reklama
hej
Ja dziś też jakiegoś powera dostałam
od raba jestem "w garach"
na obiad potrawka chinska z wołowiną i ryżem
i dania do mrożenia na po porodzie
zrobiłam dzis kotlety tzn ubilam, mięso poporcjowałam na zupe
pomrozilam udka z kurczaka, trzy porcje kopytek
sos zrobiony, tylko się studzi i dam do naczyc plastikowych, chyba tez z trzy porcje albo wiecej wyszly i do zamrażalnika
teraz jem obiadek, mąż właśnie zabrał chłopców do dziadków, bo szoguny dom roznoszą
odsapnę wstawię pranię i zabieram się do pierogów ruskich (tez do mrożenia), farsz zrobilam rano, wiec teraz ciasto, nadziewanie i do wody
może jeszcze w tygodniu fasolkę po bretońsku zrobię,
co do wózka ja zamowilam go w tamtym roku, w Piotrusie Panu, wynegocjowałam spory rabat i dodatkowe akcesoria i wyszło 1 tysiac mniej niz na stronie którą pokazałam
porody: Tak zdecydowanie drugi łatwiejszy od pierwszego, pierwszy koszmar 24 godz, drugi o 8 przyjechałam do szpitala, w sumie za wczesnie mogłam jeszcze pobyczyć się w domu, ale było 40 min jazdy wiec sie bałam, spokojnie sobie chodzilam na poczatku, potem wiadomo a o 14 urodził się Misiu
Karin trzymam kciuki
co do wieku ja 34 w tym roku w kwietniu skoncze, wiec pierwszej młodości nie jestem
u mnie starszak mówił nie na dzidziusia, a już jak się godził to na kolejenego brata
za to mały bardzo chcial i sam pytał czy bedziemy mieli dzidzię, przedwczoraj ogladał ze mną 1,5 godzinny film życie przed życiem o poczęciu i 9 m-cach ciąży :-)
Ja dziś też jakiegoś powera dostałam
od raba jestem "w garach"
na obiad potrawka chinska z wołowiną i ryżem
i dania do mrożenia na po porodzie
zrobiłam dzis kotlety tzn ubilam, mięso poporcjowałam na zupe
pomrozilam udka z kurczaka, trzy porcje kopytek
sos zrobiony, tylko się studzi i dam do naczyc plastikowych, chyba tez z trzy porcje albo wiecej wyszly i do zamrażalnika
teraz jem obiadek, mąż właśnie zabrał chłopców do dziadków, bo szoguny dom roznoszą
odsapnę wstawię pranię i zabieram się do pierogów ruskich (tez do mrożenia), farsz zrobilam rano, wiec teraz ciasto, nadziewanie i do wody
może jeszcze w tygodniu fasolkę po bretońsku zrobię,
co do wózka ja zamowilam go w tamtym roku, w Piotrusie Panu, wynegocjowałam spory rabat i dodatkowe akcesoria i wyszło 1 tysiac mniej niz na stronie którą pokazałam
porody: Tak zdecydowanie drugi łatwiejszy od pierwszego, pierwszy koszmar 24 godz, drugi o 8 przyjechałam do szpitala, w sumie za wczesnie mogłam jeszcze pobyczyć się w domu, ale było 40 min jazdy wiec sie bałam, spokojnie sobie chodzilam na poczatku, potem wiadomo a o 14 urodził się Misiu
Karin trzymam kciuki
co do wieku ja 34 w tym roku w kwietniu skoncze, wiec pierwszej młodości nie jestem
u mnie starszak mówił nie na dzidziusia, a już jak się godził to na kolejenego brata
za to mały bardzo chcial i sam pytał czy bedziemy mieli dzidzię, przedwczoraj ogladał ze mną 1,5 godzinny film życie przed życiem o poczęciu i 9 m-cach ciąży :-)
heksa77
Fanka BB :)
Monico od dzisiaj jestem Twoja fanka :-)
Podziwiam Cie za to, co robisz, zeby Twoja rodzinka miala sie dobrze gdy Ty bedziesz w szpitalu rodzic malenstwo!
W dodatku wszystko to z balastem w postaci wielkiego brzuszka...
Tylko prosze, wyhamuj troszke, zeby sie ani Tobie ani dzidziolkowi nic nie stalo ok?
Buziole
Podziwiam Cie za to, co robisz, zeby Twoja rodzinka miala sie dobrze gdy Ty bedziesz w szpitalu rodzic malenstwo!
W dodatku wszystko to z balastem w postaci wielkiego brzuszka...
Tylko prosze, wyhamuj troszke, zeby sie ani Tobie ani dzidziolkowi nic nie stalo ok?
Buziole
heksa77
ja to rocznikowo jestem o jeden roczek od Monico starsza i nie chce juz dluzej czekac z 3 dzidziuskiem, bo potem boje sie, ze mogloby byc za pozno... :-(
a jednak trzeba jeszcze te 9 miesiecy z brzuszkiem pochodzic, wiec w sumie prawie roczek minie zanim sie zostanie mamusia....
Kurcze no niech sie tylko wreszcie uda zafasolkowac!!!!!
a jednak trzeba jeszcze te 9 miesiecy z brzuszkiem pochodzic, wiec w sumie prawie roczek minie zanim sie zostanie mamusia....
Kurcze no niech sie tylko wreszcie uda zafasolkowac!!!!!
monico niezle zapasy ale czesto tak jest, ze pod koniec ciazy m sie nagly przyplyw sil i energii, ja to mialam takie napady przed porodem, ze wszystko wysprzatalam od sufitu po podloge, szafki itp itd i jeszcze wieczorem z psem na 2 h spacer
madlen kciuki za miejsce na zajeciach za synka trzymam...
no i kciuki za testujace w nablizszym czasie niech zobacza II grube kreski
madlen kciuki za miejsce na zajeciach za synka trzymam...
no i kciuki za testujace w nablizszym czasie niech zobacza II grube kreski
w tej ciąży mam super przeczucia i wszystkie co do mnie się sprawdzają
po poronieniu jak zaszłam z Zuzią dostałam torbę leków na podtrzymanie, ale nie brałam
czułam że teraz już wszystko bedzie ok - i jest
miałam krwiaka, pojechaliśmy nad morze, oszczędzałam się, ale czułam że jest dobrze i było
tak samo z płcią dziecka, wewnętrznie wiedziałam że to córcia, ale bałam się że to może moje pragnienie a nie przeczucie
teraz tez czuję że pochodze do końca :-)
mój drugi synek przeterminowany
nie pomogły na niego, szał sprzatania (tylko bolał mnie kręgosłup), ani sex ani malina ani rycyna (dosłownie), przyszedł na świat po ubogim lenistwie w weekend
szykuję obiadki, szykuję, nie chciałabym mieć wyrzutów sumienia, że nie mam co podać chłopcom i męzowi po porodzie
a wiadomo hormony zmęczenie robią swoje
jeszcze mam do zmielenia dziś karczek na spagetti i do mielońców
teraz odpoczywam, ładuję akumulatorki przy kawie (chociaz jakieś z 3 tyg temu znowu mnie od mniej odrzuciło)
a potem powoli dalej .....
i buszuję na allegro, chcę małej kupić taki kosz , kołyskę do sypialni, żeby była przy mnie przy łóżku, znajoma ma i jest fajowa
nic zmykam, potem zajrzę ponownie
Heksa tak jak rocznikowo 78, spokojnie jak zajdziesz niedługo to może jeszcze pod koniec roku urodzisz, chociaż ja mam synka z grudnia i łatwo nie było
po poronieniu jak zaszłam z Zuzią dostałam torbę leków na podtrzymanie, ale nie brałam
czułam że teraz już wszystko bedzie ok - i jest
miałam krwiaka, pojechaliśmy nad morze, oszczędzałam się, ale czułam że jest dobrze i było
tak samo z płcią dziecka, wewnętrznie wiedziałam że to córcia, ale bałam się że to może moje pragnienie a nie przeczucie
teraz tez czuję że pochodze do końca :-)
mój drugi synek przeterminowany
nie pomogły na niego, szał sprzatania (tylko bolał mnie kręgosłup), ani sex ani malina ani rycyna (dosłownie), przyszedł na świat po ubogim lenistwie w weekend
szykuję obiadki, szykuję, nie chciałabym mieć wyrzutów sumienia, że nie mam co podać chłopcom i męzowi po porodzie
a wiadomo hormony zmęczenie robią swoje
jeszcze mam do zmielenia dziś karczek na spagetti i do mielońców
teraz odpoczywam, ładuję akumulatorki przy kawie (chociaz jakieś z 3 tyg temu znowu mnie od mniej odrzuciło)
a potem powoli dalej .....
i buszuję na allegro, chcę małej kupić taki kosz , kołyskę do sypialni, żeby była przy mnie przy łóżku, znajoma ma i jest fajowa
nic zmykam, potem zajrzę ponownie
Heksa tak jak rocznikowo 78, spokojnie jak zajdziesz niedługo to może jeszcze pod koniec roku urodzisz, chociaż ja mam synka z grudnia i łatwo nie było
heksa77
Heksa spokojnie jak zajdziesz niedługo to może jeszcze pod koniec roku urodzisz, chociaż ja mam synka z grudnia i łatwo nie było
Oj czemu piszesz ze nie bylo latwo?
Masz na mysli to ubieranie malenstwa w zimowe ciuchy, zeby wyjsc na spacerek?
Co do testowanka to ja niestety mialam jedna kreche no i mam wlasnie @ wiec na mnie musicie poczekac przynajmniej miesiac, a moze i dluzej jesli nie zdecyduje sie na ten porod jesienno-zimowy
Prosze napisz, jakie sa minusy wg Ciebie kiedy ma sie zimowe dzieciaczki?
reklama
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Ja mam dzieciaczki z listopada,lutego i marca i uwazam ze zle nie bylo,na lato moje dzieci byly juz kumate i spacerek byl calkiem przyjemny,a i jak jest lato gorace to noworodek gorzej spi niz w zime tak mi sie wydaje ,ale to moje zdanie ;-)