Pani_Zabuch
Fanka BB :)
@Natka8901 Ty miałaś dziś wizytę prawda?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie znów doszły bóle okresowe w ciąży 3 lata temu tak samo się męczyłam. Któraś z was miała i coś brała na to, czy tylko nospa?
Lekarz dopiero na początek października, także nawet nospy nie próbuje
A co do wagi. Ja przytyłam w ciąży 25 kg, a po 6 miesiącach karmienia zeszłam do 47, także teraz liczę na mniejsze wachania
W ciazy nie powinno się brać nospy, chociaż ciągle lekarze ją przepisująU mnie znów doszły bóle okresowe w ciąży 3 lata temu tak samo się męczyłam. Któraś z was miała i coś brała na to, czy tylko nospa?
A co do wagi. Ja przytyłam w ciąży 25 kg, a po 6 miesiącach karmienia zeszłam do 47, także teraz liczę na mniejsze wachania
Niestety nie bardzo, mogę spróbować chat z Medicovera ale raczej nic nowego mi nie powiedzą. Plamien nie mam wcale, i w poprzedniej ciąży tak samo się meczylamU mnie w pierwszej ciąży ból brzucha był razem z plamieniami więc lekarz zapisał mi luteinę, później duphaston. A nie masz możliwości skontaktować się telefonicznie/na czacie/wysłać maila do lekarza lub położnej?
Mam dwie córcię 10 i prawie 9lat. Moje pierwsze dziecko jak się urodziło to było bardzo wymagające, miało kolki. Jak okazało się ze będzie drugie to już sobie to wyobrażałam a było zupełnie inaczej. Drugie dziecko było bardzo grzeczne.A w jakim wieku masz dzieci ?
Ja szczerze mówiąc nie chciałam już dzieci,no może jak mała będzie mieć 3-4lata. Jest trochę ciężko,bo mąż pracuje na delegacji ,nie ma go 3tyg w miesiącu Rodzice są starsi,nie pomogą specjalnie. Ciążę pierwsza miałam raczej problemowa niż bez ,mała miała kolki,różne przypadłości i trochę średnio wspominam ostatnio dwa lata Bardzo długo badałam anty wcześniej (8lat) zaraz po odstawieniu zaszłam,chciałam dać organizmowi czas na regenerację po tym wszystkim no to dałam
Ja i tak bym zapytała, a może Cię zaskoczą? A paracetamol? Niby jest bezpieczny...Niestety nie bardzo, mogę spróbować chat z Medicovera ale raczej nic nowego mi nie powiedzą. Plamien nie mam wcale, i w poprzedniej ciąży tak samo się meczylam
Hej, dziękuję, że pamiętasz miałam wizytę wczoraj wieczorem planowo o 18, a weszłam po 19, bo kolejka ogromna. Z fasolką wszystko ok, ma niecały 1 cm długości i jest serduszko wczoraj wg usg 6+6, a wg OM 7+0 więc 1 dzień różnicy termin na 2.05.25 (ale chyba bierze się pod uwagę termin z 1 prenatalnego usg jesli dobrze pamietam?). Tak czy siak nastawiam się na cc więc niewykluczone, że zahaczę nawet o końcówkę kwietnia. Dostalam zapobiegawczo duphaston do kolejnej wizyty za 3 tyg. A Ty na którą masz dziś wizytę?Trzymam kciuki!@Natka8901 Ty miałaś dziś wizytę prawda?
Ja w 1 ciąży przy plamieniach (miałam krwiaki) brałam duphaston i nospę przez jakiś czas. Jak byłam w szpitalu to tylko nospę podawali przeciwbólowo/przeciwskurczowo, nie dostawałam paracetamolu. Jeśli nie plamisz to się nie przejmuj, cała macica się rozciąga, ja na początku w tej ciazy tez mialam takie bole, na tym etapie juz odpuscily i czuje tylko takie uklucia lub ciagniecia po obydwu stronach.U mnie znów doszły bóle okresowe w ciąży 3 lata temu tak samo się męczyłam. Któraś z was miała i coś brała na to, czy tylko nospa?
Ale cudownie!!! Już się martwiłam, że coś jest nie tak i dlatego się nie odzywasz...Hej, dziękuję, że pamiętasz miałam wizytę wczoraj wieczorem planowo o 18, a weszłam po 19, bo kolejka ogromna. Z fasolką wszystko ok, ma niecały 1 cm długości i jest serduszko wczoraj wg usg 6+6, a wg OM 7+0 więc 1 dzień różnicy termin na 2.05.25 (ale chyba bierze się pod uwagę termin z 1 prenatalnego usg jesli dobrze pamietam?). Tak czy siak nastawiam się na cc więc niewykluczone, że zahaczę nawet o końcówkę kwietnia. Dostalam zapobiegawczo duphaston do kolejnej wizyty za 3 tyg. A Ty na którą masz dziś wizytę?Trzymam kciuki!