reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Baśka trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Domi widzę, że teść wesoły facet hehehe
Awunia nooo ja też lubię dzieci z włosami hehe fajnie wygląda taka ciemna czuprynka ;););)
niezapominajkaa na co ta etykieta? aa co do prezentu to w zeszłym roku właśnie Im bilety do teatru kupiliśy ;););) Dzięki za pomysły ;)

reklama
vici - to ja jeszcze wrzuce kilka słów - bezpieczna granica to 38 tydzień. Jeśli chodzi o wcześniaki to nie tylko tydzień urodzenia sie liczy, ale również waga urodzeniowa. No i lekarz :) Dzieci urodzone w 36 tyg z niska masa urodzeniowa (ok 2 kg) są zawsze zaliczane do wczesniaków, z 36 tyg z normalną masą - to zależy od lekarza :) niektórzy uznają to za wczesniactwo, niektorzy nie. Bycie wczesniakiem daje kilka dodatkowych badań za darmo i szczepionek, ale nei pamietam w tej chwili co konkretnie...

mamuśka - na prezent polecam płyty - Mark Gungor - Przez śmiech do lepszego małżeństwa (3 płyty, cena ok 85 zł)

Jakoś nie mam siły odpisywac wszystkim..
U mnie dobrze, weekend jak zawsze szalony, w biegu. Sporo roboty w domu i wokół niego, jakies spotkania, troche odpoczynku z mężem - ogladaliśmy "Jak urodzić i nei zwariować" - polecam jako film niewymagajacy myslenia i na relaks przed porodem :D
No i przejrzelismy 4 kartony ciuszków i mam co prać.. niestety dopiero w przyszlym tyg, bo ten spedzam u tesciów i znów lepie w glinie :)

Ostatnia edycja:
lucere to na cały tydz wybyłaś do teściów? Odpoczywaj, odpoczywaj;)
mamaktosia to chyba Ty wrzucałaś kiedyś przepis na spagetti carbonara ;) Jak możesz to wrzuć jeszcze raz ten przepis na wątek kulinarny, bo tu nie mogę znaleźć, a było dobre i szybkie ;) A jak to nie Ty go podawałaś to niech się ujawni Ta, która to była ;-);-);-)

Basiamoja mala jest z 36tc i ni byla w inkubatorku ani nic po 3dnich wyszlam do domku i odpukac nc ne choruj gdzie ady a. 8mies chorowita bedzie....wiec sie nied przejmuj lepiej ze cie tam pilnuja....bedzie dobrze....:happy:

mamuska nie no tak zle nie bedzie z ta lysinka...ja tam w to nie wierze to tylko zabobony:-D

awunia u mnie zgaga to juz staly gosc....wlasnie sie odzywa:crazy:

lucere, dzięki, zerknę na to ;)
Polcia ja też nie wierzę ;) śmieję się ;)
Magda dobrze, że pojechałaś. Lepiej dmuchać na zimne! A mam nadzieję, że do jutra wszystko się unormuje !

Baśka, nic się nie martw, będzie dobrze:-) koleżanka urodziła donoszonego malucha w wadze 2200 - zdrowe, fajne, bez problemów:-) niska waga o niczym nie przesądza.

awunia, zazdroszczę wysypiania się;-)

Magda, pewnie nie pierwsze, nie ostatnie takie akcje;-) ważne, że się nie rozwiera i maluch siedzi grzecznie w środku. dawaj znać jak się czujesz:-)

a ja marudzę - kanapa, na której śpimy się niefajnie wyrobiła w miejscu składania i uwiera mnie w biodro:/ będę musiała znaleźć tapicera i wymyśleć jak ją ułożyć, żeby się już nie wyrabiała:/

witam sie z rana widze tigi ty tez ranny ptaszek ;-)mnie dzieciaki dzis o 5 rano obudzily:-D szykuje szkolniaka do szkoly i powoli siebie do gina po skierowanie na badanie , dziewczyny nie orientujecie sie czy jest sens teraz robic cytologie jesli tak fatalnie wyszly mi wyniki czystosci pochwy czy nie wyjda jakies oszukane i nie lepiej dopiero po kuracjii?

reklama
niezapominajka dobry pomysl z ta naklejka a gdzie ja przymocujesz w domu czy do wozka.Tez nie lubie jak pchaja lapy do maluszka i na szczescie moj sunia wszystkich odgania bardzo skutecznie :rofl2: A najgorsi to ci co pala i ledwo papierosa skoncza a juz sie pchaja :szok:
lucere dzieki za fachowe wytlumaczenie,ja wlasnie zielona w tym jestem a niby nie pierwsza ciaza i powinnam byc bardziej obcykana.
Magda dobrze,ze pojechalas do gina i jak dzis lepiej troche?
Wczoraj po dlugich rozmowach z mezem stwierdzil,ze daje mi gora 3 tyg i urodze :nerd: to sie fachowiec znalazl heheh ale naprawde mi coraz gorzej chodzic,wstawac a o porzadkach to juz nie wspomne.Odkurzanie i mycie podlog to juz wyzwanie i spada czesto na niego...A swoja droga chcialabym skorpiona :-D

Do góry