reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

@Franka84 u mnie będzie 17 miesięcy różnicy, Ja postawiłam na wózek podwójny. Po pierwsze Helenka ejszcze nie chodzi i nie wiem kiedy zacznie :p Po drugie lubię długie spacery zwłaszcza że to lato będzie.
Natomiast byliśmy w sklepie z samymi wózkami podwójnymi, i niestety wózek jeden za drugim odpadł bo jeździć nim się nie dało... no jakas masakra

reklama
Nigdy nie zapomnę zasypiania na synku w nocy w czasie karmienia...A zdarzało się to często karmiąc w fotelu....Ja już wolę karmić na śpiocha z piersią w dostawce ;)

Tego mojego najstarszego to karmiłam na leżąco. I zasypiałam. Przez to nawet nie wiedziałam, czy zjadł czy zasnął. Budził się po 13razy w nocy. Nie byłam w stanie policzyć, więc rysowałam kreski na kartce:-D To była masakra. Myślę, że on bardziej mnie sobie wychował niż ja jego. Byłam wykończona. A z córką to nawet te dwie godziny jak spała kiedy mogłam spokojnie się wyłożyć jak chciałam i normalnie zasnąć to były wspaniałe :biggrin2: teraz też będę się starała odkładać dziecko.

@Franka84 u mnie będzie 17 miesięcy różnicy, Ja postawiłam na wózek podwójny. Po pierwsze Helenka ejszcze nie chodzi i nie wiem kiedy zacznie :p Po drugie lubię długie spacery zwłaszcza że to lato będzie.
Natomiast byliśmy w sklepie z samymi wózkami podwójnymi, i niestety wózek jeden za drugim odpadł bo jeździć nim się nie dało... no jakas masakra

Masz rację.. latem w tej chuście jeszcze.. nigdy w sumie tego nie nosiłam, pleców też mi szkoda. Ale zastanawiam się na jak długo ten podwójny mi będzie potrzebny. Z drugiej strony jak razem będziemy z mężem to wolałabym żebyśmy po jednym dziecku pchali przed sobą. Daj koniecznie znać co wybierzesz :-) Widziałam gdzieś w Internecie takie dokładne siedzisko z boku z własnym kółkiem. Nie wiem czy to jakieś takie solidne czy badziew. Ale podobało mi się, że np. jakbym była w sklepie to można to fajnie złożyć. Bo podwójnym takim jeden obok drugiego to nie wszędzie się wjedzie :-/

Jestem po badaniu i wiecie co?
Chyba będzie dziewczynka [emoji7]
Chociaż odwróciła się plecami i nic pokazać nie chciała, ale coś tam jakąś dziurke doktor dostrzegł. Nie mamy narazie kupować nic różowego, bo 100% nie dawał, ale już mówimy Ewunia, a nie Eddie.[emoji1]

Gratulacje :-)

Jestem po badaniu i wiecie co?
Chyba będzie dziewczynka [emoji7]
Chociaż odwróciła się plecami i nic pokazać nie chciała, ale coś tam jakąś dziurke doktor dostrzegł. Nie mamy narazie kupować nic różowego, bo 100% nie dawał, ale już mówimy Ewunia, a nie Eddie.[emoji1]

Ale fajnie! Jest to chyba pierwsza dziewczynka tutaj jeśli się nie mylę
Widzę też że humor dopisuje, znaczy się wizyta udana!

Ags super ;-) ciesze sie ze wizyta udana, ja tez bym chciala cos wiedziec juz. Mam coraz wiekszego stresa ;-)
U mnie dzieciaczki spia razem niecaly miesiac, ciesze sie ze dobrze im sie spi w jednym pokoju. Bo balam sie ze jedno bedzie budzic drugie.

Ags gratulacje :) Franka Staś dopiero we wrzesniu zaczyna szkołę.A co do karmienia to ja się przy Staszku szybki poddalam...około 7 tygodnia- kiedy doszło do tego, że 5 godzin wisiał ciągiem na piersi A zasypiam na 15 i znowu...poddalam się...miał skaze białkową , kółko.. masakra..

@Franka84 ja obstawiam ze u mnie gdzieś z rok będzie używany podwójny wózek. Mój Tobiasz do 2,5 roku głównie wózkiem się przemieszczał

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry