reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
pytanie czy przed tym rumieniem można się jakoś ochronić czy jedyną ochroną byłoby nie wypuszczanie dziecka w ogóle z domu nigdzie aż do porodu
U nas w żłobku na szczęście jak jest jakiś przypadek choroby zakaźnej to info we wszystkich grupach wisi na drzwiach. Więc myślę że przy rumieniu poproszę babcie o opiekę już od pierwszego przypadku.
Trochę to na początku straszne było, bo idę do żłobka i na drzwiach od razu: rumien, covid, szkarlatyna i bostonka. Ale już się człowiek oswoił z takim info.

pytanie czy przed tym rumieniem można się jakoś ochronić czy jedyną ochroną byłoby nie wypuszczanie dziecka w ogóle z domu nigdzie aż do porodu
Zobacz może czy masz przeciwciała. Ja robiłam na rumień, różyczkę i cytomegalie i na wszystko mam. Na rumień z 50% społeczeństwa ma przeciwciala
Jedynie z toksoplazmoza muszę uważać i wszystko dokładnie myć :)

Zobacz może czy masz przeciwciała. Ja robiłam na rumień, różyczkę i cytomegalie i na wszystko mam. Na rumień z 50% społeczeństwa ma przeciwciala
Jedynie z toksoplazmoza muszę uważać i wszystko dokładnie myć :)
Ja mam tylko przeciwciała toxo i różyczki 😆 nie piłam z innymi dziećmi z jednej butelki 😆 to był błąd 😆

Hejka, witam się, wcześniej byłam bardziej kwietniowa (25.04 z OM), ale po USG lekarka określiła że ciąża jest młodsza i jednak mam termin 3.05 :) To pierwsza ciąża, czuję się dobrze, dokucza mi głównie zmęczenie, nocnoporanna pobudka na siku i brak apetytu. Aktualnie jestem 9t+6. Prenatalne mam umówione na 28.10 na NFZ u lekarki z certyfikatem FMF.

Witajcie. Godzina 12 a ja dopiero otwieram oczy z moja 2latka 🥴🥴 i czuję się niewyspana :(
Ja wizytę mam w poniedziałek wtedy pobiorą mi krew na te badania 1 trymestru w ramach NFZ. Na prenetralne będę chciała się umówić najlepiej jak najpóźniej żeby było można podejrzeć co między nóżkami. Oczywiście liczę na synusia bo mam trzy córeczki . 😍😍😍 Kupiłam sobie wczoraj tabletki do ssania lokomotiv ale szału po nich nie ma. Za to mam ochotę jechać jutro z rana na grzybki ☺️☺️ miłego dnia :)

reklama
Nie mówię,że brak umówionych prenatalnych to coś nadzwyczajnego 😁 zastanawiam się tylko czy u mnie tak z terminami,że moja pani doktor tak odrazu kaze się rejestrować czy nie 😉 no ja mam jakby tydzień różnicy z om a z USG. 13 maj i 17 maj ,4dni ale wpisała mi w kartę ciąży 6 tydzień i przy zapisach kazała mi podać co mam na skierowaniu i na USG.
Ostatnio jak byłam odrazu jak zaczęłam 11tc jakoś to było za wcześnie za małe było dziecko i pamiętam że jechałam za tydzień jakoś i wtedy bez problemu zrobili USG,bo na tej pierwszej wizycie lekarz powiedział,że to za poważne żeby wróżyć z fusów 🤷

Do góry