reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2025

Ja umówiłam sobie na 15.11
Ale muszę uzgodnić z lekarzem czy dobrze sobie policzyłam.
Wg miesiączki będzie 12+2 wg usg 12+1
Nie chciałam zbyt szybko bo w 1szej ciąży byłam jakoś w pierwszych dniach od kiedy można było i pani dr powiedziała że za 2-4dni byłoby widać płeć. Umawiane miałam wg terminu z miesiączki a na każdym usg I prenatalnych ciaza młodsza o 4-6 dni. Ogolnie mowila że jakbym byla2 dni wcześniej nie można by zrobić w ogole prenatalnych bo za szybko bym byla

reklama
Tak patrzę na listę lekarzy z certyfikatem FMF i w medicover w moim mieście jest tylko lekarz, który nie ma certyfikatu na ryzyko preeklampsji.
Ktoś wykonywał prenatalne na NFZ? Wykonują je lekarze z certyfikatami FMF?

Tak patrzę na listę lekarzy z certyfikatem FMF i w medicover w moim mieście jest tylko lekarz, który nie ma certyfikatu na ryzyko preeklampsji.
Ktoś wykonywał prenatalne na NFZ? Wykonują je lekarze z certyfikatami FMF?
U mnie w mieście nie. Dlatego robię przez Medicover. Co prawda muszę dojechać do Wrocławia 60 km, ale przynajmniej wiem po co jadę

Ja dopiero pierwszą oficjalną wizytę będę miała w 9 tyg, jakoś za 1,5 tygodnia😁 Prenatalne planuję znów u tego samego lekarza, co poprzednią, bo szybki i kompetentny. Już jestem jednak stara ciężarna, to zobaczymy, co tam wyjdzie.

Ja w pierwszej ciąży zapytałam lekarza (tak na przyszlosc) z czym powinnam w razie W się udać do szpitala, z krwawieniem jak wystąpi? I to pytanie chyba sprawiło że dostałam duphaston 😅😅😅

Ja ze żłobka jestem bardzo zadowolona. Dużo nie choruje, a z jej charakterkiem to bym się chyba wykończyła psychicznie 24h/dobę z nią być. Ale na rumien zakazny też będę musiała uważać bo to chyba dość popularna zlobkowa przypadłość.
ja też sobie nie wyobrażam żeby żłobka nie było 🙈 i o ile cytomegalie to wiem i znam i nie jemy tego samego czy tą samą łyżką z małą o tyle chyba co to jest ten rumień to nie wiem…

reklama
Do góry