reklama
Ann_
Fanka BB :)
To jeszcze w toku dyskusji jest. Ja miałam dużo typów ale na większość mąż kręcił nosem. Mi się spodobały dwa jego typy i jak nie spodoba mi się inne bardziej to chyba się zgodzę. Oscar dla chłopca (ja chciałam Leon), a dla dziewczynki Aurelia (mieliśmy też typy Amelia i Julia ale oba imiona są na szczycie listy najpopularniejszych imion)@Ann_ A wy już macie imię wybrane ?
Night&Day
My od czasów mojej ciąży z synkiem chcieliśmy Zosię- tak więc imię dla dziewczynki mieliśmy już wybrane...ale znów najprawdopodobniej pojedziemy się że smakiem - A co do synka to ja chciałabym Wojtka, Leona lub AntkaTo jeszcze w toku dyskusji jest. Ja miałam dużo typów ale na większość mąż kręcił nosem. Mi się spodobały dwa jego typy i jak nie spodoba mi się inne bardziej to chyba się zgodzę. Oscar dla chłopca (ja chciałam Leon), a dla dziewczynki Aurelia (mieliśmy też typy Amelia i Julia ale oba imiona są na szczycie listy najpopularniejszych imion)
Misiactwo
Co do magnezu ja biorę 3x2 od początku, w obawie przez jakimiś dziwnymi skurczami itp. Natomiast co do kwasu foliowego to zależy. Mi też każdy mówił że nie da się go przedawkowac i że mam brać 5mg codziennie zwykłego kwasu. Po zrobieniu badania poziomu kwasu foliowego wyszło 37 przy normie do 18. Czyli kwas odkładal się w organizmie w toksycznej formie. Zbadałam sobie mutacje po stracie i okazało się że mój organizm nie przyswaja zwykłego kwasu, muszę brać folian. Wybrałam prenatal uno jako że tak jest dużo kwasu foliowego i jest w dwóch formach - tej normalnej która wg lekarzy jest potrzebna dziecku i tej metylowanej którą mój organizm przyswaja. Dla mnie to było dobre rozwiązanie. Ale niestety od tego czasu neguje opinie ludzi którzy mówią że nie da się przedawkowac kwasu foliowego, bo przekonałam się że się da...
PS. A ta mutacja MTHFR dotyczy dosyć sporej ilości kobiet jak się okazało
A mogę zapytac skad zalecenia 5mg kwasu? I czy mialas jakies objawy przedawkowania?
Ja niestety musialam zacząć brac ten 5mg juz 3 mies przed ciąża. Teraz pod koniec 1 trymestru lekarz zlecil actifolin 2mg.
Ann_
A ja w każdej ciąży wybierała imię dla dziewczynki i w każdej ciąży są to inne imiona.My od czasów mojej ciąży z synkiem chcieliśmy Zosię- tak więc imię dla dziewczynki mieliśmy już wybrane...ale znów najprawdopodobniej pojedziemy się że smakiem - A co do synka to ja chciałabym Wojtka, Leona lub Antka
Night&Day
A przypomnij mi ile masz dzieci i jakiej płci?A ja w każdej ciąży wybierała imię dla dziewczynki i w każdej ciąży są to inne imiona.
Ann_
Dwóch synów 4 i 2 lata [emoji6]A przypomnij mi ile masz dzieci i jakiej płci?
Night&Day
To życzę Ci córki bardzo mocno !!! - no chyba, że jakby co- do 4 razy sztuka ?Dwóch synów 4 i 2 lata [emoji6]
reklama
Incinta
Moja córka ( lat 21) dostała przywilej wybrania imienia . Wiemy na 100 % ,że to bedzie syn ( test Harmony) a ona zdecydowała, że bedzie nosił imię Leonard. Już się z mężem przyzwyczailiśmy i polubiliśmy, choć to nie był nasz typ. Ona jest dumna, że to jej decyzja a my się cieszymy, że oszalała na punkcie Leo. Nie byliśmy pewni jak zareaguje dwudziestojednoletnia jedynaczka na wiadomość o rodzeństwie . Okazało się, że danie jej brata to najlepsze co mogliśmy zrobić