reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Piękna -nie pomoge , nie mam i nigdy nie miałam , pewnie dla tego że nigdy w życiu nie miałam zaparcia . Za to w temacie biegunek wiem wszystko gdyby ktoś potrzebował :baffled:. Słyszałam że dobra jest diosmina na wszystkie żylaki , odbytu też , ale w ciąży chyba nie wolno jej brać. Jest jakaś maść którą wolno w ciąży ale nie pamiętam nazwy , pewnie babeczka w aptece będzie wiedzieć.

Maluszek dziś szaleje mi w brzuszku aż miło :)

Pięknaszyszunia, ja mam :wściekła/y: Po porodzie mi się zrobiły, tzn przypuszczam że to to ale nie stosowałam nic na to jeszcze. Ostatnio spytałam nawet gina. Powiedział że teraz w ciąży może się nasilać, można stosować Posterisan. Jeszcze nie próbowałam. Zmieniłam witaminy na takie z lepiej przyswajalnym żelazem i mam mniejsze problemy z zaparciami i tym samym mniej mnie tam boli.

Koralikowa o to fajnie! Ja sie zastanawiałam, żeby iść jeszcze na podyplomówkę na oligo ;) Przez jakiś czas pracowałam na zastępstwo w szkole specjalnej, jako logopeda i bardzo mi się podobało. A jednak ciężko jest z samą logopedią złapać etat w placówce specjalnej, no ale póki co cieszę się z pracy z maluszkami. Też bardzo fajna:)

hehe, chyba nikt z roku nie pracuje w zawodzie :-D ale to normalne w naszym kraju. Trzeba radzić sobie inaczej. Po pedagogice prędzej coś się znajdzie. Znajoma ze specjalnej (też rocznik 88) nie miała z tym większych problemów

no ja też nie bardzo w zawodzie, bo pracuję, jako wychowawca, z logopedii mam jedynie profilakykę logopedyczną. No wiem, że dziewczynom po oligo u nas było w miarę znaleźć pracę, bo z kolei dla logopedów nie ma etatów, najchętniej pojedyncze godziny i śmieciowe umowy :/ No ale póki co nie ma się o co martwić, na razie pracy nie zmieniam :)

reklama
Hej ho, u was tez tak leje ??:wściekła/y:

marka
witaj, ale cie dawno nie bylo! Jak sie czujesz, co u ciebie?

witaminka oj tatusiowie zawsze traca glowe dla coreczek :-D:tak: Dolacze do klubu z fajnymi tesciami, tez nie sa Polakami wiec moze to w tym tkwi sek? :-) A jak braciszek, przezywa szok kulturowy czy jest w miare ok?

Szyszuniu ja nie mam odpukac, ale niestety czesto sie to cholerstwqo w ciazy pojawia.. Koniecznie spytaj lekarza czym smarowac zeby sie wchlonely, bo po porodzie to juz w ogole kiscie winogron beda dyndaly :eek: A dbasz o diete, duzo blonnika, zeby uniknac zatwardzen? Ja na poczatku ciazy mialam straszne zatwardzenia, teraz codziennie jem kilka suszonych sliwek i moreli, jogurt z otrebami i odpukac jest ok..

oregano tez wspanialomyslnie poszlam na socjologie, na szczescie po licencjacie mnie olsnilo zeby nie kontynuowac tego kierunku i cale szczescie, bo chyba nikogo nie znam kto znalazl prace w tym zawodzie :-)

Koralikowa podziwiam cie ze wrocisz do pracy we wrzesniu, ale na pewno dasz rade!

malutka jaki preparat z zelazem teraz bierzesz? Jestem ciekawa czy mi sie poprawia wyniki pod koniec miesiaca..

Do góry