justjestem
Moderatorka
Ann mozna sobie wybrac porod w szpitalu albo w domu, tak samo jak prowadzenie ciazy u specjalisty albo u lekarza rodzinnego. Mi zostaje szpital, bo Marceli urodzil sie z wada serca, ktora jest genetyczna z mojej strony, jest prawdopodobieństwo, ze drugi maluszek tez moze urodzic sie z wada, ale jestem w dobrej mysli i wierze, ze tym razem mnie to ominie [emoji4] poza tym w szpitalu po porodzie lezy sie standardowo 5 dni, to dlugo, wiem, ale jakos napawa mnie to nadzieją, ze oboje zostaniemy dobrze przebadani i nie wypuszcza mnie ze szpitala z hemoglobiną 8,5, gdzie po kilku krokach robilo mi sie czarno przed oczami
Porod domowy w naszej okolicy jest jednak bardziej popularny, jest tez wiecej poloznych do porodu domowego, chyle czola kobietom, ktore na taki porod sie decyduja. Podobno ze wzgledu na swoje “codzienne srodowisko” porod przebiega bardzo naturalnie i szybciej. Ale chyba mnie to nie przekonuje jeszcze [emoji4]
Porod domowy w naszej okolicy jest jednak bardziej popularny, jest tez wiecej poloznych do porodu domowego, chyle czola kobietom, ktore na taki porod sie decyduja. Podobno ze wzgledu na swoje “codzienne srodowisko” porod przebiega bardzo naturalnie i szybciej. Ale chyba mnie to nie przekonuje jeszcze [emoji4]