reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

koriander, kierunek zawsze mi się podobał i nadal myślę, że jest ciekawy. Na szczęście od 1 roku pracowałam (studia były zaoczne) i szybko nauczyłam się innego zawodu. Także teraz na szczęście nie muszę szukać pracy tylko po socjo.

Mnie dzisiaj dopadła z rana biegunka :-( kiepsko się czułam i nic nie mogłam zjeść. Potem zaczęłam wymiotować. Teraz jest lepiej i na razie cisza. Nie mam gorączki ani nic mnie nie boli, więc sądzę że czymś się zatrułam...:-(

reklama
Witam ...

mało mnie, bo 2 dzieciaczków & praca to dość bezlitosne trio i nie pozostawia wiele wolnego czasu ;-)
ale postaram się czasem zaglądać ..

współczuję problemów z teściami ...
ja moich mam daleko (ponad 200 km), a szkoda, bo są fajni, dobrze się dogadujemy i zawsze możemy na nich liczyć :tak:
chociaż mieszkać bym nie chciała ani z jednym, ani z drugimi rodzicami ...

Aia, dla mnie 50-60 kg, o których piszą dziewczyny to też marzenie ściętej głowy ;-) ale mam 175cm ...

na razie mam 1,5 kg na + ... mało, ale w poprzednich ciążach było podobnie na tym etapie ,a potem się rozkręciło i dobiło do 13-14 ... teraz chciałabym nie przekroczyć 10 ...
ale nawet jeśli, to nic ... u mnie akurat karmienie działa cuda i waga powinna polecieć momentalnie ...
ja tak jak Ania23 ... bardziej boję się rozstępów !!! 2 ciąże udało mi się przetrwać bez, ale mam trochę na udach i biodrach z okresu dojrzewania i nie chcę ani jednego paskudztwa więcej !!! zwłaszcza na brzuchu :szok:

Hej ho, u was tez tak leje ??:wściekła/y:

malutka jaki preparat z zelazem teraz bierzesz? Jestem ciekawa czy mi sie poprawia wyniki pod koniec miesiaca..

U nas wczoraj lało cały dzień, dzisiaj też ciągle pada ale nie aż tak.
Co do witamin to teraz biorę LadeeVit i naprawdę jeśli o zaparcia jest poprawa. Wcześniej brałam Prenatal i była masakra. Chciałam przejść na Femibion Natal 2 bo tam nie ma żelaza ale lekarz powiedział że to mogę spróbować.

Witam Was wszystkie dziewczyny i zaraz uciekam :) Dziś czeka mnie grill u teściów, bo teść wrócił po kilku miesiącach z Norwegi :) O ile przestanie padać...Do tego babcia męża ma imieniny, wiec wiecie ;)

Hemoroidów nie mam, ale zaparcia mi towarzyszą ciągle i boję się, że i mnie one dopadną :( A żadna dieta w tym kierunku nie pomaga :(

Ja jeszcze nie przytyłam strasznie, ale w brzusio idzie wszystko :) Zobaczymy, ile będę mieć na koniec ciąży :)

oregano współczuje złego samopoczucia, oby już nie powróciło :)

Jutro do Was zajrzę, a dziś życzę przyjemnej soboty :*

u mnie zaparć brak, ale wylazło 1 świństwo wczoraj, nocka z głowy, dietę trzymam, wodę pije i lipa...:wściekła/y:
ehhh poczytałam na www ze można brać czopki Procto-Glyvenol, jak wazelina nie pomoże to zastosuje

Piekna, żyję z hemokolegami od wielu lat, a w ciąży to cholery dopiero mają imprezkę. już profilaktycznie się zaopatrzyłam w środek, który jako jedyny działał poprzednio. bezciążowo procto-glyvenol, owszem, ale w ciąży na mnie działał jedynie POSTERISAN H. jest jeszcze posterisan bez h, ale jego to mogłam se używać do smarowania stóp może, zadziałał by tak samo. posterisan h jest na receptę.

wczoraj skończył mi się wychowawczy. witam się z L4 ciążowego. najprawdopodobniej zmienię lekarza, gościu może i specjalista, ale źle się u niego czuję, dzisiaj się ścięliśmy. płci nadal nie znamy.

na plusie mam 1-2 kg zależnie od tego czy byłam w kibelku czy nie :rofl2:

pozdr

Piękna - u współczuję , wyobrażam sobie co musisz czuć :zawstydzona/y:
Synke - czasem taka zmiana jest dobra , jak się nie czujesz komfortowo przecież to jest najważniejsze :tak:
Awunia - jak tam po imprezce ?

A ja miałam wczoraj wypadek :szok: mój małżon zostawił odkurzacz w kuchni , a ja idąc po chipsy :sorry2: zaplątałam klapek w kabel i jednym kolanem uderzyłam w płytki a drugim kolanem rozwaliłam szczotkę odkurzacza :baffled: dobrze że miałam ze sobą chipsy bo się o nie oparłam i nie uderzyłam brzuchem o płytki. Uważajcie dziewczynki na odkurzacze , lepiej ich nie używać :-p , a chipsy czasem ratują życie :-D

Miłego dzionka

Widzę, że nad tym weekendem ciąży jakieś fatum. Ja wczorajszy dzień miałam wyjęty z kalendarza. Po porannych biegunkach i wymiotach resztę dnia nie miałam na nic siły. Mąż podnosił mnie z łóżka, wszystko bolał i zero apetytu. Ponieważ czuję już ruchy rybeńki to wczoraj kopała cały dzień, była jakaś pobudzona. Wieczorem dostałam gorączki więc zdecydowałam łyknąć Apap. Po godzinie obudziłam się cała zlana potem i w końcu żyję i czuję się lepiej :-) to pewnie był ten przeklęty wirus...

reklama
Hej kochane

Marka witaj.

O widze ze wiecej nas w zawodzie belfra.
Ja pracuje w zawodzie caly czas i innej pracki se nie wyobrazam.

A ja zla jak osa na chlopa.
Wkurza mnie,bo tylko chleje idiota.
Brak slow,a remont stoi.

Do góry