reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mama cyca- czyli wszystko o karmieniu naturalnym

Lizzy długo cię te piersi bolą, mnie po 2-3 tygodniach karmienia przestały boleć.
Madiu nie wiem co ci poradzić, mała po prostu przyzwyczaila się do butelki. Możesz próbować w ciągu dnia przegładzić małą i przystawiać ją tylko do cyca, może znowu zalapie.

reklama
Kurcze ja wlasnie uswiadomilam sobie ze juz nie pamietam co to bol sutkow... ale zlecialo jeszcze niedawno gryzlam wargi z bolu, wiec niestety nie pomoge - choc mnie pomagal bepanthen,
Mala daje popalic jak zacisnie dziaslami sutek i ciagnie do tylu...

dziewczyny pytałam na głownym ale nie dostalam odp. Czy mozna karmiac piersia korzystac z solarium?? Piersi bym przykryła ale czy wogole mozna czy lepiej nie?

Mi nakladki medeli ani aventu nie pomogly, maly czasami szarpal mi sutki, jadl niespokojnie!! i nie moglam ich wygoic szczegolnie z jedej strony. Uzywalam tez organicznego balsamu ktory nic mi nie pomogl. Nie chcialam uzywaz lanoliny, ale akurat mi ona pomogla, nie trzeba jej zmywac przed karmieniem. Praktycznie w ciagu jednego dnia wszystko sie zagoilo :)Krem nazywa sie Lansinoh, uzywam tez wkladek z tej samej firmy i sa super

Lansinoh

Doris mi kolezanka po szkole kosmetycznej tlumaczyla ze absolutnie nie mozna solarium bo te promienie przenikaja do pokarmu. Bo tez chcialam sie wybrac,doradzila mi uzywac jakis delikatny balsam brazujacy typu dove czy nivea taki ktory delikatnego koloru nadaje. A od solarium trzymac sie z daleka. Ale wybor nalezy do kazdego indywidualnie.

Ja do twarzy używam olejku marchewkowego Diaderma, póki co wystarcza, bo resztę ciała o tej porze roku mam zakrytą, potem się pewnie trochę opalę na spacerach :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Brodawki zaczeły mnie boleć od jakiegoś czasu jak mała zaczeła pić bardzo łapczywie ciągnie i puszcza ciągnie i puszcza a mleko kapie... Zobacze te maści co pisałyście bo bephantan też u mnie średnio się sprawdza a co do nakładek to stosowałam na początku ale teraz mam tyle mleka że jak mała pociągnie to się w nich dławi i strasznie mnie stesuje :-(
Jutro pójdę do poradni laktacyjnej i zobaczymy....
pozdrawiam

reklama
dzieki za odp. Przyznam, że nie jestem na bieżaco z tematem wiec nie wiedziałam, że juz pisałyście o solarium. No szkoda, ale cóż mleczko ważniejsze :)))

Do góry