reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

reklama
A my chyba jutro teściom powiemy...
Teściowa jest dla mnie jak przyjaciołka, a ja pełna obaw. Stresuje się, martwię, każda wizyta to dla mnie wielkie nerwy. Pierwsza córka urodziła sie z wadą wrodzoną, a ja boję się o zdrowie dziecka/dzieci?? I aż do przesady o siebie dbam. Choć lekarz powtarza, że teraz już na nic nie mam wpływu. Biorę witaminki, kwas foliowy, jem zdrowo. A teraz ta informacja o bliźniakach, ciąża z automatu wysokiego ryzyka :(

Justyna no właśnie ja też sobie nie wyobrażam nie mieć usg na każdej wizycie. Ale z drugiej strony chce w tej ciąży zrobić te badania w 12 tc to 100€ potem w 3 trym chciałabym zrobić usg 4d na płycie. Bo to moje 3 dziecko i prawdopodobnie ostatnie, a nigdy nie miałam takiego-też 50€ i tabletki które raczej będę musiała brać, żelazo zawsze mam za niskie. Moze się zdecyduje na ten pakiet. Będziemy jeszcze myśleć [emoji4]

@Ania199 racja każdy lekarz inaczej na to patrzy. Dlaczego wrocicliscie?

To wszystko zależy ile dni od owulacji minęło. Ja zawsze robiłam testy dzień przed terminem @ i były już ładne kreski. Ale raz zrobiłam 10dpo i biały test. U mnie implantacja chyba później następuje.

@anieok Kochana co się dzieje?

@Misiactwo ja z jednej strony chciałabym 2 dziewczynki, ale nie wiem czy jednocześnie.

Misiactwo my tez powiemy wszystkim w ta niedziele, bo jedziemy do PL na uwaga... az 3 dni. Potem nie wiem kiedy nam sie uda. Moze w listopadzie ale to niepewne.

Martwi mnie przyrost tej bety. Robiłam jeszcze trzeci raz, niby wszystko sie mieści w granivach normy, ale w ciążach z dziewczynkami ten przyrost był 3 razy większy... Dlatego boje się że to dobrze nie wróży.

Wczoraj byłam na nfz u ginki i mi dała luteine palpacyjnie wszystko wskazuje na ciążę w macicy bo macica duża i tętniąca.

Jeśli chodzi o usg ja do lekarza normalnie chodzę prywatnie a usg robi i tak tylko te najwazniejsze. Robi na poczatku żeby potwierdzić a później 12tydz 20tydz i 30tydz. Czadem jeszcze przed porodem ale niekoniecznie

Ann a czym sie rozni 3d od 4d? Ja nie mam w rozpisce 4d...
A właśnie nie wiem, może z dźwiękiem? Nie mam pojęcia, ale często ta usługa ma zapis 3D/4D

Ja w tej ciąży nie mam parcia na informowanie rodziny, koleżanek, nikogo. Wracam do Niemiec po 3 tygodniach pobytu w Polsce ciągle z rodziną, jedna lub druga i ani jednej chwili nie mialam takiej, że chciałam im powiedzieć. Zobaczymy kiedy przyjdzie ta chwila i ta potrzeba to powiemy.

reklama
Do góry