reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam sie i ja....
Włsnie zjadłam śniadanko mała co chwile podbiega po kesa swojego chleba a ja na bb :-D
Dzis słonko wyszło moze uda sie pranko choc na troszke wystawić zeby ładnie powietrza chwyciło.....choć tak wieje ze nie wiem czy mi suszarek nie poprzewraca:baffled:

tigi łacze sie w bolu z niewygodnym spaniem....moj juz by chetnie zmienił materac ale do porodu ma zakaz bo co jak mi wody nagle odejda jak ostatnio...ja juz prac tego nie bede :no: I tak sie musze turlać na tym wybitym materacu do porodu :baffled:

Basia no powiem ze niefajnie w szpitalu ale lepiej ze tam bedziesz i bedziesz na obserwacji.....potem w rzie co bylo by wiele pyt do.....trzymaj sie tam dzielnie i powracaj w dwupaku....dawaj znać co i jak.

Moja kondycjajuz tez zaczyna siegac do minimum czasem wleke sie jak zółw....ehhh jeszcze troszke.
A i dzis w nocy obudzily mnie skurcze jej nie wiecie jak ja sie przeraziłam...ale samo ładnie przeszło:blink:

reklama
Basiu :-( przykro mi , ale widocznie tak trzeba , poleżysz , powiedzą że wszystko ok i puszczą cie do domku :tak: tylko Kamilka szkoda , dzieci widzą i słyszą więcej niż nam się wydaje , pewnie się martwi .

Ja ma z kolei stracha w drugą stronę ... powiem wam że jak odebrałam ostatnie wyniki to nawet witamin już nie biorę ... morfologia mi poszybowała w górę , a to moje dziecko nic a nic niechce zwalniać , nawet moja waga stanęła praktycznie w miejscu i nic , młodemu to nie przeszkadza ...ostatnio na usg babka stwierdziła że nie mieści się w centylach .... Kurcze i tak źle i tak źle :no: kiedyś nie było tych usg ludzie mniej wiedzieli , a dzieci i tak się rodziły , a mamy miały mniej stresujące ciąże ...

Basiu trzymamy kciuki !:-)

Hej dziewczyny! Dzisiaj trochę lepiej, tylko jeden skurcz miałam jak do tej pory. Zośka skacze jak szalona, obecnie ma czkawkę, więc nie martwię się,że coś nie tak. Wczoraj doktorek jak robił usg, to oczywiście pomierzył pannę i podobno ma teraz ok 2350g.

Ranne ptaszki z Was Dziewczyny ;)
mamaktosia
, dziękuję Ci bardzo za przepis;););) Oj Twoje Maleństwo to nie będzie maleńśtwem raczej hehe To udanych plotek z kumpelą ;)
smutna mama to nie dali Ci pospać chłopcy ;) Ja bym obstawiała, że bardziej wiarygodne wyniki będą po kuracji. A co ginek na to?
vici noo to ładnie Ci wywróżył ;) Mi mój wywróżył, że przenoszę :p:p:p więc Tiluchna nie martw się, może z nasi nie będą dobrymi wróżbitami :p
Tiluchna ja częściej zgagę miałam przez ciążą niż w ciąży ;) Teraz może mi się zdarzyło ze 3 razy! Mam nadzieję, że poprawił Ci się humor trochę! No a ja myślałam, że dzieci u nas w szkołach mają dużo wolnego, a jednak ...:)
Baśka no to Kamil jakiś ogromny też nie był... A to jedyne zalecenie??? A co za badania mają Ci robić?
Magda dobrze, że u Ciebie lepiej. No to już duża panienka ;)
Ja wstałam dziś o 10, ale za to w nocy jakoś spać nie mogłam, tj. strasznie mi niedobrze było... Teraz też jeszcze tak troche, ale tylko trochę;) Mój M się śmieje, że jeszcze tego brakuje, żeby w ostatnim trymestrze mnie mdłości łapały he

Pytałam położnej czy beda mi coś podawać ona powiedziała że narazie nie tylko poobserwują tydzień potem znowu usg i zobacza czy dziecko przybiera wtedy podejmą decyzje co dalej.Mówiła mi że a też jestem drobna i może dlatego tak jest...No nic zoabczymy co będzie.
mamaktosia właśnie kiedyś nie było usg i było ok a teraz tylko stresy mają kobiety w ciąży.I masz racje ja mam taki prolem że mój mały za mały a Ty że za duży hehe:happy: Będzie dobrze musi być.Jeszcze troszkę mamy do końca i finał a na mecie czeka nas nagroda i to taka piękna kochana mała kruszynka będzie z nami ...
Wtedy zaczną się pewnie inne problemy:dry: Tak bywa w życiu niestety.

Witajcie Mamuśki
Baśka_28 moja Mała też ogromna nie jest w 30tyg. 1d ważyła 1308 g i moja lekarka powiedziała, że jeśli utrzyma takie tempo wzrostu to nie osiągnie więcej niż 3200

Dostałam wczoraj z bebiprogram teczkę na ciążowe dokumenty i płytę z kołysankami :-)

Tiluchna może nie był ogromny ale ja jestem mała i drobna więc Kamil był jak to lekarz mówił gigantem według mnie bo ja mam tylko 155cm wzr i mało ważę mąż ma 198cm i jest wysoki i Kamil się do niego upodobnił a teraz nie wiadomo czy ten maluszek po mnie taki czy coś tam się dzieje.
Niby codziennie na kontrole ale gdzie ja bym miała jezdzić na nie i z kim małego zosatwaić te ż by mi tak nie pasowało troszkę.

wlasnie o to mi chodzilo:tak: jezeli ty jestes dodatkowo drobna to i synek moze byc drobny:tak: poza tym przez 5 tyg dziecko moze jeszcze do 1kg nabrac i mialby tyle co Kamilek przy porodzie

Mamuśka- mnie też przez kilka dni mdliło ale dziś jest ok :tak:współczuję mdłości , na pocieszenie moja szwagierka jest w 7 tc i puszcza pawika kilka razy dziennie :baffled:, wczoraj dzwoniła się pochwalić ...wczwartek mamy wizytE u gina i ciekawe co jej powie :) pewnie że to dobry znak, bo dużo hormonów :-D

Basia - dokładnie :tak:Ajak czytam żebobas Domi w 30i 1 tc miał 1308 a mój w 32 tc miał 2888 tomi się słabo robi ... to jeszcze raz tyle... jato liczę że on zwolni , albo te wszystkie usg mylą się u mnie na plus i tak na prawdę urodzi się różowiutkie 3200 :-D

Basia życzę dużo cierpliwość i siły!
mamaktosia noo moj Mały w 30,1tc miał 1500 ;););) A co do mdłości to moja przyjaciółka w obu ciążach pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop! To dopiero musi być przerąbane ;););)

reklama
mamaktosia- Ty się uspokój i nie świruj, mojej koleżance mówili, że urodzi 4kg córkę, a ledwo przekroczyła 3kg. Toć to tylko pomiar pirazydrzwi;) Nie myśl o tym, a będziesz spokojniejsza...

baśka- Filip miał w 35 tyg. 2kg, a urodził się 3kg 4 tygodnie później, więc to nigdy nie wiadomo czy usg się nie myli...

Nasz mały po wczorajszych pomiarach ma ok.1800gr, także olbrzym to nie będzie...ale to cud przy mojej cukrzycy. A ja od 3 tygodni ani grama nie przytyłam (jedyny plus diety) także pewnie już dużo nie przybiorę, mam jakieś 10-11kg, a Wy?

Aaaaa słuchajcie dostałam skierowanie na badanie na HIV, któraś z Was też to robiła? Z Filipem mi nie kazali...

Do góry