reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Heja

Szyszunia pokazuj sie w tej sukni,please. Pewnie bajerancko wygladasz.

Mamaktosia vici ja tez uwielbiam maka.

Laper rybke babelkowa czujesz,bosko.

Kasia ale masz super z tym domkiem.

Xanna ja nie mam nic masowac,moze masz malo rozw do ciazy! Nie wiem,ja nie masowalam.

Baska ja tez wczoraj mialam placki.

Tiluchna a co za 7tyg bedzie?

Niezapominajka to super wieczor.

Kicia witaj.

ide na macierzynskie :-D hehe wiec bede miec czas dla siebie.. no.. pomiedzy 9 rano a 15 kiedy to dzieci beda w szkole:-p

a ja.. z okazji rocznicy slubu ktora mam jutro w prezencie dostalam.. usg w sobote:-D idziemy do prywatnej angielskiej kliniki dowiedziec sie plec malenstwa:-D juz sie nie moge doczekac...
ahhhh

Michalino
- jezeli nie ma ciazy zagrozonej to sexu ile wlezie!!! nie ma nic cudowniejszego dla dziecka jak endorfiny przezywane podczas orgazmu mamy! serio:-D udowodnione
fale przeplywajace przez cialo uspokajaja dziecko i poprawiaja nastroj:-D

reklama
michalina - tak jak pisze Aia - można jesli nie ma przeciwwskazań, a to czy ma sie ochote to druga sprawa... Bo w ciąży chęć może być mniejsza wlasnie ze wzgledu na obawy że cos sie moze stać, no i pewnie z przyczyn przeroznych zmian hormonalnych przebiegajacych w naszych ciałach.

michalina - tak jak pisze Aia - można jesli nie ma przeciwwskazań, a to czy ma sie ochote to druga sprawa... Bo w ciąży chęć może być mniejsza wlasnie ze wzgledu na obawy że cos sie moze stać, no i pewnie z przyczyn przeroznych zmian hormonalnych przebiegajacych w naszych ciałach.

a no i kolezanka ma racje;-) jezeli ktos ma ochote, bo inaczej to nie ma sensu sie zmuszac:-D
ja mam wieksza ochote niz przed ciaza:dry:

dziewczyny, mam moze glupie pytanie... ale mam :D
czy nie ma żadnych przeciwskazań do seksu w czasie ciąży? Ja się ciagle jakoś obawiam, że coś dzidziusiowi się zrobi.....

No mi ostatnio ten docent u którego byłam na genetycznych powiedział że nie ma żadnych przeciwskazać i tu zacytuję " byle nie sperma do środka bo może wywołać skurcze macicy " O tych skurczach to jakoś nigdy nie słyszałam, no ale ogólnie przeciwskazań brak. Ja w pierwszej ciąży miałam obawy - teraz już jakoś nie mam:happy2:

No mi ostatnio ten docent u którego byłam na genetycznych powiedział że nie ma żadnych przeciwskazać i tu zacytuję " byle nie sperma do środka bo może wywołać skurcze macicy " O tych skurczach to jakoś nigdy nie słyszałam, no ale ogólnie przeciwskazań brak. Ja w pierwszej ciąży miałam obawy - teraz już jakoś nie mam:happy2:

sperma skurcze wywoluje??? :confused: no to juz bym na porodowce lezala:sorry:
przed porodem zaleca sie sex na wywolanie - a nie zawsze pomaga...

przeciez tam wszystko jest zaczopowane, nie ma strachu :)

Cześć Kochane! Czasu mi też brakuje bo wróciłam do pracy od poniedziałku po tygodniu zwolnienia. A po pracy zawsze drzemka potem zabawa z małym na ogrodzie, kolacja, spanie... i tak byle do piątku.
woman83 - coś mi się wydaje, że u tego samego docenta byliśmy jak dla mnie to beznadziejny! I wszystkim te same zalecenia na karteczce "sex (+) sperma (-)" mam pytanie byłaś prywatnie czy na NFZ u niego?
tiluchna - to prawda, że sperma może wywołać skurcze ale to dopiero chyba pod koniec ciąży. "Sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które mogą pomóc w rozszerzeniu szyjki macicy. Orgazm wyzwala hormon miłości zwany oksytocyną, która może wywołać skurcze."

reklama
No wlasnie Ewa:-) a u nas z sexem...Z pierwsza ciaza to o jejku jak mi sie chcialo,maz uciekal bo on wlasnie sie bal:-) A teraz...hmmm...on mnie gania ja uciekam ;-)

Do góry