reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Ann mozna sobie wybrac porod w szpitalu albo w domu, tak samo jak prowadzenie ciazy u specjalisty albo u lekarza rodzinnego. Mi zostaje szpital, bo Marceli urodzil sie z wada serca, ktora jest genetyczna z mojej strony, jest prawdopodobieństwo, ze drugi maluszek tez moze urodzic sie z wada, ale jestem w dobrej mysli i wierze, ze tym razem mnie to ominie [emoji4] poza tym w szpitalu po porodzie lezy sie standardowo 5 dni, to dlugo, wiem, ale jakos napawa mnie to nadzieją, ze oboje zostaniemy dobrze przebadani i nie wypuszcza mnie ze szpitala z hemoglobiną 8,5, gdzie po kilku krokach robilo mi sie czarno przed oczami :o
Porod domowy w naszej okolicy jest jednak bardziej popularny, jest tez wiecej poloznych do porodu domowego, chyle czola kobietom, ktore na taki porod sie decyduja. Podobno ze wzgledu na swoje “codzienne srodowisko” porod przebiega bardzo naturalnie i szybciej. Ale chyba mnie to nie przekonuje jeszcze [emoji4]

reklama
Witam się i ja po ciężkiej nocy. Spałam może ze 3godziny...

Gratuluje bliźniaków :)
Ja mam nadzieje ze mnie taka niespodzianka nie czeka. Śmiesznie by było w 4 ciąży bliźniaki mieć [emoji14] ale znam taki przypadek.

Justyna moje dziewczynki maja swój wspólny pokój z racji niewielniej różnicy wieku. Śpią w nim razem. Michał spi w swoim. A my mamy w koncu sypialnie dla siebie. Tyle ze nie mamy kiedy skorzystać [emoji14]

Witajcie[emoji11] ostatnio pisałam ze mam mega mdłości przez cały dzień... wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade

woow,to dopiero musiała być niezapomniana wizyta;) gratulacje!

Anieok cos tam korzystacie, jak kolejny maluszek w drodze [emoji23]

Marceli spi w lozeczku w naszej sypialni i zastanawiam sie czy to juz dobry czas zeby dostal swoj pokoj.

Hej! ;) Ja ledwo wstałam, mój mąż w nocy nie spał i trochę mi nie dał spać. Jestem cholernie śpiąca... No i jadę już na betę. :)

Witajcie[emoji11] ostatnio pisałam ze mam mega mdłości przez cały dzień... wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade

U mnie tez prawdopodobnie blizniaki ;) jestem rownie przerazona. Na ostatniej wizycie w 5tc lekarz uwidocznil pecherzyk i dlugo go ogladalismy, dopiero pod sam koniec badania zauwazyl schowany drugi. Mniejszy. Jeden 5mm drugi 3mm. Ja czekam na nastepny tydzien, okaze sie czy pecherzyk sie nie wchlonal, czy rzeczywiscie beda blizniaki.

Podobno jak sa bliźniaki, to powstaly z wielkiej miłości :)

Ostatnia edycja:
@Ana650 @Mosiactwo nie panikować bliźniaki łatwiej się wychowuje jak pojedyńcze dziecko. Wiem co.mowie moje mają 16 mies a ja jestem w kolejnej ciąży gdyby to było.takie straszne w życiu nie zdecydowalabym sie na kolejne bejbe.

Kochana u mnie tez prawdopodobnie blizniaki ;) jestem rownie przerazona. Na ostatniej wizycie w 5tc lekarz uwidocznil pecherzyk i dlugo go ogladalismy, dopiero pod sam koniec badania zauwazyl schowany drugi. Mniejszy. Jeden 5mm drugi 3mm. Ja czekam na nastepny tydzien, okaze sie czy pecherzyk sie nie wchlonal, czy rzeczywiscie beda blizniaki.

Podobno jak sa bliźniaki, to powstaly z wielkiej miłości :)
U mnie podobne jeden mniejszy jest. Lekarz widział zarodek z cialkiem ale nie mógł sie dopatrzyc serduszka. Tez mówił ze może sie wchłonąć. U mnie to juz 6+4 tydzień

reklama
Ja 6+1 :) za tydzień we wtorek wizyta. termin nawet bedziemy mialy podobny :)

Ana, doczytalam, ze z Łódzkiego jesteś, jak ja :) skad dokładnie? Planujesz prowadzenie ciąży u siebie w mieście czy w Łodzi?

Do góry