reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Bo to zależy od szpitala. Dobry szpital odeśle, bo bez sensu jest kłaść pacjentkę na oddział. Szpital, któremu nie spina się budżet chętnie przygarnie hospitalizację, która jest dla nich praktycznie bezkosztowa ;) a NFZ zapłaci ;)
W poprzedniej ciąży pan wjechał we mnie na parkingu i uparł się na wzywanie karetki. Trafiłam na ginekologię w niedużym mieście, bez izby, od razu przyjęcie na oddział. To była Wielka Sobota, byłam jedyną pacjentką. Na dyżurze ordynator, oglądał mecze. Po 4h zrobił usg, po kolejnych 4 dostałam wypis na żądanie jak powiedziałam, że wychodzę, bo to nie ma sensu. I hit sezonu - nie dali mi ani nic do jedzenia ani do picia, bo na oddział należy się zgłosić z własnymi naczyniami. No nie przewidziałam tego wydarzenia.

reklama
Dziewczyny wczoraj i dziś po nocy miałam delikatne plamienia brązowe (dosłownie dwie kropeczki ) później w ciągu dnia bez śladu , dzisiaj jeszcze nie wiem jak będzie ale po nocy też leciutkie brązowe plamki . Trochę mam stres. Któraś tak ma ?

Ja jeszcze żadnych witamin nie biorę prócz kwasu foliowego. W poprzednich ciążach dopiero od 2 trymestru dr kazał brać witaminy.
Ja miałam lekkie krwawienia przez parę dni. USG nic nie wykazało. Podobno mnóstwo kobiet krwawi i często nie znajdzie się przyczyny.
Także bralabym pod obserwację i przy mocniejszym pojechałabym na sor zobaczyć.

A z witamin biorę omegamed forte

Tez w poprzedniej ciąży mogłam pić kawę za kawą. Teraz mdłości mam cały dzień z nasileniem popołudniu/ wieczorem czego się nie spodziewałam 🙈
Ja wykupiłam tabletki na mdłości, ciężko z dostępnością, ale się udało. Bierze się na noc, liczę, że jutro wstanę z nowym żołądkiem 😀

Ja wykupiłam tabletki na mdłości, ciężko z dostępnością, ale się udało. Bierze się na noc, liczę, że jutro wstanę z nowym żołądkiem 😀
A jak te tabletki się nazywają? Miałam takie do ssania bez recepty (prenalan), ale niestety średnio na mnie działają. Tak samo jak herbaty i imbir. Po 16 nie jestem w stanie nic zjeść..

Dziewczyny póki co obserwuję te plamienia . Ja raczej nie z tych co mierzą betę, liczą uderzenia serca czy biegną na sor 😱. Nie wiem czy to dobre podejście czy nie😳

Tulę o tej kawie pisałyście,że zrobiłam sobie dzisiaj z expressu i tak mi było błogo 😊.
Ja na codzień pijam Inkę z racji tego, że kawa poranna podrażniała i żołądek i często kończyło się zgaga, ale przy cukrzycy Inka zabroniona więc od kilku tygodni nie piłam nic co przypomina kawę, ale dzisiaj nie wytrzymałam … MNIAM 😋

Dziewczyny póki co obserwuję te plamienia . Ja raczej nie z tych co mierzą betę, liczą uderzenia serca czy biegną na sor 😱. Nie wiem czy to dobre podejście czy nie😳

Tulę o tej kawie pisałyście,że zrobiłam sobie dzisiaj z expressu i tak mi było błogo 😊.
Ja na codzień pijam Inkę z racji tego, że kawa poranna podrażniała i żołądek i często kończyło się zgaga, ale przy cukrzycy Inka zabroniona więc od kilku tygodni nie piłam nic co przypomina kawę, ale dzisiaj nie wytrzymałam … MNIAM 😋
Na pewno dobre, bo Twoje :) każdy ma takie z jakim się czuje komfortowo i bezpiecznie :)

Feminion nie jest najlepszy, bo zawiera kwas foliowy, a nie folian. Ja sobie sama komponuje suplementy i mój zestaw wyglada tak:
- jod ze swansona 1 tabletka
- omega forte aliness 3 tabletki
- zmetylowany folian aliness 1 tabletka
- witamina D 4000 1 tabletka
- i normalnie brałam jeszcze B Complex, ale w ostatnim badaniu krwi wyszło mi już bardzo wysoki poziom, wiec na razie odstawiłam.

A wieczorem biorę magnez, laktoferynę i acard.

Załączniki

• IMG_3359.jpeg
    IMG_3359.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 27
reklama
Do góry