Tak, mi też mowili, nie czytać internetu... Nie mówię że mamy sobie same stawiać diagnoze ale może nas coś oświeci i chociaż zmienimy/ pójdziemy do innego lekarza, który z kolei może wpaść na prawidłową diagnozę. Po za tym co lekarz to też inny sprzęt. Ja też chodzę do dwóch lekarzy jednocześnie i jeden wykrył mi żylaki przymacicza i to całkiem pokaźne, a drugi nawet o nich nie wspomniał bo ich po prostu nie widzi.Dziewczyny, czyli zasugerować lekarzowi, że może tu leży problem? Właśnie w tym rozejściu.. Nie powiem, ale co do "internetu" to jest nastawiony anty i zawsze jest "tylko nic nie czytaj w internecie".. Jakie usg powinno to wykryć?
reklama
Mi robił usg tego spojenia mój ginekolog, ale pamiętam, że zmienił głowicę na jakąś inną niż ta do usg brzucha. Powiedział mi też, że ortopeda jedynie zbada to rozejście palpacyjnie, bo przecież wszelkie rentgeny w ciąży zabronione. Więc, żeby mieć pewność trzeba wykonać usg.Dziewczyny, czyli zasugerować lekarzowi, że może tu leży problem? Właśnie w tym rozejściu.. Nie powiem, ale co do "internetu" to jest nastawiony anty i zawsze jest "tylko nic nie czytaj w internecie".. Jakie usg powinno to wykryć?
Co lekarz to też inaczej wg jednego to ok a drugiego nie :/ też słyszałam że z takimi szyjkami donoszone są bez problemu a z krążkiem to nawet po terminie rodzą.35mm szyjka to dobra dlugosc, z taka zaczynalam pierwsza ciaze i bez problemu donosilam do konca, gdzies kolo 30tyg miala 27mm. Bez problemu donosilam do 40tyg.
Aniqa1
Fanka BB :)
Hej dziewczyny.Mi robił usg tego spojenia mój ginekolog, ale pamiętam, że zmienił głowicę na jakąś inną niż ta do usg brzucha. Powiedział mi też, że ortopeda jedynie zbada to rozejście palpacyjnie, bo przecież wszelkie rentgeny w ciąży zabronione. Więc, żeby mieć pewność trzeba wykonać usg.
Ags, to jak to w końcu z tym rozejsciem spojenia u ciebie jest? Czy po stwierdzeniu tego wdraża się jakieś leczenie? Pytam, bo mnie krocze boli od jakiś 2 mcy, mówiłam o tym lekarzowi, to stwierdził, że to normalne. Boli mnie przy wstawanie, przekrecaniu się (w nocy wiele razy się przez to budzę), na żadne spacery dłuższe nie chodzę, bo nie daje rady. Przyznam że jest to upierdliwe. U mnie nie jest to związane z szyjka, bo mam ją o długości 4 cm, twarda, zamknięta.
SylwiaHelena
Zaciekawiona BB
Nie leczy się. Tzn może w jakiś skrajnie mocnych rozejściach to tak. Nie wiem. Ja daję radę w miarę normalnie funkcjonować. Najgorzej boli mnie wchodzenie po schodach - mieszkam na 3 piętrze bez windy. Ale jakoś po dziecko do przedszkola idę, więc u mnie nie jest tak źle. Ginekolog mi mówił, że jeżeli ból będzie mi utrudniał życie to jedynie co mogą dać mi pas taki podtrzymujący brzuch.Hej dziewczyny.
Ags, to jak to w końcu z tym rozejsciem spojenia u ciebie jest? Czy po stwierdzeniu tego wdraża się jakieś leczenie? Pytam, bo mnie krocze boli od jakiś 2 mcy, mówiłam o tym lekarzowi, to stwierdził, że to normalne. Boli mnie przy wstawanie, przekrecaniu się (w nocy wiele razy się przez to budzę), na żadne spacery dłuższe nie chodzę, bo nie daje rady. Przyznam że jest to upierdliwe. U mnie nie jest to związane z szyjka, bo mam ją o długości 4 cm, twarda, zamknięta.
Pomaga mi spanie z poduszką rogalem między nogami, wtedy mniej boli w nocy. I nie nachylam się po nic, nie kucam, bo ostatnio w biedrze kucnęłam po bułki bo mają je na najniższej półce i dwie osoby mi pomagały wstać tak mnie bolało to spojenie [emoji849]
reklama