reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Paulette ja mam 15 na plusie... ;/;/;/ choć już chyba przestałam się tym przejmować ;) Ja robiłam HIV na początku ciąży. Chyba przeważnie dają skierowanie

reklama
Pauletta nie robiłaś w 1 ciąży pewnie dlatego że to generalnie nie jest obowiązkowe badanie, tak mi powiedział gin. jedni zalecaja, inni nie. Co kg to ja przytyłam równe 15 kg:) Jest tego trochę do noszenia, a potem się dziwię, że mnie biodro boli:D
smutnamama ja myślę, że robienie tej cytologi teraz jest bez sensu. Podobno na końcówce ciąży lepiej cytologi wogóle nie robić bo można krawawic.
vici to z twojego męża wróżbita się zrobił:)
Basia szkoda, że musisz zostać w szpitalu...na samej obserwacji. To takie denerwujące jak i tak nie podają lekarstw tylko się leży..

Ja w nocy nie mogłam jakoś spać. Nad ranem, poszłam zrobić siku żeby mąż zawiózł do badania przed czwartkową wizyta i wtedy jak zasnęłam to obudziłam się przed 11:):)
Mała Ada tak szalała, że ojca przez pół nocy kopała po plecach...Wczoraj powiedział, że już nie może się doczekać córeczki..ale to było miłe:):)..Ja my wszystkie

Miłego dnia dziewczyny!!

Baśka, moja koleżanka miała podobną sytuację do Twojej, albo nawet gorszą, bo u mniej głowa dziecka rosła normalnie a reszta ciała była 3tc mniejsza. Zatrzymali ją na patologii na 3 tygodnie. Co tydzień wywoływali poród oksytocyną. Udało się wypędzić małą kilka dnia przed planowanym terminem za 3 podejściem. Urodziła naturalnie córkę 55cm i 2800g. Po prostu laska, taką drobniutka :-) Wróciła do domu w sumie po miesiącu i też miała wrażenie że leży tam bez sensu. Jednak finał z happy endem, więc i Ty bądź dobrej myśli :-)

Pauletta, Badanie na HIV robiłam na początku ciąży i teraz jest chyba zalecane by robić, ale jeszcze moja gin nie wspominała o tym żeby powtórzyć

U mnie 13kg przybyło i już 105cm w brzuszku :happy:

Witam ponownie po części nadrobiłam;-)
Basia proszę się nie stresować, może Twoje dzieciaczki mają taka urodę, że małe będą sama wspominałaś że drobniutka jesteś, a lekarze muszą zostawić Cie na obserwacji w razie czego;-) tak więc głowa do góry!Tydzień szybko zleci, szkoda tylko, że daleko od domu jesteś, ale jesteśmy z Tobą!:tak:
awunia super, że wyniki w porządku, super sprawa z weekendem udanym i wiesz co?1 zrobiłaś mi smak na lody a ja nie mam w zamrażalce! :-p
Zaraz wrzucę do wątku kulinarnego przepisy na pierniczki;-)
A ja Wam powiem, że lubię tą zmianę czasu:tak: ogólnie lubię jak się ściemnia, lub jak jest całkiem ciemno, jak jest mgła, śnieg (nawet i jego być nie musi) i latarnie świecące maja taki urok w sobie:happy: tak, wiem dziwna jestem:-p a odnośnie kilogramów proszę nic nie wspominać ja już mam 9 na plus:wściekła/y: i kulką jestem!:-p

Pauletta, ja robilam badanie na HIV w pierwszej ciazy. Jest ono nieobowiazkowe i zrobilam je dla siebie i dlatego zeby lekarze czuli sie bardziej komfortowo. Teraz nie wspominali a ja nie nalegalam

Ja sie zmierzylam i mam 115 tylko u nas mierza od gory do dolu i na tej podstaie oceniaaja czy dziecko prawidlowo rosnie.
Ile na wadze, nie powiem ale na pewno duzo za duzo.

Zrobilam sobie wlasnie platki owsiane na mleku. Sniadanie jak sie patrzy ale zjadlabym cos bardziej konkretnego, cos jak jajecznice na boczku ..niestety dieta buu...

Skierowanie na HIV też dostałam i wole je zrobić tak samo na żółtaczkę typu B i C robiłam na samym początku ale nie szczepiłam się i muszę skontrolować czy się nie zaraziłam.. a boje się bo teraz cały czas do szpitala chodzę dbam o higienę, ale wszystko może się stać.
W ogóle to źle ostatnie tygodnie znoszę skurcze już są codziennie, ciężko mi się chodzi duzo nerwów mam i chciałabym już za 3 tyg urodzić;-)

reklama
hehe:-D ja tez bym sie nie obrazila za porod tak np za tydzien czy dwa:-p

ale cos ostatnio sporo moich kolezanek doczlapuje do 40 tygodnia a nawet dalej :szok::sorry2:

Do góry