reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
pytanie czy przed tym rumieniem można się jakoś ochronić czy jedyną ochroną byłoby nie wypuszczanie dziecka w ogóle z domu nigdzie aż do porodu
U nas w żłobku na szczęście jak jest jakiś przypadek choroby zakaźnej to info we wszystkich grupach wisi na drzwiach. Więc myślę że przy rumieniu poproszę babcie o opiekę już od pierwszego przypadku.
Trochę to na początku straszne było, bo idę do żłobka i na drzwiach od razu: rumien, covid, szkarlatyna i bostonka. Ale już się człowiek oswoił z takim info.

pytanie czy przed tym rumieniem można się jakoś ochronić czy jedyną ochroną byłoby nie wypuszczanie dziecka w ogóle z domu nigdzie aż do porodu
Zobacz może czy masz przeciwciała. Ja robiłam na rumień, różyczkę i cytomegalie i na wszystko mam. Na rumień z 50% społeczeństwa ma przeciwciala
Jedynie z toksoplazmoza muszę uważać i wszystko dokładnie myć :)

Zobacz może czy masz przeciwciała. Ja robiłam na rumień, różyczkę i cytomegalie i na wszystko mam. Na rumień z 50% społeczeństwa ma przeciwciala
Jedynie z toksoplazmoza muszę uważać i wszystko dokładnie myć :)
Ja mam tylko przeciwciała toxo i różyczki 😆 nie piłam z innymi dziećmi z jednej butelki 😆 to był błąd 😆

Hejka, witam się, wcześniej byłam bardziej kwietniowa (25.04 z OM), ale po USG lekarka określiła że ciąża jest młodsza i jednak mam termin 3.05 :) To pierwsza ciąża, czuję się dobrze, dokucza mi głównie zmęczenie, nocnoporanna pobudka na siku i brak apetytu. Aktualnie jestem 9t+6. Prenatalne mam umówione na 28.10 na NFZ u lekarki z certyfikatem FMF.

Witajcie. Godzina 12 a ja dopiero otwieram oczy z moja 2latka 🥴🥴 i czuję się niewyspana :(
Ja wizytę mam w poniedziałek wtedy pobiorą mi krew na te badania 1 trymestru w ramach NFZ. Na prenetralne będę chciała się umówić najlepiej jak najpóźniej żeby było można podejrzeć co między nóżkami. Oczywiście liczę na synusia bo mam trzy córeczki . 😍😍😍 Kupiłam sobie wczoraj tabletki do ssania lokomotiv ale szału po nich nie ma. Za to mam ochotę jechać jutro z rana na grzybki ☺️☺️ miłego dnia :)

reklama
Nie mówię,że brak umówionych prenatalnych to coś nadzwyczajnego 😁 zastanawiam się tylko czy u mnie tak z terminami,że moja pani doktor tak odrazu kaze się rejestrować czy nie 😉 no ja mam jakby tydzień różnicy z om a z USG. 13 maj i 17 maj ,4dni ale wpisała mi w kartę ciąży 6 tydzień i przy zapisach kazała mi podać co mam na skierowaniu i na USG.
Ostatnio jak byłam odrazu jak zaczęłam 11tc jakoś to było za wcześnie za małe było dziecko i pamiętam że jechałam za tydzień jakoś i wtedy bez problemu zrobili USG,bo na tej pierwszej wizycie lekarz powiedział,że to za poważne żeby wróżyć z fusów 🤷

Do góry