Jej.. nie wiem jak w ciąży można schudnąć nie nadrobiłaś tego w kolejnych miesiącach? ja w pierwszej ciąży przytyłam ok. 16 kg i po karmieniu ważyłam mniej niż przed ciążą też bym nie chciała przytyć, ale domyślam się, że bez tego się nie obejdzie. Ważne, by zdrowo się odżywiać i nie spocząć na kanapie do końca ciąży (o ile kwestie zdrowotne pozwolą)W pierwszej ciąży schudłam chyba z 5-6 kg przez mdłości. W drugiej nie schudłam, ale też nie przytyłam.
Teraz liczę na schudnięcie
reklama
Nath096
Fanka BB :)
Ja od początku w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążowa i w dzień porodu miałam tyle co przed ciążą xdJej.. nie wiem jak w ciąży można schudnąć nie nadrobiłaś tego w kolejnych miesiącach? ja w pierwszej ciąży przytyłam ok. 16 kg i po karmieniu ważyłam mniej niż przed ciążą też bym nie chciała przytyć, ale domyślam się, że bez tego się nie obejdzie. Ważne, by zdrowo się odżywiać i nie spocząć na kanapie do końca ciąży (o ile kwestie zdrowotne pozwolą)
A po porodzie byłam chudsza o jakieś 5kg niż przed ciąza
Po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą polecam dietę cukrzycowąJej.. nie wiem jak w ciąży można schudnąć nie nadrobiłaś tego w kolejnych miesiącach? ja w pierwszej ciąży przytyłam ok. 16 kg i po karmieniu ważyłam mniej niż przed ciążą też bym nie chciała przytyć, ale domyślam się, że bez tego się nie obejdzie. Ważne, by zdrowo się odżywiać i nie spocząć na kanapie do końca ciąży (o ile kwestie zdrowotne pozwolą)
Sama sobie układałaś posiłki czy korzystałaś z pomocy dietetyka?Po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą polecam dietę cukrzycową
Pani_Zabuch
Witamy też jutro mam wizytę napisz koniecznie jak już z będziesz po!Hej. Wygląda na to, że i ja będę majową mamą. Nie mogę uwierzyć, że to pisze. W sierpniu podchodziliśmy do invitro, to był nasz pierwszy transfer z mrożonym zarodkiem, i powiódł się, w co do tej pory ciężko nam uwierzyć. Leczyliśmy się grubo ponad 10 lat, nigdy wcześniej nie udało mi się zajść w ciążę. Jutro pierwsze USG , z jednej strony się denerwuje a z drugiej nie mogę się doczekać.
U mnie CC było bez akcji porodowej. Ktg wyszło kiepsko (bradykardia), lekarz wysłał mnie pilnie do szpitala, a tam po kolejnym ktg pojechałam na salę operacyjną. A vbac wygląda jak normalny sn z tym, że cały czas jesteś podpięta do ktg bezprzewodowego albo na długim kablu (żeby można było się poruszać) i położna cały czas jest na sali, żeby w razie co reagowaćGratulacje! Tyle lat starań.. podziwiam! Który to u Ciebie tydzień? Daj znać po wizycie
Też podziwiam za taką małą różnicę wieku
Jak wygląda poród sn po cc? Ja z synem długo się męczyłam, po kilkunastu godzinach miałam cc i nie wyobrażam sobie inaczej w obecnej ciąży.. Trauma została
Kiedyś przed krzywą cukrzycowa pielęgniarka zrobiła mi glukometrem i wyszło też 100, a później w normalnym badaniu było w normie, więc te glukometry chyba trochę przekłamują...Zbadałam cukier - 96 na glukometrze, norma do 90. Jest nieźle na moje tragiczne prowadzenie się
Haha Stefek też miał się urodzić w urodziny tatusia (13.03), no ale wyszło w terminie (01.03)... Ale może Tobie się udadlatego czekam do kolejnego tygodnia. Z miesiączki termin wychodzi na 7.05 ale chyba ciąża jest młodsza więc termin pewnie później. 15.05 mój mąż ma urodziny więc może prezent będzie miał od razu
Daj znać jak wyjdziesz od lekarza!U mnie dziś początek 8-ego tygodnia, mam dziś pierwszą wizytę tak naturalna
Jak zaszłam w drugą ciąże to mój starszak też był w podobnym wieku (różnica między nimi to 22,5 m-ca). Bywało ciężko jak byli malutcy, ale teraz to najlepsi kumple na pewno dasz radę!Tu nie ma co podziwiac,specjalnie tego nie zrobiłam No ale bywa,taka to już niespodzianke mam i jakoś będę musiała dać radę
Oj współczuję, w poprzedniej ciąży też na początku mi nie smakowała... Teraz nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej, smutno mi, że nie można więcej niż 2 kubeczkiO zaczęło mnie mocniej mdlić i odrzuca od kawy kawa to moje życie!
Trzymamy kciuki, żeby tym razem wszystko było w porządkuCześć, witam się i ja ten cykl był jakiś totalnie dziwny, już w zasadzie od 22 dnia cyklu czułam lekko podbrzusze i jakoś czułam w kościach że coś może być na rzeczy. Test zrobiłam w 27dc i dość szybko pokazała się kreska. Beta z tego dnia wynosiła 158. Dzisiaj już mam totalnie czarne myśli bo oczywiście codziennie rano sprawdzam ból piersi i dzisiaj wydały mi się takie normalne, miękkie wiem że to raczej kiepski wyznacznik ale mam za sobą jedni poronienie gdzie serduszko przestało bić i jedno puste jajo płodowe martwię się jak diabli, na betę nie chce już iść bo wiem że nawet jak prawidłowo rośnie to nie zawsze jest to wyznacznik
U mnie podobnie, 15 kg na plusie w dniu porodu (za każdym razem), po karmieniu pierwszego 3 kg mniej niż przed ciążą, po drugim wróciło do stanu sprzed ciąży, teraz też wróciło do poprzedniej wagi, chociaż nadal karmięJej.. nie wiem jak w ciąży można schudnąć nie nadrobiłaś tego w kolejnych miesiącach? ja w pierwszej ciąży przytyłam ok. 16 kg i po karmieniu ważyłam mniej niż przed ciążą też bym nie chciała przytyć, ale domyślam się, że bez tego się nie obejdzie. Ważne, by zdrowo się odżywiać i nie spocząć na kanapie do końca ciąży (o ile kwestie zdrowotne pozwolą)
masz może jakieś przepisy ciekawe ? ? jak układasz dietę ? teraz też muszę pilnować cukrów ... Już dostałam skierowanie na test obciążenia glukozaPo porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą polecam dietę cukrzycową
Jeenny
Ty to celujesz chyba w początki miesiącaHaha Stefek też miał się urodzić w urodziny tatusia (13.03), no ale wyszło w terminie (01.03)... Ale może Tobie się uda
Ja uważam że taka różnica około dwa lata jest super, mam przynajmniej taką nadzieję moje dziecko jest dość żywiołowe więc jak drugie będzie takie samo i w dodatku byk po tacie to ja sobie powodzenia życzęDaj znać jak wyjdziesz od lekarza!
Jak zaszłam w drugą ciąże to mój starszak też był w podobnym wieku (różnica między nimi to 22,5 m-ca). Bywało ciężko jak byli malutcy, ale teraz to najlepsi kumple na pewno dasz radę!
Ja też w poprzedniej na początku miałam odrzut od kawy, ale tylko na miesiącOj współczuję, w poprzedniej ciąży też na początku mi nie smakowała... Teraz nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej, smutno mi, że nie można więcej niż 2 kubeczki
Ja w pierwszej ciąży przytyłam aż 20 kg. Po 10 miesiącach wróciłam do swojej wagi 52 kg. Mam jednak nadzieję, że tym razem trochę mniej mimo wszystko przybioręU mnie podobnie, 15 kg na plusie w dniu porodu (za każdym razem), po karmieniu pierwszego 3 kg mniej niż przed ciążą, po drugim wróciło do stanu sprzed ciąży, teraz też wróciło do poprzedniej wagi, chociaż nadal karmię
reklama
SamaSama sobie układałaś posiłki czy korzystałaś z pomocy dietetyka?
Przed testem nie powinnaś modyfikować diety i pilnować cukrów w sumie to nie mam przepisów - robiłam na okomasz może jakieś przepisy ciekawe ? ? jak układasz dietę ? teraz też muszę pilnować cukrów ... Już dostałam skierowanie na test obciążenia glukoza