reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Ja tez się stresowałam.. ale pogratulowali i nic więcej nie mówili...
może nie będzie tak zle?
Ja wczoraj czułam się nawet dobrze.
A dzis głowa mnie boli cały dzien.. i jakoś słabo się czuje..
Współczuję tego bólu głowy [emoji17] Może jutro będzie lepiej? Ogólnie początki ciąży to taka huśtawka WSZYSTKIEGO. Raz jest super a za chwilę lądujesz z głową w sedesie [emoji55]

reklama
Za to ja dzisiaj czuję się naprawdę DOBRZE [emoji39] Był dziś spacerek, byli też goście ale wyjątkowo nie czułam się taka zmęczona jak zazwyczaj.
Mam za to mega stresa bo jutro muszę obwieścić w pracy "radosną " nowinę o mojej ciąży [emoji850]
doskonale cię rozumiem, bo pamiętam że też się stresowałam, trzymam kciuki, żeby wszyscy zachowali się jak należy

Współczuję tego bólu głowy [emoji17] Może jutro będzie lepiej? Ogólnie początki ciąży to taka huśtawka WSZYSTKIEGO. Raz jest super a za chwilę lądujesz z głową w sedesie [emoji55]

Oby przeszło przed ciąża często mnie bolała głowa.. teraz jestem w 10 tyg i pierwszy raz mnie boli.. nie jest to przyjemne
Dokładnie tak huśtawka taka jeden dzien super się czujesz a drugi dzien nie do życia.. podobno najgorszy pierwszy trymest zobaczymy..

Dziewczyny a jak u Was w menu teraz z octem? Oczywiście nie spirytusowym, ale jabłkowym i nie do picia, a jako przyprawa? Dodaje pół łyżeczki płaskiej sobie do mizerii i do zupy klopsowej. Niby w książeczce z przepisami dla ciężarnych, którą dostałam na początku ciąży był przepis gdzie użyto octu jabłkowego, ale nadal mam jakieś wyrzuty sumienia.. W dodatku chodzi za mną ogórek konserwowy, śledzik w occie, buraczki itd. Same octowe i staram się tylko jedną z tych rzeczy w ciągu dnia.

Ja dzisiaj na śniadanie wciągnęłam kawałek bagietki z kiełbaska z dziczyzny majonezem i rzodkiewka, zagryzając brzoskwiniami i popijając czekolada [emoji50] I wyszedł mi dobry torcik, solenizant taaak wychwalał. A potem przesiedzieliśmy cała grupa przed konsola i graliśmy w jakieś quizy, usmialismy się jak nigdy chyba [emoji28] No i oczywiście było znowu odkurzanie całego mieszkania, bo jak młody wpadł w ciasto tak w każdym kącie okruszek [emoji39]

Teraz szybki prysznic i padam, mysle ze jak wpadnę w pościel to nawet na mojego czekać nie będę,

dobranoc wszystkim [emoji173]️ i spokojnej nocy

Dziewczyny, ostatnio przewijał się tu temat gorszego wyglądu w ciąży. Ja generalnie nie mogę narzekać, bo zawsze miałam problemy z cera, a w tej ciąży jest dużo lepiej :) jedyne co zauważyłam to robią mi się takie małe włókniaki na twarzy... Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, ale jeden zrobił się na dolnej powiece oka i to praktycznie w samym kąciku i pod samymi rzęsami. Boli a raczej piecze, za każdym razem gdy tylko dotknę choćby przypadkiem... Czytałam że często się pojawiają w ciąży, ale ten zrobił mi się chyba w piątek, w poniedziałek był już spory, a dziś mam wrażenie że jest jeszcze większy... Muszę powiedzieć o tym mojej gin na wizycie we wtorek. I zapytać czy można coś z tym zrobić, bo jest w takim miejscu że zwyczajnie mi przeszkadza...
Właśnie mój mąż zauważył "coś" u mnie na lewej górnej powiece przy zewnętrznym kąciku oka. Czy to właśnie włókniak? Mnie nie boli i póki co nie przeszkadza w niczym. Na początku myślałam, że to po prostu śpiochy z oka. Takie coś mam
oko2.jpg

Załączniki

• oko2.jpg
    oko2.jpg
    205,3 KB · Wyświetleń: 1 517
Smile powodzenia!

Macie ochote na kwasne/slodkie?
emoji4.png
Z osoby, która u której po każdym posiłku musiał być deser, stałam się zupełnie nie zainteresowana słodyczami :O

Co do płci, to jestem przekonana, że będzie chłopczyk - od początku jestem nastawiona na chłopaka :D Ale ważne by było zdrowe ;) Ale o dziwo nie wiem jakie

Czy ktoras z was ma jeszcze mdlosci? Czy zostalam sama? [emoji33]
Nie wymiotuję, ale mdli mnie ciągle tak samo: na głód, na przejedzenie, na ściśnięcie brzucha (skłony), na zadyszkę (jak gdzieś pędzę i się zapomnę ;) )

Dziewczyny mam do was pytanie.. czy wy macie tez takie zaparcia znaczy ja już w toalecie nie byłam z 3 dni..

Jak się czujecie dzis..
ja rano czułam się w miarę później głowa mnie zaczęła bolec mąż zrobił obiad tez mi tak średnio wszedł.. czekałam aż tylko będę mogła się zdrzemnąć

Ja miałam straszne problemy z zaparciami i wzdęciami.Najpierw zrezygnowałam z białego chleba a potem zaczęłam pic na czczo wodę z miodem i cytryna. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie pomogło, ale jest lepiej :)

Marta94 to samo nie minie musisz robić wszytko żeby się załatwić. Ja w poprzedniej ciąży miałam rekord chyba 7dni bez dwójki. To było straszne. Już piłam sok z kapusty kiszonej. A w wczoraj np jak nic przeczyscil mnie obiad w KFC heh. Jak na codzień jr się normalne jedzenie to jakaś metoda jest, aby nie za często. Ale tak serio to dużo błonnika, może woda z cytryna rano, albo świeża kawa i wtedy próbuj w toalecie. Ż dwojga złego lepiej niech Cię przeczysciniż mieć zaparcia. Bo potem tylko tylek boli, robia sie hemoroidy. Eh okropne.

reklama
Madzik ja w pierwszej ciazy na 2 chodzilam co kilka dni przez cala ciaze, cieszylam sie jak dziewczyny mi powiedzialy ze przed porodem jest biegunka bo organizm sie oczysza, czekalam na ta biegunke i czekalabym do teraz [emoji2]
Teraz na szczescie nie mam problemu ale za to wymioty i mdlosci.

Moj synek przez to przeziebienie nie chce spac w lozeczku, od kilku dni spi z nami w lozku, jestem taka niewyspana, ze to rekord [emoji2]
No i to jego wymuszanie w czasie przeziebienia „nie? To poloze sie na podloge i poplacze az zmienisz zdanie” [emoji23]

Do góry