reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
U mnie znów doszły bóle okresowe :( w ciąży 3 lata temu tak samo się męczyłam. Któraś z was miała i coś brała na to, czy tylko nospa?

Lekarz dopiero na początek października, także nawet nospy nie próbuje 🙈
A co do wagi. Ja przytyłam w ciąży 25 kg, a po 6 miesiącach karmienia zeszłam do 47, także teraz liczę na mniejsze wachania 😂

U mnie w pierwszej ciąży ból brzucha był razem z plamieniami więc lekarz zapisał mi luteinę, później duphaston. A nie masz możliwości skontaktować się telefonicznie/na czacie/wysłać maila do lekarza lub położnej?

U mnie znów doszły bóle okresowe :( w ciąży 3 lata temu tak samo się męczyłam. Któraś z was miała i coś brała na to, czy tylko nospa?

A co do wagi. Ja przytyłam w ciąży 25 kg, a po 6 miesiącach karmienia zeszłam do 47, także teraz liczę na mniejsze wachania 😂
W ciazy nie powinno się brać nospy, chociaż ciągle lekarze ją przepisują :(

U mnie w pierwszej ciąży ból brzucha był razem z plamieniami więc lekarz zapisał mi luteinę, później duphaston. A nie masz możliwości skontaktować się telefonicznie/na czacie/wysłać maila do lekarza lub położnej?
Niestety nie bardzo, mogę spróbować chat z Medicovera ale raczej nic nowego mi nie powiedzą. Plamien nie mam wcale, i w poprzedniej ciąży tak samo się meczylam

A w jakim wieku masz dzieci ? 😉
Ja szczerze mówiąc nie chciałam już dzieci,no może jak mała będzie mieć 3-4lata. Jest trochę ciężko,bo mąż pracuje na delegacji ,nie ma go 3tyg w miesiącu 🤷 Rodzice są starsi,nie pomogą specjalnie. Ciążę pierwsza miałam raczej problemowa niż bez ,mała miała kolki,różne przypadłości i trochę średnio wspominam ostatnio dwa lata 🙄 Bardzo długo badałam anty wcześniej (8lat) zaraz po odstawieniu zaszłam,chciałam dać organizmowi czas na regenerację po tym wszystkim no to dałam 🫣🙈
Mam dwie córcię 10 i prawie 9lat. Moje pierwsze dziecko jak się urodziło to było bardzo wymagające, miało kolki. Jak okazało się ze będzie drugie to już sobie to wyobrażałam a było zupełnie inaczej. Drugie dziecko było bardzo grzeczne.

@Natka8901 Ty miałaś dziś wizytę prawda?
Hej, dziękuję, że pamiętasz 🥰 miałam wizytę wczoraj wieczorem😊 planowo o 18, a weszłam po 19, bo kolejka ogromna. Z fasolką wszystko ok, ma niecały 1 cm długości i jest serduszko❤️😍 wczoraj wg usg 6+6, a wg OM 7+0 więc 1 dzień różnicy😊 termin na 2.05.25 (ale chyba bierze się pod uwagę termin z 1 prenatalnego usg jesli dobrze pamietam?). Tak czy siak nastawiam się na cc więc niewykluczone, że zahaczę nawet o końcówkę kwietnia. Dostalam zapobiegawczo duphaston do kolejnej wizyty za 3 tyg. A Ty na którą masz dziś wizytę?✊🏼Trzymam kciuki!

Ja w 1 ciąży przy plamieniach (miałam krwiaki) brałam duphaston i nospę przez jakiś czas. Jak byłam w szpitalu to tylko nospę podawali przeciwbólowo/przeciwskurczowo, nie dostawałam paracetamolu. Jeśli nie plamisz to się nie przejmuj, cała macica się rozciąga, ja na początku w tej ciazy tez mialam takie bole, na tym etapie juz odpuscily i czuje tylko takie uklucia lub ciagniecia po obydwu stronach. ✊🏼

Hej, dziękuję, że pamiętasz 🥰 miałam wizytę wczoraj wieczorem😊 planowo o 18, a weszłam po 19, bo kolejka ogromna. Z fasolką wszystko ok, ma niecały 1 cm długości i jest serduszko❤️😍 wczoraj wg usg 6+6, a wg OM 7+0 więc 1 dzień różnicy😊 termin na 2.05.25 (ale chyba bierze się pod uwagę termin z 1 prenatalnego usg jesli dobrze pamietam?). Tak czy siak nastawiam się na cc więc niewykluczone, że zahaczę nawet o końcówkę kwietnia. Dostalam zapobiegawczo duphaston do kolejnej wizyty za 3 tyg. A Ty na którą masz dziś wizytę?✊🏼Trzymam kciuki!
Ale cudownie!!!🥰 Już się martwiłam, że coś jest nie tak i dlatego się nie odzywasz...
Lekarz mi kiedyś tłumaczył, że jeżeli różnica między terminem z OM a USG jest mniejsza niż tydzień to liczy się OM i we wszystkich dokumentach wpisuje się z OM, dopiero przy większych rozbieżnościach liczy się z USG. Mi z OM wychodzi 15.04🤪 więc raczej będę miała z USG.
A na wizytę właśnie jadę, mam na 10🙂 trzymajcie kciuki, żeby już było widać bijące serduszko😉

reklama
Hejka, u mnie dopiero początek, ale jakby się dobrze ułożyło termin gdzieś na 19.05.2025 r.

Póki co beta 12 dpt po transferze 421. 🌿

Bóle jak na okres co jakiś czas, ale znośne, oczywiście nie obywa od sprawdzania czy jednak się coś nie wydarzyło i okres. Piersi obrzmiałe, strach się nie boku położyć 🤣
I od samego początku okropny ból krzyża, tak sobie myślałam że to bd moja bolączka najwieksza w ciąży.

A jak u Was ?

Do góry