Obserwuj. Plamienia to w większości przypadków nic groźnego.Dziewczyny wczoraj i dziś po nocy miałam delikatne plamienia brązowe (dosłownie dwie kropeczki ) później w ciągu dnia bez śladu , dzisiaj jeszcze nie wiem jak będzie ale po nocy też leciutkie brązowe plamki . Trochę mam stres. Któraś tak ma ?
Ja jeszcze żadnych witamin nie biorę prócz kwasu foliowego. W poprzednich ciążach dopiero od 2 trymestru dr kazał brać witaminy.
reklama
fckathy
Fanka BB :)
Dziewczyny piszą, że jak brązowe plamienie to najczęściej nie ma powodu do zmartwień, może miałaś jakiegoś małego krwiaczka. Natomiast ja bym pewnie wolała być pewna i bym pojechała się zbadać. Masz taką możliwość?Dziewczyny wczoraj i dziś po nocy miałam delikatne plamienia brązowe (dosłownie dwie kropeczki ) później w ciągu dnia bez śladu , dzisiaj jeszcze nie wiem jak będzie ale po nocy też leciutkie brązowe plamki . Trochę mam stres. Któraś tak ma ?
Ja jeszcze żadnych witamin nie biorę prócz kwasu foliowego. W poprzednich ciążach dopiero od 2 trymestru dr kazał brać witaminy.
Mamy sezon infekcyjny. Ja bez aktywnego krwawienia nie pchałabym się w duże skupiska ludzi.Dziewczyny piszą, że jak brązowe plamienie to najczęściej nie ma powodu do zmartwień, może miałaś jakiegoś małego krwiaczka. Natomiast ja bym pewnie wolała być pewna i bym pojechała się zbadać. Masz taką możliwość?
Zawłaszcza, że plamień się nie leczy.
fckathy
To widzisz, postąpiłyśmy inaczej w tej sytuacji ja jestem z kategorii przezorny zawsze ubezpieczonyMamy sezon infekcyjny. Ja bez aktywnego krwawienia nie pchałabym się w duże skupiska ludzi.
Zawłaszcza, że plamień się nie leczy.
Ja jestem z tych twardo stąpających po ziemi - na tym etapie ciąży próby podtrzymywania są uznawane za placebo, a złapanie np. rumienia zakaźnego może skoczyć się poważnymi powikłaniami.To widzisz, postąpiłyśmy inaczej w tej sytuacji ja jestem z kategorii przezorny zawsze ubezpieczony
fckathy
To musiałby być bardzo duży niefart, żeby akurat na wizycie u ginekologa złapać rumień zakaźnyJa jestem z tych twardo stąpających po ziemi - na tym etapie ciąży próby podtrzymywania są uznawane za placebo, a złapanie np. rumienia zakaźnego może skoczyć się poważnymi powikłaniami.
u ginekologa tak, ale już na izbie przyjęć ryzyko jest duże.To musiałby być bardzo duży niefart, żeby akurat na wizycie u ginekologa złapać rumień zakaźny
fckathy
A to ja nie miałam na myśli izby przyjęć miałam na myśli kontrolę u ginekologa myślę, że z IP z brązowym krwawieniem odesłaliby z kwitkiem pewnieu ginekologa tak, ale już na izbie przyjęć ryzyko jest duże.
Niektóre szpitale z takich powodów kładą na kilka dni obserwacji - zwłaszcza takie, które nie mają zbyt wielu pacjentekA to ja nie miałam na myśli izby przyjęć miałam na myśli kontrolę u ginekologa myślę, że z IP z brązowym krwawieniem odesłaliby z kwitkiem pewnie
reklama