reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Dziewczyny 19.10 będzie już przeszło 2 tygodnie więcej. Na chwile obecna jest ok 7-8 tydzień tylko z moich wyliczeń od ostatniej @

reklama
Hej, podczytuję od początku ale jakos weny brak bylo na pisanie, u nas to kinder niespodzianka, dosyć szybko się dowiedziałam o ciąży, bo dzień przed @ ból był inny i rano odrazu testowałam aby się nie zastanawiać. Jestem mamą juz dwójki dzieci syn 14 i córka 9, wiec różnica będzie spora. Byłam u lekarza ciąża potwierdzona termin na 8.05. Jutro mam kolejna wizytę ponieważ w piątek plamiłam i juz sytuacja się nie powtórzyła ale wole mieć pewność że wszystko ok zastanawias się czy to z powodu terminu @ bo właśnie to był dzień czy tez przez stres i dość intensywny dzien w pracy przed . W poprzednich ciążach nie miałam takich przygód. Jutro o 8 mam wizytę wiec postaram się odezwać po.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu.

Witam nowe mamy [emoji4] ale tu kinder niespodzianek!

Ja wyprobowalam detektor. Niestety nigdzie, w zadnej aptece nie moglam znalezc zelu do usg wiec kupilam zel intymny [emoji16]
Tylko dotknelam i od razu uslyszalam serduszko. Bije szybciutko [emoji173]️ ahhh [emoji173]️[emoji173]️ oby maluszek byl zdrowy!

Moja córka skończyła 21 lat. My to dopiero jestesmy w szoku. Ale wszyscy sa szczęśliwi a córka wprost szaleje z radości .[/QUOTE]
Wow to dopiero niespodzianka. Gratuluje; )

Mamy serduszko [emoji7]
cuuudowne wieści

Hej dziewczyny. jestem w 8tc i nie moge nic jesc... pomocy!! próbuje juz przeroznych rzeczy ale zjem kawalek i mi nie dobrze... Herbata z imbirem niewiele daje...na mysl o wodzie robi sie nie dobrze? Moze ktos ma jakis sprawdzony sposób na tę dolegliwość. lekarza mam w pt...oczywiscie powiem mu o tym ale do piątku trzeba jakoś dotrwać. z góry dziękuję
Kochana mam podobnie. Mi pomagają troszkę migdaly. Dzisiaj zjadłam jedynie troszkę sałatki i tak to zyje nos paru dni tylko na migdałach.

Cześć Dziewczyny. Przepraszam, że Wam się tak wetknę w rozmowę, nie wiem, gdzie zacząć i piszę od razu tu. Jestem Dominika, chciałam się doradzić a może trochę otuchy usłyszeć od Was bardziej doświadczonych. Jestem w ciąży, ale dostać się u Nas do lekarza nawet prywatnie to jakiś kosmos, dlatego nawet jeszcze nie mam jej potwierdzonej i coraz bardziej się stresuję. Pierwszą wizytę mam 19.10 a z moich obliczeń wynika, że to ok 7-8tydz, próbowałam z innymi lekarzami, wszędzie to samo. Bratowa uspokaja, żebym się nie denerwowała, jeśli dobrze się czuję, nie ma krwawienia, a tak wcześnie to i tak co ma być to będzie, każdego dnia myślę pozytywnie, cieszę się bardzo bo to planowana ciążą, ale dlatego, że lekarza mam tak późno trochę się stresuję i myślę czy wszystko ok, do tego dochodzi moje kolejne zmartwienie, otóż w Grudniu zmarła mi mama na raka Jajnika i boję się badania, boje się, że u mnie coś wyjdzie. I aż wstyd, ale przez to wszystko stchórzyłam, unikałam ginekologa, za bardzo się bałam, a teraz strach wyszedł z podwójną siłą. Na spokojnie czekać na tą wizytę dziewczyny czy próbować iść i prosić czy mnie nie przyjmię między pacjentami?
Najważniejsze że nie masz żadnych niepokojących objawów. Postaraj się poszukać jeszcze jakiegoś lekarza a jak nie to podejdz do jakiejś przychodni gdzie przyjmuje ginekolog prywatnie i może się uda. Mi zależało na wizYcie w sobotę i wyprosilam gina by mię przyjął. I miałam wizytę o 7;40

Hej, podczytuję od początku ale jakos weny brak bylo na pisanie, u nas to kinder niespodzianka, dosyć szybko się dowiedziałam o ciąży, bo dzień przed @ ból był inny i rano odrazu testowałam aby się nie zastanawiać. Jestem mamą juz dwójki dzieci syn 14 i córka 9, wiec różnica będzie spora. Byłam u lekarza ciąża potwierdzona termin na 8.05. Jutro mam kolejna wizytę ponieważ w piątek plamiłam i juz sytuacja się nie powtórzyła ale wole mieć pewność że wszystko ok zastanawias się czy to z powodu terminu @ bo właśnie to był dzień czy tez przez stres i dość intensywny dzien w pracy przed . W poprzednich ciążach nie miałam takich przygód. Jutro o 8 mam wizytę wiec postaram się odezwać po.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu.
Witaj! Dzieci już wiedzą że będą mieli rodzenstwo? Jak reakcja?

Dziewczyny nie wiem czy korzystacie z fb ale dołączyłam dzisiaj do grupy na fb majowkowejm podsyłam Wam link jeżeli byście chciały. Link do: Zaloguj się do Facebooka | Facebook

Szara bądź dobrej mysli! Dolowanie nic Ci nie da.

Czesc dziewczyny, w sumie nie wiem czy dobrze robie witajac sie z wami, czy znow nie bede sie szybko zegnac ale co mi tam. Kilka sliw o mnie. Mam 29 lat, 2 synow- 9 letni synek z autyzmem i zdrowy 5 latek. Od 3 lat staralismy sie o 3 malenstwo, za nami 6 porinien w tym jedna bardzo traumatyczne, strata coreczki w 14 tyg w kwietniu. W czerwcu mialam kolejne poronienie tym razem wczeane- 5 tydz i od razu zaszlam w obecna ciaze. Jestem na luteinie, acardzie, heparynie i metylowanej formie wit B... termin tym razem z om na 2 maja z usg na 10 maja z racji poznych owulacji u mnie. Ostatni tydzien znow mialam plamienia wiec dzis bylo kolejne usg, malenstwo narazie sobie rosnie, jestesmy 8+3 na dzien dzisiejszy i mam nadzieje ze ta 9 ciaza bedzie ta nasza szczesliwa.

Czesc dziewczyny, w sumie nie wiem czy dobrze robie witajac sie z wami, czy znow nie bede sie szybko zegnac ale co mi tam. Kilka sliw o mnie. Mam 29 lat, 2 synow- 9 letni synek z autyzmem i zdrowy 5 latek. Od 3 lat staralismy sie o 3 malenstwo, za nami 6 porinien w tym jedna bardzo traumatyczne, strata coreczki w 14 tyg w kwietniu. W czerwcu mialam kolejne poronienie tym razem wczeane- 5 tydz i od razu zaszlam w obecna ciaze. Jestem na luteinie, acardzie, heparynie i metylowanej formie wit B... termin tym razem z om na 2 maja z usg na 10 maja z racji poznych owulacji u mnie. Ostatni tydzien znow mialam plamienia wiec dzis bylo kolejne usg, malenstwo narazie sobie rosnie, jestesmy 8+3 na dzien dzisiejszy i mam nadzieje ze ta 9 ciaza bedzie ta nasza szczesliwa.

Witaj! Trzymam mocno kciuki :)

Trzymam kciuki żeby teraz bajka dobrze się skończyła !

Witam nowe majoweczki, fajnie że dolaczylyscie się

Co do jedzenia mnie naszło na ziemniaki z kefirem. Ale to pyszne było

reklama
Jeszcze nie, chcę powiedzieć jak juz będzie po pierwszym trymestrze a nawet później. U nas tylko ja i mąż wie dwie osoby w pracy i moja siostra która też w przyszłym roku zostanie mamą.

Coś posty nie tak mi się wysyłają. Musze ogarnąć forum bb na nowo trochę tu się po zmieniało a z tel. ciężko jest pisać i cytować

Ostatnia edycja:
Do góry