reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Pieknaszyszunia jak tak będziemy gadać o jedzonku, to jeszcze nas smaki najdą. ;)
Ja ostatnio właśnie jadłam placki po węgiersku, mimo tego, że nigdy ich nie lubiłam, tym razem zjadłam ze smakiem. ;P

reklama
Natusxka, tylko pozazdrościć uroznwivonego jadła i życzenia , ach....a o 3 nad ranem jeszcze nie jadlam :-)
smutne to co piszesz Badsia, może to wsztsko jeszcze okaże się pomyłka..
Kurczaki, boli mnie ząb, nie wiem czy to od zgrzytania w nocy czy do roboty. Idę w przyszłym tyg na czyszczenie to się okaże. Od pierwszej ciąży bardzo poleciały mi zeby. Latam do dentysty jak wariat, kupuje cudowne pasty, szoruje po każdym jedzeniu i dupa

ja od pierwszej ciąży ciągle walczę z zębami...a kiedyś raz na rok szłam na przegląd a dentysta mówił, że niepotrzebnie haha
a teraz wróciłam z młodym ze spaceru...miałam kupić chleb (tylko :p) a 4 wory przyniosłam :-D
zauważyłam, że w 1 ciąży bardziej uważałam na wszystko...na to ile noszę, na witaminy, na ilość posiłków...czy to źle o mnie świadczy?!

smacznego dziewczyny :)
ja tez zaraz zabieram się za obiad - tesciowa robi, bo jestem kilka dni u nich bo mąż pojechał na konferencje do Gdyni.
A ja tu sie nei nudzę, bo teściowie są ceramikami więc i ja trochę lepię w glinie :)

Heja

Szyszunia pokazuj sie w tej sukni,please. Pewnie bajerancko wygladasz.

Mamaktosia vici ja tez uwielbiam maka.

Laper rybke babelkowa czujesz,bosko.

Kasia ale masz super z tym domkiem.

Xanna ja nie mam nic masowac,moze masz malo rozw do ciazy! Nie wiem,ja nie masowalam.

Baska ja tez wczoraj mialam placki.

Tiluchna a co za 7tyg bedzie?

Niezapominajka to super wieczor.

Kicia witaj.

dziewczyny, mam moze glupie pytanie... ale mam :D
czy nie ma żadnych przeciwskazań do seksu w czasie ciąży? Ja się ciagle jakoś obawiam, że coś dzidziusiowi się zrobi.....

reklama
Cześć kobitki :),

Wpadam jak po ogień, bo zupełnie wyssało mój czas ostatnio. Nie styka na przyjemności w rodzaju buszowania na forum niestety.

Podczytuję Was, ale o regularnym pisaniu nie ma co póki co marzyć. Może w wakacje podołam ;-)

Tak piszecie o jedzeniu, a ja w tej ciąży jakoś na bakier z nim jestem. Czasem mnie wilczy głód złapie, ale tak generalnie jakiś słaby mam apetyt. Czasem naprawdę jem z rozsądku tylko;-) A te upały już zupełnie pozbawiło mnie łaknienia.

kicia też tak mam:tak:. Z córcią dmuchałam i chuchałam na wszystko, teraz odpuszczam, w granicach normy oczywiście. Kawusię spijam radośnie, siatki, wózek i córę tacham, leżę baaaaardzo mało, w zasadzie tylko w nocy;-) Ale to chyba tak już jest. Za pierwszym razem zawsze się bardziej wszystko przeżywa. U mnie to też kwestia tego, że zwyczajnie z malutkim Bąbelkiem w domu nie mam czasu na rozczulanie się nad sobą, wierzę, że Bąbel w brzusiu ma się dobrze, tak jak i ja:-D

michalina generalnie nie ma przeciwwskazań, chyba, że są jakieś komplikacje, ciąża jest zagrożona, skraca się szyjka, występuje czynność skurczowa itp. Jeżeli wszystko przebiega prawidłowo można się kochać długo, namiętnie i radośnie :tak:

Towicz też się w pierwszej ciąży strasznie o zęby bałam. Ale...Prawda jest taka, że jak nie dopuścisz do niedoborów pierwiastków w organizmie i generalnej demolki z tym związanej, a dodatkowo będziesz kontrolowała na bieżąco sytuację i leczyła ew. ubytki, nie powinno się stać nic okropnego. Moja paszczęka pozostała nie tknięta, podobnie jak włosy, pazury i wszystko inne, a żadnych nawet witamin nie brałam, ot starałam się racjonalnie żywić i mieć rękę na pulsie:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry