reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Ja właśnie się zastanawiam czy iść tego 3.10 czy przesunąć na 8.10.
3.10 będzie dokładnie 2 tyg od terminu miesiączki i 4 tyg od owulacji (wiem dokładnie kiedy miałam bo byłam akurat na wizycie u gin), zależy mi też żeby od pierwszej wizyty iść na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli nie będzie jeszcze serduszka to lekarz uzna za ciążę i wystawi zwolnienie?
W poprzedniej miałam tak, że byłam na wizycie dokładnie 2 tyg po terminie miesiączki, ale miałam dłuższe cykle i nie wiem kiedy miałam owulacje mogła być szybciej. Serduszko wtedy już było. Lekarka nie zalozyla mi jeszcze karty ciazy, ale pytała czy chce zwolnienie.
Ja mialam tak, ze dopiero przy zakladaniu karty ciazy pytano mnie o L4, ale ja wtedy dosc dlugo pracowalam i zaluje.
Z jakich aplikacji korzystacie?
Preglife 🌸

reklama
Cześć dziewczyny, przyjmiecie mnie? 😁
Dziś zaczął się u mnie 7 tc. Jestem już po pierwszej wizycie, zarodek w 5+2 miał 2,3mm i biło mu już serduszko. Pojutrze kolejna wizyta i oczywiście trochę się stresuje.. 🫢
Hej, gratuluję! Jak się czujesz?😊
3.10 będzie dokładnie 2 tyg od terminu miesiączki i 4 tyg od owulacji (wiem dokładnie kiedy miałam bo byłam akurat na wizycie u gin), zależy mi też żeby od pierwszej wizyty iść na zwolnienie lekarskie. Czy jeśli nie będzie jeszcze serduszka to lekarz uzna za ciążę i wystawi zwolnienie?
W poprzedniej miałam tak, że byłam na wizycie dokładnie 2 tyg po terminie miesiączki, ale miałam dłuższe cykle i nie wiem kiedy miałam owulacje mogła być szybciej. Serduszko wtedy już było. Lekarka nie zalozyla mi jeszcze karty ciazy, ale pytała czy chce zwolnienie.
Lekarz może wystawić zwolnienie jeszcze zanim zalozy ksiazeczke ciazy (mialam tak w 1 ciąży i jeszcze wtedy nie bylo serduszka, bo bylo ok. 5+3 😊)

Na to pytanie zna odpowiedź tylko lekarz prowadzący

Z jakich aplikacji korzystacie?
Ja korzystam na razie z premom tylko zmieniłam z trybu starań na tryb ciążowy.
Jeśli jutro na wizycie okaże się, że wszystko jest w porządku to zainstaluję jeszcze HiMommy 🙂 instalowałam ją już w przeciągu tych 2,5 roku starań 3 razy i 3 razy później odinstalowywałam jak okazywało sie, że nic z tego nie będzie. Mam chyba trochę traumę łamaną na strach przez to 🙃

Chyba tutaj mozna zalozyc prywatny wątek, ja osobiscie meesengera nie lubię, bo ciężko niekiedy dokopać się do starszych wiadomości 😀
Zgadzam się, i ja na tym forum lubię tą anonimowości. Łatwiej się anonimowo zadaje czasem głupie pytania, które nurtują człowieka a których normalnie bym pewnie nie zadała jakby obok było moje prawdziwe imię i nazwisko 😅 w ogóle, a nóż widelec by się okazało, że jest tu jakaś moja dalsza czy bliższa znajoma, czy ktoś z pracy i bym się chyba czuła niezręcznie

Zgadzam się, i ja na tym forum lubię tą anonimowości. Łatwiej się anonimowo zadaje czasem głupie pytania, które nurtują człowieka a których normalnie bym pewnie nie zadała jakby obok było moje prawdziwe imię i nazwisko 😅 w ogóle, a nóż widelec by się okazało, że jest tu jakaś moja dalsza czy bliższa znajoma, czy ktoś z pracy i bym się chyba czuła niezręcznie
Uważam tak samo 😉

Ja mialam tak, ze dopiero przy zakladaniu karty ciazy pytano mnie o L4, ale ja wtedy dosc dlugo pracowalam i zaluje.

Preglife 🌸
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 27 tyg aż trafiłam do szpitala z rozejściem spojenia łonowego.
Teraz wrocilam od sierpnia do pracy, ale gdyby nie to, że staraliśmy się o drugie dziecko to bym pewnie szukała nowej pracy. W czasie mojego rodzicielskiego zdegradowali mnie i ogólnie do końca września wykonuje obowiązki koleżanki co jest na dłuższym chorobowym, a od października już nie będzie tak fajnie.

reklama
Do góry