reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

A ja kupiłam taki w miarę najcieńszy rożek i to głównie ze względu na mnie i na M:tak::-D, żebyśmy się pewniej czuli w pierwszych dniach biorąc małą na ręce. Poza tym niektóre dzieci lubią być takie "opatulone", pewniej sie czują.
Tez sie zastanawiałam, w co ubrać małą na drogę do domu ;-)i stwierdziłam, że jesli nie bedzie gorąco, to założę jej: body z krótkim rękawem, pajacyka, chyba skarpetki, czapeczkę i mam taki cieniutki kombinezonik, a jeśli będzie ciepło, to bez kombnezonu - ale z kocykiem... ale w sumie, to sama jeszcze nie wiem:eek:

reklama
ja planuje ubrać w bodziaki na długi rękaw , cieple skarpetunie i mam dresik bawełniany i na wierzch kocyk , broń boże od kombinezonów w maju

jolek ja brałam tylko kocyk do nakrycia
no i ciuszki:tak:
rożka nie używałam , ale jeśli się boisz na początku jak to bedzie z noszeniem to mozesz wziąść , a może posłużyć Ci jako kołderka do nakrycia ;-)

A ja kupilam taki kocyk z kapturkiem na te pierwsze miesiace i do szpitala wlasnie z podobnych powodow co lepidoptera zebysmy sie pewnie czuli trzymajac taka mala dzidzie :sorry:
I zdecydowalam sie na ten avent i kupilam te butelki i sterylizator

Załączniki

• decke harry.jpg
    decke harry.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 37
  • avent_neupp_z4_p1.jpg
    avent_neupp_z4_p1.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 35
  • 1156-Philips-Avent-SCF274-34.jpg
    1156-Philips-Avent-SCF274-34.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 30
  • einschlagdecke-hund-harry-1-259631.jpg
    einschlagdecke-hund-harry-1-259631.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 34
U mnie w szpitalu, przynajmniej 5 lat temu dzieciaczki były w rożkach szpitalnych za to nie miały spodenek ani śpiochów tylko koszulki. Tylko, że to był czerwiec i upały.

Narazie jeszcze nie wymyśliłam co założę małemu na wyjście. Zobaczę co uda się kupić ładnego i dostosuję :) Na wszelki wypadek kocyk do samochodu jakiś cienki będzie. Paulę jak odbieraliśmy to był taki hit, że musieliśmy w drugą stronę - klimę włączyć bo w samochodzie robiło się momentalnie 50 stopni a okien człowiek nie pootwiera przecież. Za gorąco to jeszcze gorzej dla takiego maluszka.

A z innej beczki: jaką w końcu pościel kupiłyście? 90x120 czy 100x135? Pani w sklepie ostatnio mnie uświadomiła, że nie ma już pościelek 90x120... I teraz muszę w necie kupić bo ja mam wszystkie poszewki po Pauli właśnie 90x120.

Ja mam 100*135 bo tu w sklepach nie mogę za bardzo znaleźć innej a łóżeczko mam 60*120, mój M jak był w Pl to mówił że nie można dostac kołderek 90*120, tak że nie wiem co i jak...:no:
Moim zdaniem i tak na początek to maluszkowi może być za ciepło pod taką kołderką i za ogromna ona jest... Ale ja się nie znam jeszcze...

karolka ja miałam zimowe dziecko więc kołderka musiała być obowiązkowo mimo ze w domu ciepło!! ale to zima.. ja się przykrywam kołdrą to i dziecko..
teraz nie wiem.. czy użyję kołderkę czy powkładam dziewczynkom w poszewki ciepłe kocyki i wystarczy...
musze zobaczyć jak to bedzie..
ale jak co to vi będzie miała juz dużą kołdrę pojedyńczą , a mała ta co mam teraz

choć mam nadzieję że te kocyki latem wystarczą;-) a kołdry dopiero na zimę :-)

reklama
Do góry