reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2019

Patula, boli mnie głowa po kilka dni z rzędu i to nie kwestia ciśnienia bo mam idealne. W poprzedniej ciąży tez mnie głowa często bolała na poczatku także wiem, że to normalne.

Odnośnie badań genetycznych to właśnie wczoraj do mnie dzwonili ze szpitala i dziś mam wizytę. Tak jak poprzednim razem zaproponują duotest czyli badania krwi plus usg lub amniopunkcję. Pewnie dziś zrobią mi badanie krwi i na dniach dostanę termin na usg bo ma być zrobione do 14tygodnia a ja w sobotę zaczynam już 13.

Marta, ani razu nie wymiotowałam ani w tej ciąży ani w poprzedniej ale mdłości miałam dość silne i brak apetytu. Teraz już zaczynam jeść normalnie wiec jest o niebo lepiej.

reklama
Ja tez miałam tylko po jednym epizodzie wymiotnym w każdej ciąży i to gdzieś około 5 m-ca dopiero. Tak to tylko mdłości mnie męczyły. Ale nie narzekam bo dzięki temu ciąża jest znosna.
Sonia a co to za test z krwi, to coś w stronę tych nieinwazyjnych jak Harmony? Co zbadaja?

Just a masz jakieś leki przeciwwymiotne?

Ja lecę po synka. Widziałam że jak tylko wyszłam bawił się bo zajrzałam prze z szybe. Ale nie chciał jeść śniadania. Chyba muszę jednak dawać mu śniadanie w domu. Pewnie za jakiś czas się przekona i będzie tam też jadł.

Ann, tak na tej samej zasadzie to działa, ze dostanę potem wynik prawdopodobieństwa danych chorób genetycznych oparte ba teście z krwi i badaniu usg.
Amniopunkcję wybrałabym tylko gdyby to poprzednie usg wskazywałoby na jakies nieprawidłowości.

Ja już po wizycie, uśmiałam się w rejestracji, ale czekałam godzinę na wizytę, a co do samej wizyty to tam napisałam troszkę w drugim wątku.

Mnie dzisiaj tez coś głowa boli, i znowu mi niedobrze, sniadania nie mogłam dojeść :/ a poza tym jest oki

A wracając jeszcze to mój partner się tak bardzo cieszy od samego początku, chociaż w dniu kiedy zrobiłam test to stwierdził, że sobie żartuje. A teraz klei się do brzucha. Dzisiaj jak zobaczył usg to normalnie oczy mu się świeciły a uśmiech to się prawie na twarzy nie mieścił, i już sam wylicza dni do prenatalnych bo tez chce iść [emoji4]

Ja już po wizycie, uśmiałam się w rejestracji, ale czekałam godzinę na wizytę, a co do samej wizyty to tam napisałam troszkę w drugim wątku.

Mnie dzisiaj tez coś głowa boli, i znowu mi niedobrze, sniadania nie mogłam dojeść :/ a poza tym jest oki

A wracając jeszcze to mój partner się tak bardzo cieszy od samego początku, chociaż w dniu kiedy zrobiłam test to stwierdził, że sobie żartuje. A teraz klei się do brzucha. Dzisiaj jak zobaczył usg to normalnie oczy mu się świeciły a uśmiech to się prawie na twarzy nie mieścił, i już sam wylicza dni do prenatalnych bo tez chce iść [emoji4]

Chyba kazdej z nas Partner tak reaguje:-) Moj maz chodzi z rogalem na buzi po i na kazdej wizycie a pozniej robi zdjecie zdjecia usg i wpatruje sie w nie:-)

Ide jutro na krzywa cukrowa. Zastanawiam sie czy nie zejde im tam. Chociaz nigdy nie mialam problemu z wypiciem glukozy tak teraz sie boje :/

reklama
Do góry