reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

reklama
Ann a czym sie rozni 3d od 4d? Ja nie mam w rozpisce 4d...
3d to złapany kadr, a 4d pokazuje obraz rzeczywisty, normalnie widać jak dzidzia się rusza, jak ziewa itp :)
Martwi mnie przyrost tej bety. Robiłam jeszcze trzeci raz, niby wszystko sie mieści w granivach normy, ale w ciążach z dziewczynkami ten przyrost był 3 razy większy... Dlatego boje się że to dobrze nie wróży.

Wczoraj byłam na nfz u ginki i mi dała luteine palpacyjnie wszystko wskazuje na ciążę w macicy bo macica duża i tętniąca.

Jeśli chodzi o usg ja do lekarza normalnie chodzę prywatnie a usg robi i tak tylko te najwazniejsze. Robi na poczatku żeby potwierdzić a później 12tydz 20tydz i 30tydz. Czadem jeszcze przed porodem ale niekoniecznie
Ja prowadziłam pierwszą ciążę na NFZ, teraz też zamierzam. Miałam 4 razy USG i dwa razy poszłam dodatkowo prywatnie
U mnie tez test pozytywny w 26dc ;) kiedy na wizyty sie szykujecie?
Ja się zapisuje do dwóch lekarzy, zobaczymy, którego wybiorę. Od porodu się przeprowadziłam i nie opłaca mi się jechać całe miasto, do tej, która prowadziła pierwsza ciąża, poza tym miałam do niej kilka zastrzeżeń. Teraz mam do wyboru albo faceta, ponoć pro karmienie piersią, ale sprzęt ma słaby, albo babeczkę dość specyficzną i ma zarąbisty sprzęcior. Do pierwszego zapisałam się dzisiaj i wizyta dopiero 15.10
U mnie to wyglądało tak
6.09 22,6
8.09 49.3
11.09 116,1
Mieści się w normach ale martwi mnie.
No to wszystko jest w normie, nie stresuj się :)
Wszystko ok! Opóźnienie 45 min a wizyta trwała może 5 [emoji23] fasolka ma 1 cm, serducho bije, wszystko dobrze. Następna wizyta za 2 tygodnie[emoji1]
Ogromne gratulacje [emoji173]️
No to u mnie napewno ciaza zrobilam dzis drugi test i wyrazne kreski jeszcze nie dowierzam [emoji850]
Ja też dzisiaj zrobiłam test, bo nie wytrzymałam i znowu blada :( coś czuję, że to się słabo skończy :(
@Ania199 Będzie dobrze. Karmisz piersią ?
O, też chciałam zapytac. Ja tak

Ja mam wizytę w poniedziałek . Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo dzisiaj już nie plamię ale boję się lotu samolotem w sobotę. Trzy tygodnie temu leciałam już będąc w ciąży ale jeszcze tego nie wiedziałam. Teraz wiem i nie mam pojęcia jak się zabezpieczyć przed ewentualnymi kłopotami. Postaram się spać :)

3d to złapany kadr, a 4d pokazuje obraz rzeczywisty, normalnie widać jak dzidzia się rusza, jak ziewa itp :)Ja prowadziłam pierwszą ciążę na NFZ, teraz też zamierzam. Miałam 4 razy USG i dwa razy poszłam dodatkowo prywatnie Ja się zapisuje do dwóch lekarzy, zobaczymy, którego wybiorę. Od porodu się przeprowadziłam i nie opłaca mi się jechać całe miasto, do tej, która prowadziła pierwsza ciąża, poza tym miałam do niej kilka zastrzeżeń. Teraz mam do wyboru albo faceta, ponoć pro karmienie piersią, ale sprzęt ma słaby, albo babeczkę dość specyficzną i ma zarąbisty sprzęcior. Do pierwszego zapisałam się dzisiaj i wizyta dopiero 15.10No to wszystko jest w normie, nie stresuj się :) Ogromne gratulacje [emoji173]️Ja też dzisiaj zrobiłam test, bo nie wytrzymałam i znowu blada :( coś czuję, że to się słabo skończy :(O, też chciałam zapytac. Ja tak
Bedzie dobrze napewno [emoji106][emoji106] mi na poczatku dlugo soe nie pokazywala a po trzech minutach wyrazna szok az sie pobeczalam.

A jak myslicie dziewczyny szybko isc na druga wizyte bo u mnie wychodzi gdzIes 4t6d ? Ze wzgledu na blizne, jak zobaczylam dwoe kreski odrazu zaczela mnie bolec [emoji23][emoji23]

@dziupla mnie mój gin zapytał się czy karmię, powiedziałam że już nie. A on to dobrze bo karmienie w ciąży nie jest zalecane ze względu na wyrzut oksytocyny i skurcze może powodować. Coś tam jeszcze gadał, ale ja bardziej byłam zajęta oglądaniem usg ;-)

@dziupla mnie mój gin zapytał się czy karmię, powiedziałam że już nie. A on to dobrze bo karmienie w ciąży nie jest zalecane ze względu na wyrzut oksytocyny i skurcze może powodować. Coś tam jeszcze gadał, ale ja bardziej byłam zajęta oglądaniem usg ;-)
Tak wiem, póki przy karmieniu nie ma bólu, skurczy i plamienia to nic nie zagraża dziecku :)

Bedzie dobrze napewno [emoji106][emoji106] mi na poczatku dlugo soe nie pokazywala a po trzech minutach wyrazna szok az sie pobeczalam.

A jak myslicie dziewczyny szybko isc na druga wizyte bo u mnie wychodzi gdzIes 4t6d ? Ze wzgledu na blizne, jak zobaczylam dwoe kreski odrazu zaczela mnie bolec [emoji23][emoji23]

Ja zawsze czekam dip 6-7 tygodnia by serce słyszeć, wcześniej bym się stresowala. Ale jak martwisz się blizna to idź wcześniej

Ja karmiłam do 16 tygodnia ciąży. Później się mała sama odstawiła bo mleko ponoć zmienia smak. Gin nie miał nic przeciwko. Teraz odstawiłam Młodsza w lipcu od piersi. Ale uznałam że już czas bo prawie dwa lata a ona nic poza cyckiem jeść nie chciała i spać nie chciała. Jak ją odstawiłam zaczęła przesypać noce i jeść normalnie :)

reklama
Do góry