reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

A ja kupiłam taki w miarę najcieńszy rożek i to głównie ze względu na mnie i na M:tak::-D, żebyśmy się pewniej czuli w pierwszych dniach biorąc małą na ręce. Poza tym niektóre dzieci lubią być takie "opatulone", pewniej sie czują.
Tez sie zastanawiałam, w co ubrać małą na drogę do domu ;-)i stwierdziłam, że jesli nie bedzie gorąco, to założę jej: body z krótkim rękawem, pajacyka, chyba skarpetki, czapeczkę i mam taki cieniutki kombinezonik, a jeśli będzie ciepło, to bez kombnezonu - ale z kocykiem... ale w sumie, to sama jeszcze nie wiem:eek:

reklama
ja planuje ubrać w bodziaki na długi rękaw , cieple skarpetunie i mam dresik bawełniany i na wierzch kocyk , broń boże od kombinezonów w maju

jolek ja brałam tylko kocyk do nakrycia
no i ciuszki:tak:
rożka nie używałam , ale jeśli się boisz na początku jak to bedzie z noszeniem to mozesz wziąść , a może posłużyć Ci jako kołderka do nakrycia ;-)

A ja kupilam taki kocyk z kapturkiem na te pierwsze miesiace i do szpitala wlasnie z podobnych powodow co lepidoptera zebysmy sie pewnie czuli trzymajac taka mala dzidzie :sorry:
I zdecydowalam sie na ten avent i kupilam te butelki i sterylizator

Załączniki

• decke harry.jpg
    decke harry.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 32
  • avent_neupp_z4_p1.jpg
    avent_neupp_z4_p1.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 32
  • 1156-Philips-Avent-SCF274-34.jpg
    1156-Philips-Avent-SCF274-34.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 23
  • einschlagdecke-hund-harry-1-259631.jpg
    einschlagdecke-hund-harry-1-259631.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 30
U mnie w szpitalu, przynajmniej 5 lat temu dzieciaczki były w rożkach szpitalnych za to nie miały spodenek ani śpiochów tylko koszulki. Tylko, że to był czerwiec i upały.

Narazie jeszcze nie wymyśliłam co założę małemu na wyjście. Zobaczę co uda się kupić ładnego i dostosuję :) Na wszelki wypadek kocyk do samochodu jakiś cienki będzie. Paulę jak odbieraliśmy to był taki hit, że musieliśmy w drugą stronę - klimę włączyć bo w samochodzie robiło się momentalnie 50 stopni a okien człowiek nie pootwiera przecież. Za gorąco to jeszcze gorzej dla takiego maluszka.

A z innej beczki: jaką w końcu pościel kupiłyście? 90x120 czy 100x135? Pani w sklepie ostatnio mnie uświadomiła, że nie ma już pościelek 90x120... I teraz muszę w necie kupić bo ja mam wszystkie poszewki po Pauli właśnie 90x120.

Ja mam 100*135 bo tu w sklepach nie mogę za bardzo znaleźć innej a łóżeczko mam 60*120, mój M jak był w Pl to mówił że nie można dostac kołderek 90*120, tak że nie wiem co i jak...:no:
Moim zdaniem i tak na początek to maluszkowi może być za ciepło pod taką kołderką i za ogromna ona jest... Ale ja się nie znam jeszcze...

karolka ja miałam zimowe dziecko więc kołderka musiała być obowiązkowo mimo ze w domu ciepło!! ale to zima.. ja się przykrywam kołdrą to i dziecko..
teraz nie wiem.. czy użyję kołderkę czy powkładam dziewczynkom w poszewki ciepłe kocyki i wystarczy...
musze zobaczyć jak to bedzie..
ale jak co to vi będzie miała juz dużą kołdrę pojedyńczą , a mała ta co mam teraz

choć mam nadzieję że te kocyki latem wystarczą;-) a kołdry dopiero na zimę :-)

reklama
Do góry