reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mamaktosia ale do tej pory było ok tak?Dobrze się czułaś/czujesz?Jeśli tak to chyba nie ma obawy.Ja teraz od początku zle się czułam bardzo brzuch mnie bolał itp W pierwszej ciąży bez problemu było czułam się rewelacyjnie a teraz od początku ciągle coś i okazało się że mam zagrożoną:baffled: Ale jestem dobrej myśli staram się bardzo uważać nie przemęczać się biorę leki.
Ty też myśl pozytywnie;-) Będzie dobrze!Musi być!!!

reklama
Mamaktosia- Baśka ma rację! Tylko pozytywne myślenie...no i tylko spokój Nas uratuje:tak: Ja też miałam zagrożoną ciążę, nieraz ryczałam w nocy, bo mnie brzuch bolał i się bałam, ale szybko brałam się w garść i wierzyłam, że będzie dobrze. Teraz uznaję tylko taką opcję i podchodzę do sprawy mniej emocjonalnie. Jak mnie zaboli to się zastanawiam, wsłu****ę, ale nie panikuję:tak:

jakieś dziwne te zalecenia.. hmmm...
a co z tymi opowiastkami, że masowanie piersi a w szczególności sutków powoduje skurcze macicy bo wydziela się naturalna oksytocyna. To też podobno jedna z naturalnych metod wywołania porodu.

sama nie wiem co o tym myśleć :-)
to samo jej powiedziałam to ona na to ze zgadza sie, ale to pod koniec ciązy nie wolno masowac piersi ze wzgledu na możliwość skurczy... ja juz sama nie wiem :/

witajcie,
randka sie udala. obiad, "potem kino, kawiarnia i spacer..", a wiec wszystko w najlepszym porzadku. Oby jak najwiecej takich wspolnych wyjsc.
Basia, na gardlo plukanki z szalwii lub soli , na klopoty z oddychaniem, na poduszke kilka kropelek oilbas oil lub kilka zgniecionych zabkow czosnku postaw w jakims naczyniu przy lozku na noc. Ja tez mam zapchany nos ale to chyba przez klimatyzaje. Zimna na chacie jak jasny..
michalina, komary nie lubia kwiatu paproci, zapachu wanilii i cytrusow
KMB, przykro mi z powodu pieska, piekny byl...Ja nie dopuszczam mysli ze ktoregos dnia zabraknie mojego siersciucha

ad. fast food, podobnie jak i wy mam ciagoty ale czasem zapach mnie zniecheca tuz przy wejsciu. Ostatnio znalazlam fajny przepis na domowe chicken nuggets, zrobilam i wyszly super ekstra. Nawet moj M powedzial ze lepsze niz z McDonalds i przynajmniej wiemy ze jemy mieso
Dzisiaj bede lepila pierogi ruskie, narobilam sera bialego wiec szkoda zmarnowac.

Milego popoludnia

witam;-) ahh jeszcze 7 tygodni i bede tutaj caly dzien;-) juz sie nie moge doczekac

caly czas przepraszam za brak odzywania i nadrabiania
od 6 rano ciage na wysokich obrotach
usiadlam doslownie 20 minut temu:zawstydzona/y:

mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze:tak:

witam drogie grudniówki :):-D
mam nadzieję, że mogę się do Was dołączyć :)
mam na imię Ola i właśnie oczekuję swojego drugiego szczęścia :)
3 lata temu też byłam na tym forum, też w grudniówkach haha
pozdrawiam i zdrówka życzę :-)

to samo jej powiedziałam to ona na to ze zgadza sie, ale to pod koniec ciązy nie wolno masowac piersi ze wzgledu na możliwość skurczy... ja juz sama nie wiem :/

na jakim etapie by ich nie masować to można wywołać skurcze ;-)

chyba bym się zastanowiła zanim skorzystałabym z rad Twojego gina..

witam drogie grudniówki :):-D
mam nadzieję, że mogę się do Was dołączyć :)
mam na imię Ola i właśnie oczekuję swojego drugiego szczęścia :)
3 lata temu też byłam na tym forum, też w grudniówkach haha
pozdrawiam i zdrówka życzę :-)

Hej :) W:tak:idze ze z NL, moze sie uda kiedys spiknac na kawke z maluchami

niezapominajka a jak robisz chickena? Ja na razie nie bardzo moge zniesc kurczaka, ale uwielbialam piers w chrupiacej panierce, moze za jakis czas znowu wroci na nia ochota
KMB wspolczuje straty, ja do dzis pamietam mojego, ktory odszedl prawie 7 lat temu po 19 latach z nami :-(
xanna ja w poprzedniej ciazy nic nie masowalam i nie uwazam zeby to bylo konieczne ;-)
mamaktosia nie nakrecaj sie, bedzie dobrze!

Baśka , poza drobnymi plamieniami niewiadomego pochodzenia ( w każdej ciąży je mam ) badało mnie chyba z 20 lekarzy i nikt nie znalazł przyczyny , dostawałam progesteron ale to nic nie dawało. Poza bólami brzucha jest ok , nie są silne czasem kuje , ciągnie , ale da się przeżyć.

Koriander , staram się i tak jest lepiej niż w ciąży z synusiem ...

Kicia 87, Witaj też jestem tu nowa, ale byłam na forum 5 lat temu

Mój niespełna 5 latek pojechał dziś pierwszy raz na wycieczkę i to na cały dzień :szok: on i 50 rozwrzeszczanych przedszkolaczków ...

reklama
Przywitam się z Wami chociaż bo tak u mnie duszno i parno, że nawet nie wiem co pisać. Jeszcze 2 godzinki i kończę pracę i jestem umówiona u kosmetyczki. W końcu zrobię coś z paznokciami u nóg, potem odbiorę Pawła z przedszkola i do domku. Chciałam zrobić sobie paznokcie u rąk tym hybrydowym lakierem - słyszałyście coś o tym?

Do góry