szykowac syna do przedszkola mi sie nie chce szykowac
jestem cieta i jakas poddenerwowala no i plecy ostro daja znac o sobie:baffled: jest 7.30 a ja mam juz dosyc!!:wściekła/y:
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
sorka, musialam wylac zale...

w kazdym badz razie zycze wam milego dnia:-D

reklama
Hej grudnióweczki;-) melduję się, że "żyję", ale nie mam zupełnie czasu na pisanie i czytanie, wszystko dzieje się za szybko cały czas na wariackich papierach..:-(postaram się popołudniu wszystko nadrobić! Dużo zdrówka wszystkim, zero skurczy! :tak:

Vici - :-D to widzę ż masz takiego samego fachowca jak ja ;-)mój też chodzi i powtarza jeszcze 2 tygodnie , jeszcze 2 tygodnie .... ale on ma w tym ukryty cel ...zależy mu na tym po to żeby nie musiał w grudniu urlopu brać , bo w naszej branży grudzień to dobry finansowo mc , a on obiecał wziąść 2 - 3 tygodnie urlopu ...i częsie gaciami żeby samych pracowników nie zostawiać :-D

Vici , niezapominajka - też mnie to wkurza , brudne łapska pchać do dziecka:wściekła/y: u mnie wszyscy w miarę kulturalni , a gości przybyłych do mego dziecia będę witała chasłem , zapraszam do łazienki tu stoi carex a tu ręczniki wiszą :-D przy młodym skutkowało , u mnie trochę taka lekarska rodzina więc mają nawyk mycia rąk .... a co do palenia to u mnie jest zakaz , nawet mój tato musi schodzić na dwór w mrozie:-p

Basia ja też tragedi w takiej wadze nie widzę pisałam już o koleżance która donosiła i urodziła 2600 dziewczynkę i ani dnia nie leżała w szpitalu i nikt w tym nic dziwnego nie widział, a była pod stałą opieką bo 1 dziecko poroniła w 16 tc ...
Ale muszą pewnie sprawdzić co i jak , każdy się teraz boi o swoje futro ...

Wczoraj wymieniali mi grzejnik , jutro wprawiają okno balkonowe , a w przyszłym tygodniu wieszają balkon ! wreszcie ! a potem wielkie sprzątanie ...
Pogoda jak lstem , aż się chce wyjść na spacer , ale prasowanie czeka bo dokupiłam jeszcze kilka rzeczy :sorry2: a o 13 kumpela ma wpaść , a tu jeszcze pranie i obiad trzeba zrobić ....

Witam Kochane.Ja już po wizycie i siedzę z tydzień.Już wczoraj wiedziałam wieczorem że muszę zostać na kilka dni lekarz dyzurny i powiedział ze muszę być na obserwacji aby oni zobaczyli czy maluszek taki z urody drobny czy coś nie tak.
Takze leze...

jejku Basiu!! wspolczuje kochana:-:)-( tydzien??? a co oni za badania robia???
a co z Kamilkiem?? ahhh nie zazdroszcze:-:)no:
trzymam kciuki aby wszystko bylo ok..

a powiedz mi swojego pierworodnego kiedu urodzilas i ile wazyl???

Baska to sil zycze a robia cos teraz czy tylko zostajes bo tak?
tiluchna jak sie sprawdzi to poprosze o wrozenie i dla was :-D Wspolczuje ucieczki energi
mamaktosia moja mama tez pali i odkad sa wnuki to pali na korytarzu lub w kuchni u nas jak jest to na tarasie ale zaraz po idzie umyc rece.A na odstraszanie to u nas naprawde Rozii sie sprawdza,nikt do wozka nie podejdzie :-D Niby mala,chuda a wsciekla na wszystkich jak nawet dzien dobry mowia :rofl2: nieraz to denerwuje ale przy maluszku to zaleta bo mam spokoj:tak:

Ja juz od weeckendu taka jakas bez sil.Brzuch sie napina,blizna piecze a maluch chyba bardzo nisko bo i na dole mnie piecze cos tam w srodku nieraz:baffled: do tego te nieszczesne rece w nocy.Jutro sie poskarze w szpitalu i zobaczymy co powiedza.A do wc to juz milion chyba razy dziennie chodze:zawstydzona/y:

Tiluchna Kamil u teściów na razie ale mąż w czwartek przyjezdza i bedzie z mały w domku.Kamil ur się w 41tyg i ważył 3150g mierzył 56cm

vici​ nic nie wiem czy będa mi coś pdawali czy jak kazali leżeć dużo na lewym boku bo wtedy lepiej krew krąży czy cos tam...

bezsensu... przeciez maluszka mozna monitorowac przychodzac raz dziennie na kontrole:baffled: po co tydzien w szpitalu zostawiac?? masz jeszcze skurcze? boli cie cos?? i to jeszcze 55km od domu, biedactwo (mocno tule)

no to Kamilek tez nie byl ogromny - masz po prostu zgrabnych chlopaczkow:tak:

dobra, musze ten tylek podniesc i isc dziecko odprowadzic do przedszkola
u nas dzisiaj sliczna pogoda.. moze swieze powietrze mnie troszke rozbudzi ;-)

aaaa.. ktos sie o ferie pytal.. tutah mamy ferie srednio co 8 tygodni:baffled: teraz jak jestem na zwolnieniu to ok ale jak pracowalam to cholery dostawalam bo zawsze trzeba bylo opiekunek szukac:wściekła/y: a koszta niemilosierne...

dorosli powinni miec tyle urlopow co dzieci ferii - ot i tyle:-p

Baska no klockow widocznie nie urodzisz wiec i waga nie ma sie co przejmowac.
tiluchna z tym wolnym dla rdzicow to fakt!
U nas dalej mglisto a poznije pewnie bedzie ladnie...Prasowanie na mnie czeka a ja mega len...

reklama
Tiluchna może nie był ogromny ale ja jestem mała i drobna więc Kamil był jak to lekarz mówił gigantem według mnie bo ja mam tylko 155cm wzr i mało ważę mąż ma 198cm i jest wysoki i Kamil się do niego upodobnił a teraz nie wiadomo czy ten maluszek po mnie taki czy coś tam się dzieje.
Niby codziennie na kontrole ale gdzie ja bym miała jezdzić na nie i z kim małego zosatwaić te ż by mi tak nie pasowało troszkę.

Do góry