reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Baska ja to juz kiedys slyszalam ,ze noworodek"przynosi" prezent swojemu rodzenstwu i u nas na pewno tak bedzie :-) Chyba stanie na malej paczce lego z zlowiami ninja bo tam jest Raphael :-D Wogole jak szlam do kogos w odwiedziny do noworodka to nioslam cukier (bo zawsze sie przyda a inne slodkosci tatus wyjada ;-) ), jakas drobnostke dla maluszka i jesli byly tez inne dzieci to tez cos dostawaly.
niezapominajka mi tantum werde na gardlo pomaga

reklama
vici tez tak właśnie robię jak idę w odwiedziny do noworodka to zawsze daję kaskę ale że cukier to nie wiedziałam:happy:
To muszę pomyśleć o tym prezenciku dla Kamilka.
Wiesz co zawsze jak wpisuję Twój nick to wychodzi mi Vivi chyba dlatego że chcieliśmy mieć córeczkę Wiwianne i tak przeszło mi przez myśl co jak wyjdzie córcia a ja dużo niebieskiego mam w ciuszkach:dry:

witam sie porannie sliczna pogoda za oknem u mnie :)

Baska -ja moim zawsze cos kupowalam teraz tez kupie i to nie wcale jakis malutki prezent tylko cos wymazonego na poczatku dzieci moga byc zdziwione ze mma niema dlanich az tyle czasu ile by chcieli, ja sie strasznie martwie o maxa mojego on taki mamusi ynus nadal na cycusiu ale uwielbia somoloty a unas chlopcy maja same samochody pociagi wiec kupie mu taki z fisher price samolot , michac cos kubusia a cezary pewnie lego

Baska co do cukru to u nas sie mowi,ze maluchowi trzeba cos slodkiego przyniesc(mimo ze nie je) na slodkie zycie a ja zamiast czekoladek,bombonierek to cukier nosze :tak: W lipcu bylam u kolezanki co bliznieki urodzila i 2 kg przynioslam po jednym na kazde hehehe a ich siostra tez dostala drobnostke.Nick jak nick :-) a Wiwianne ladne imie :yes: jak u nas cos odpadnie to bedzie Yasmine i tylko bym pare sukienek dokupila a reszte znosila to co jest juz w domu.
Co do ciuszkow to ja mma kupe blekitu ,troche bezow i pomaranczy ,bieli i zieleni.Ciemnych jest malo i wszystko takie jasne pastelowe.
smutnamama to chlopaki beda mieli radoche i z brata i z prezentow :yes:
Ja szalec nie bede bo niebawem mikolaj,swieta i tez cos trzeba kupic...
No i wzielam apap,leze pod kocem,czuje sie zle i w koncu zdecydowalam sie na tabsa bo widze,ze franca nie przejdzie...a na zewnatrz takie piekne sloneczko.

vici ja termin mam dopiero na sylwestra wiec sporo czasu a na swieta tez bardzo kosztowac sie nie bede bdzieci mam male nie lubia takich potraw jak w wigilie wiec zrobie tylko wystawniejsza kolacje z karpiem dla dzieci paluszki rybne barszczyk z uszkami wiadomo ciast tylko napieke jak glupia ges znowu no i szyneczke sobie sama zrobie i karczek wedlinek takich swojskich narobie jakas salatke i nic wiecej w tym roku o ile wogole mi sie cokolwiek uda ha ha bo nawet ze sprzataniem bedzie trudno jak moje maluchy chodza za mna i to co posprzatam to zaraz balagan uroki dzieci :)

smutnamama właśnie ja tak jak vic nie będę szalała bo Mikołaj nie długo a mój chcę traktor bo stary mu się zepsuł to przecież to szpitala nie wezmę takiego wielgachnego prezentu :-)
vici no tak jak blizniaki to trzeba było 2kg a jakby inaczej.U nas się nosi czekoladę zazwyczaj.A co do ubranek to ja mam różne kolorki takie co pasują do chłopca i dziewczynki tylko pościel do łóżeczka i kombinezon niebieski ale jak coś by odpadło to w sumie trochę w tym mogłaby pochodzić:happy:

I ja się witam
Basia fajny pomysł z tym prezencikiem, jak będziemy miec w przyszłości drugie dziecko to na pewno tak postąpię:)

Ja po śniadanku...królował dżemik wiśniowy:) Czekam aż mi drożdże urosną, bo będę zarabiać ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką:)
Na obiad jest zupa jarzynowa od wczoraj i beda naleśniki więc expressowo.
A mam zachciankę na ciepłe drożdżowe ciasto i szklaneczkę mleka:)
Te dni tak lecą....już dzisiaj piątek:)

Hej:-)

Ja po wizycie, napisałam co i jak w wątku wizytowym:-) Kupiłam dziś 3 ubranka dla maluszka, a apteki znów nie zaliczyłam, ale to dlatego, że zabrakło mi czasu, bo ginek się spóźnił i długo czekałam, potem musiałam jeszcze w innych kolejkach postać i tak jakoś czas uciekł. Zaraz czeka mnie jeszcze prasowanie, muszę też cos zjeść, bo padam i będę piec jakieś ciacho dla męża:tak:

Co do kolorów ciuszków, bo widzę, że o tym piszecie, to ja mam chyba w każdym kolorze (oprócz czerni) coś:tak: i jest i róż i błękit i inne :-) Za to wanienkę zieloną, wózek będzie pewnie czerwony, a pościel kremowa i żółta:-)

vici o cukrze dla noworodka nie słyszałam:tak: a to jakieś choróbsko Cię bierze? Niech nawet nie próbuje:-) a mój mały też mi żebra przestawia, aż boli:-( ale wolę to, niż gdyby się wcale nie wiercił:tak:

niezapominajka1101 Ciebie też coś dopadło? Wrrrr...oby szybko przeszło:tak: U nas znów parodniówka jelitówka panuje:no: zdrowiej!:-)

Baśka_28 ja nawet na siku nie wstawałam, z czego jestem dumna;-) i też nawet się wyspałam, więc nie jest źle:-)

tigi no to trzymam kciuki :tak: U nas też jakoś ciasno się zrobiło od kiedy zbieramy rzeczy dla dziecka;-)

reklama
Witam i ja popołudniową porą;-) dziś znów zalatana jestem , więc po nadrabiam zaległości wieczorem :-D
mamuśka zapraszam na obiad zostało jeszcze troszkę;-) na prawdę barszcz wyszedł mężowi :tak:
zatem do wieczora! miłego dnia dla wszystkich! i korzystajmy z pogody puki tak nas rozpieszcza :-D

Do góry