reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Patula, boli mnie głowa po kilka dni z rzędu i to nie kwestia ciśnienia bo mam idealne. W poprzedniej ciąży tez mnie głowa często bolała na poczatku także wiem, że to normalne.

Odnośnie badań genetycznych to właśnie wczoraj do mnie dzwonili ze szpitala i dziś mam wizytę. Tak jak poprzednim razem zaproponują duotest czyli badania krwi plus usg lub amniopunkcję. Pewnie dziś zrobią mi badanie krwi i na dniach dostanę termin na usg bo ma być zrobione do 14tygodnia a ja w sobotę zaczynam już 13.

Marta, ani razu nie wymiotowałam ani w tej ciąży ani w poprzedniej ale mdłości miałam dość silne i brak apetytu. Teraz już zaczynam jeść normalnie wiec jest o niebo lepiej.

reklama
Ja tez miałam tylko po jednym epizodzie wymiotnym w każdej ciąży i to gdzieś około 5 m-ca dopiero. Tak to tylko mdłości mnie męczyły. Ale nie narzekam bo dzięki temu ciąża jest znosna.
Sonia a co to za test z krwi, to coś w stronę tych nieinwazyjnych jak Harmony? Co zbadaja?

Just a masz jakieś leki przeciwwymiotne?

Ja lecę po synka. Widziałam że jak tylko wyszłam bawił się bo zajrzałam prze z szybe. Ale nie chciał jeść śniadania. Chyba muszę jednak dawać mu śniadanie w domu. Pewnie za jakiś czas się przekona i będzie tam też jadł.

Ann, tak na tej samej zasadzie to działa, ze dostanę potem wynik prawdopodobieństwa danych chorób genetycznych oparte ba teście z krwi i badaniu usg.
Amniopunkcję wybrałabym tylko gdyby to poprzednie usg wskazywałoby na jakies nieprawidłowości.

Ja już po wizycie, uśmiałam się w rejestracji, ale czekałam godzinę na wizytę, a co do samej wizyty to tam napisałam troszkę w drugim wątku.

Mnie dzisiaj tez coś głowa boli, i znowu mi niedobrze, sniadania nie mogłam dojeść :/ a poza tym jest oki

A wracając jeszcze to mój partner się tak bardzo cieszy od samego początku, chociaż w dniu kiedy zrobiłam test to stwierdził, że sobie żartuje. A teraz klei się do brzucha. Dzisiaj jak zobaczył usg to normalnie oczy mu się świeciły a uśmiech to się prawie na twarzy nie mieścił, i już sam wylicza dni do prenatalnych bo tez chce iść [emoji4]

Ja już po wizycie, uśmiałam się w rejestracji, ale czekałam godzinę na wizytę, a co do samej wizyty to tam napisałam troszkę w drugim wątku.

Mnie dzisiaj tez coś głowa boli, i znowu mi niedobrze, sniadania nie mogłam dojeść :/ a poza tym jest oki

A wracając jeszcze to mój partner się tak bardzo cieszy od samego początku, chociaż w dniu kiedy zrobiłam test to stwierdził, że sobie żartuje. A teraz klei się do brzucha. Dzisiaj jak zobaczył usg to normalnie oczy mu się świeciły a uśmiech to się prawie na twarzy nie mieścił, i już sam wylicza dni do prenatalnych bo tez chce iść [emoji4]

Chyba kazdej z nas Partner tak reaguje:-) Moj maz chodzi z rogalem na buzi po i na kazdej wizycie a pozniej robi zdjecie zdjecia usg i wpatruje sie w nie:-)

Ide jutro na krzywa cukrowa. Zastanawiam sie czy nie zejde im tam. Chociaz nigdy nie mialam problemu z wypiciem glukozy tak teraz sie boje :/

reklama
Do góry