reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Hejka dziewczyny
Proszę o radę ponieważ to moja pierwsza ciąża I nie mam o niczym pojęcia.

Tydzień temu byłam u lekarza 14.09 i powiedział, że jeszcze nic nie widać I kazał przyjść za 2 tyg. Mam wizytę na początek października 2.10. . Ostatnia miesiączke miałam 12.08 . Myślicie, że faktycznie mogło być za wcześnie, czy jednak może coś jest nie tak ?
A jak długie masz cykle? Cykl był raczej normalny czy coś mogło to zaburzyc? Wiesz kiedy mogłaś mieć owulacje?

reklama
Raczej mam normalne 28 do 30 dni nigdy mi się okres nie spóźnia
Owulacje mogłam mieć około 25.08

No i testy wyszły 2 pozytywne
Mogło być za wcześnie. Każdy zarodek w innym momencie się zagniezdza i pojawiają sie poszczególne elementy. To z moich wyliczeń wynika że była końcówka 5tc to jeszcze wcześnie. Zdążą się, że coś już widać, ale zdążą się że nic. Pozostaje Ci czekać.

Hejka dziewczyny
Proszę o radę ponieważ to moja pierwsza ciąża I nie mam o niczym pojęcia.

Tydzień temu byłam u lekarza 14.09 i powiedział, że jeszcze nic nie widać I kazał przyjść za 2 tyg. Mam wizytę na początek października 2.10. . Ostatnia miesiączke miałam 12.08 . Myślicie, że faktycznie mogło być za wcześnie, czy jednak może coś jest nie tak ?
Jestem w podobnej sytuacji, OM mialam 10.08, ale owu byla bardzo pozno, wg lekarza ok 4.09. Na wizycie tydIen temu widzialam.jedynie malenki pecherzyk, kazal przyjsc 1.10 bo ciaza jest mlodsza i wtedy powinno byc juz serduszko. Bardzo sie necierpliwie, ale jesli mialas opozniona owu to mozesz u Ciebie jest podobnie?
Dodam jwszcze, ze mi pozytywne testy tez bardzo szybko wychodzily bo juz od 10.09, ale zbadalam bete i wskazywala na wczesna ciaze, przyrasta prawidlowo, wiec sie nie martwie Z cora z kolei mialam zupelnie inaczej i testy byly negatywne bardzo dlugo mimo ciazy :)

Mogło być za wcześnie. Każdy zarodek w innym momencie się zagniezdza i pojawiają sie poszczególne elementy. To z moich wyliczeń wynika że była końcówka 5tc to jeszcze wcześnie. Zdążą się, że coś już widać, ale zdążą się że nic. Pozostaje Ci czekać.

Muszę czekać dzięki!

Jestem w podobnej sytuacji, OM mialam 10.08, ale owu byla bardzo pozno, wg lekarza ok 4.09. Na wizycie tydIen temu widzialam.jedynie malenki pecherzyk, kazal przyjsc 1.10 bo ciaza jest mlodsza i wtedy powinno byc juz serduszko. Bardzo sie necierpliwie, ale jesli mialas opozniona owu to mozesz u Ciebie jest podobnie?
Dodam jwszcze, ze mi pozytywne testy tez bardzo szybko wychodzily bo juz od 10.09, ale zbadalam bete i wskazywala na wczesna ciaze, przyrasta prawidlowo, wiec sie nie martwie Z cora z kolei mialam zupelnie inaczej i testy byly negatywne bardzo dlugo mimo ciazy :)

Ja nie robiłam Jeszce żadnych badań

reklama
O to miałam tak samo w pierwszej ciąży, testy negatywne cały czas mimo na prawdę wysokie bety bo pona 1000. ;) A w tej już cień pojawił się w 22dc. ;)

Do góry