reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Nikoos zapytaj gdzie w labo robia wyniki i odbierz je osobiscie dzis. Ja tak robilam w pierwszej ciazy bo krew oddawalam w swoim miescie, ktora wiezli do labo kilkanascie km dalej.

Cer ja uwazam, ze niewazne w jakim wieku rodzi sie dziecko, wazne zeby je kochac, szanowac, zapewnic mu godne zycie i start w przyszlosc. Swiadome macierzynstwo przede wszystkim.

reklama
A mnie dziś często ciągnie brzuch jak na @ bo dzisiaj jej termin... Ale uspokajam się tym, że to normalne, no i beta przecież rośnie. :)

Sunmaggy cudnie ze uslyszalas serduszko [emoji173]️

Migdalove ja mam taki metaliczny posmak w ustach, w pierwszej ciazy mialam to samo, ble.

Ann ja jestem dwa lata mlodsza od Ciebie [emoji4]
Ja bym chciala tylko zeby ktos nam pomogl jak pojdziemy rodzic, pozniej juz wolalabym byc sama i robic wszystko po swojemu. Moja mama np jest z tych co wszystko wiedza lepiej, dieta matki karmiacej, roszerzanie diety po 4 msc itd.
Metalicznego posmaku nie mam ale mam taki jak zazwyczaj po chlebie jak go jadłam... Dziwne uczucie.

Sunmaggy cudnie ze uslyszalas serduszko [emoji173]️

Migdalove ja mam taki metaliczny posmak w ustach, w pierwszej ciazy mialam to samo, ble.

Ann ja jestem dwa lata mlodsza od Ciebie [emoji4]
Ja bym chciala tylko zeby ktos nam pomogl jak pojdziemy rodzic, pozniej juz wolalabym byc sama i robic wszystko po swojemu. Moja mama np jest z tych co wszystko wiedza lepiej, dieta matki karmiacej, roszerzanie diety po 4 msc itd.
Metalicznego posmaku nie mam ale mam taki jak zazwyczaj po chlebie jak go jadłam... Dziwne uczucie.

Nikoos zapytaj gdzie w labo robia wyniki i odbierz je osobiscie dzis. Ja tak robilam w pierwszej ciazy bo krew oddawalam w swoim miescie, ktora wiezli do labo kilkanascie km dalej.

Cer ja uwazam, ze niewazne w jakim wieku rodzi sie dziecko, wazne zeby je kochac, szanowac, zapewnic mu godne zycie i start w przyszlosc. Swiadome macierzynstwo przede wszystkim.

Dobrze ze jeszcze jestem w okolicy przychodni to podejdę, bo jeśli mam taką możliwość, to jutro spokojnie mogę podejść do lekarza, dzięki [emoji4]

Strasznie mnie dzis glowa boli. Najchetniej polozylabym sie spac.
W ogole naszla mnie taka reflekcja. Z pierworodnym, jak sie urodzil wychodzialam na spacery po kilkanascie kilometrow, bardzo to lubilam, audiobook w sluchawkach, on spal, a teraz przy drugim to wszystko bedzie zupelnie inaczej wygladalo, nie moge sobie tego wyobrazic na razie [emoji4]

Wróciłam właśnie i maja mieć wyniki na komputerze już dzisiaj Ok 17, więc jutro rano spokojnie powinny mi to wydrukować, tylko do kartotek trafia to dopiero o 13, także cieszę się bardzo [emoji4] możecie trzymać kciuki żeby jutro było wszystko Oki, a ja postaram się odezwać od razu po wizycie

@sunmaggy to teraz juz tylko pozytywnie myśleć

@Nikooś ja bym sie zapisala na jutro po południe do innego lekarza, wzięła wyniki i poprosiła o usg. I zrobiła znowu betę w sobotę aby zobaczyć przyrost.

@Cer myślę, że masz rację. Takie rozmowy o wieku nic nie wnoszą, a kogoś mogą urazić. Każda sytuacja życiowa może być inna i ż zewnątrz na pewno nie da się tego ocenić.

@justjestem ja też bym chciała mieć tylko opiekę na czas porodu. Potem już dam sobie radę. Wolę być tylko z mężem i dziećmi.

@Migdalove jeszcze długo będziesz czuła te bóle "jak na miesiaczke" to normalne. Jeśli boli tak że ie potrzebujesz leków to nie powinno Cię martwić. No i oczywiście nie towarzyszą tym bólom o inne objawy jak krwawnie.

@justjestem ja chodziłam już tylko na plac zabaw, ewentualnie na rower biegowy. Bo spacery długie to tylko jakbyś miała podwójny wózek. Ja takiego nie mialam bo jestem zdania, że dzieci powinny szybko używać nóg, oczywiście trzeb długość trasy dostosować do dziecka albo mieć w zanadrzu np nosidlo.

reklama
Do góry