reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

2tyg 4dni różnicy jest czyli 13tydz 4dni to by był 12tydz. Czyli byłoby ok tylko, że równo w 14tyg muszę iść do tego lekarza po l4 i on przyjmuje tylko w poniedziałki więc chyba będę musiała iść do innego lekarza w między czasie albo pojde za dwa tygodnie i coś sciemnie, że się źle czuje i jeszcze raz zmierzy wtedy..

Ostatnia edycja:
reklama
Mi ginekolog.mówił że II trymestr jest po skończonym 14 tygodniu, czyli od 15T 0 d. Wszystkie apki moje też mi pokazuje I trymestr A mam 14+3

Dziewczyny ja się trochę załamałam, bo miałam dziś usg genetyczne i wyszło jak to lekarz określił średnio. Lekarz nie mógł długo zmierzyć przezierności karkowej, bo dziecko nie chciało się obrócić, aż w końcu wyszła mu 2,4, czyli górna granica normy. Za dwa tygodnie wyniki z krwi pappa i nifty pro, umrę ze stresu do tego czasu, kość nosowa za to ładnie widoczna. Tak nam się z mężem humor pogorszył :-/

Co sie dzieje sunmaggy?

Angelikaa ja w 10+2 mialam dziecko wielkosci 3 5cm.

Ja mam dzis zly dzien pelen stresu ale nie bede was zalewac moimi obawami. Trzymajcie tylko kciuki zeby bylo lepiej :(

Edit sunmagy na pewno wszystko bedzie dobrze. Tez znam ten stres. Trzymam kciuki.

Ostatnia edycja:
reklama
A możliwe, że miał ustawiony program od daty zapłodnienia czyli faktyczny wiek płodu a nie od Om? To by się mniej więcej zgadzało..

I teraz zauważyłam, że długość jest GS czyli wiek liczony z długości pęcherzyka a nie GA. więc chyba dlatego taka różnica

Ostatnia edycja:
Do góry