Nie nie karmie karmilam na zmiane ale przestalam i mala jest tylko na modyfikowanym@Ania199 Będzie dobrze. Karmisz piersią ?
reklama
dziupla
Fanka BB :)
3d to złapany kadr, a 4d pokazuje obraz rzeczywisty, normalnie widać jak dzidzia się rusza, jak ziewa itpAnn a czym sie rozni 3d od 4d? Ja nie mam w rozpisce 4d...
Ja prowadziłam pierwszą ciążę na NFZ, teraz też zamierzam. Miałam 4 razy USG i dwa razy poszłam dodatkowo prywatnieMartwi mnie przyrost tej bety. Robiłam jeszcze trzeci raz, niby wszystko sie mieści w granivach normy, ale w ciążach z dziewczynkami ten przyrost był 3 razy większy... Dlatego boje się że to dobrze nie wróży.
Wczoraj byłam na nfz u ginki i mi dała luteine palpacyjnie wszystko wskazuje na ciążę w macicy bo macica duża i tętniąca.
Jeśli chodzi o usg ja do lekarza normalnie chodzę prywatnie a usg robi i tak tylko te najwazniejsze. Robi na poczatku żeby potwierdzić a później 12tydz 20tydz i 30tydz. Czadem jeszcze przed porodem ale niekoniecznie
Ja się zapisuje do dwóch lekarzy, zobaczymy, którego wybiorę. Od porodu się przeprowadziłam i nie opłaca mi się jechać całe miasto, do tej, która prowadziła pierwsza ciąża, poza tym miałam do niej kilka zastrzeżeń. Teraz mam do wyboru albo faceta, ponoć pro karmienie piersią, ale sprzęt ma słaby, albo babeczkę dość specyficzną i ma zarąbisty sprzęcior. Do pierwszego zapisałam się dzisiaj i wizyta dopiero 15.10U mnie tez test pozytywny w 26dc kiedy na wizyty sie szykujecie?
No to wszystko jest w normie, nie stresuj sięU mnie to wyglądało tak
6.09 22,6
8.09 49.3
11.09 116,1
Mieści się w normach ale martwi mnie.
Ogromne gratulacje [emoji173]️Wszystko ok! Opóźnienie 45 min a wizyta trwała może 5 [emoji23] fasolka ma 1 cm, serducho bije, wszystko dobrze. Następna wizyta za 2 tygodnie[emoji1]
Ja też dzisiaj zrobiłam test, bo nie wytrzymałam i znowu blada coś czuję, że to się słabo skończyNo to u mnie napewno ciaza zrobilam dzis drugi test i wyrazne kreski jeszcze nie dowierzam [emoji850]
O, też chciałam zapytac. Ja tak@Ania199 Będzie dobrze. Karmisz piersią ?
Incinta
Ja mam wizytę w poniedziałek . Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo dzisiaj już nie plamię ale boję się lotu samolotem w sobotę. Trzy tygodnie temu leciałam już będąc w ciąży ale jeszcze tego nie wiedziałam. Teraz wiem i nie mam pojęcia jak się zabezpieczyć przed ewentualnymi kłopotami. Postaram się spać
Bedzie dobrze napewno [emoji106][emoji106] mi na poczatku dlugo soe nie pokazywala a po trzech minutach wyrazna szok az sie pobeczalam.3d to złapany kadr, a 4d pokazuje obraz rzeczywisty, normalnie widać jak dzidzia się rusza, jak ziewa itp Ja prowadziłam pierwszą ciążę na NFZ, teraz też zamierzam. Miałam 4 razy USG i dwa razy poszłam dodatkowo prywatnie Ja się zapisuje do dwóch lekarzy, zobaczymy, którego wybiorę. Od porodu się przeprowadziłam i nie opłaca mi się jechać całe miasto, do tej, która prowadziła pierwsza ciąża, poza tym miałam do niej kilka zastrzeżeń. Teraz mam do wyboru albo faceta, ponoć pro karmienie piersią, ale sprzęt ma słaby, albo babeczkę dość specyficzną i ma zarąbisty sprzęcior. Do pierwszego zapisałam się dzisiaj i wizyta dopiero 15.10No to wszystko jest w normie, nie stresuj się Ogromne gratulacje [emoji173]️Ja też dzisiaj zrobiłam test, bo nie wytrzymałam i znowu blada coś czuję, że to się słabo skończy O, też chciałam zapytac. Ja tak
A jak myslicie dziewczyny szybko isc na druga wizyte bo u mnie wychodzi gdzIes 4t6d ? Ze wzgledu na blizne, jak zobaczylam dwoe kreski odrazu zaczela mnie bolec [emoji23][emoji23]
Rossiczka
Moderatorka
dziupla
Tak wiem, póki przy karmieniu nie ma bólu, skurczy i plamienia to nic nie zagraża dziecku@dziupla mnie mój gin zapytał się czy karmię, powiedziałam że już nie. A on to dobrze bo karmienie w ciąży nie jest zalecane ze względu na wyrzut oksytocyny i skurcze może powodować. Coś tam jeszcze gadał, ale ja bardziej byłam zajęta oglądaniem usg ;-)
Rossiczka
Moderatorka
Bedzie dobrze napewno [emoji106][emoji106] mi na poczatku dlugo soe nie pokazywala a po trzech minutach wyrazna szok az sie pobeczalam.
A jak myslicie dziewczyny szybko isc na druga wizyte bo u mnie wychodzi gdzIes 4t6d ? Ze wzgledu na blizne, jak zobaczylam dwoe kreski odrazu zaczela mnie bolec [emoji23][emoji23]
Ja zawsze czekam dip 6-7 tygodnia by serce słyszeć, wcześniej bym się stresowala. Ale jak martwisz się blizna to idź wcześniej
Rossiczka
Moderatorka
To nawet nie wiedziałam :-)Tak wiem, póki przy karmieniu nie ma bólu, skurczy i plamienia to nic nie zagraża dziecku
Ja straciłam pokarm z dnia na dzień jak Helenka miała pół roku :-( tak walczylam o kp A tutaj klops
anieok
Ja karmiłam do 16 tygodnia ciąży. Później się mała sama odstawiła bo mleko ponoć zmienia smak. Gin nie miał nic przeciwko. Teraz odstawiłam Młodsza w lipcu od piersi. Ale uznałam że już czas bo prawie dwa lata a ona nic poza cyckiem jeść nie chciała i spać nie chciała. Jak ją odstawiłam zaczęła przesypać noce i jeść normalnie
reklama
Ja zawsze czekam dip 6-7 tygodnia by serce słyszeć, wcześniej bym się stresowala. Ale jak martwisz się blizna to idź wcześniej
Mozna powiedziec ze od cesarki jeszcze na kontroli dobrej nie bylam ale chyba poczekam do 7-8tc . W tamtej ciazy poszlam gdzies dopiero w 9tc