reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Ja też na działalności, skończyłam w piątek, na środę miałam termin cc ;)
To ja zostawię mema.. 🤣 Screenshot_20240926_192801_Facebook.jpg

Hej dziewczyny 😄 czytam Was bardzo uważnie i staram się czerpać z Waszych doświadczeń jak najwięcej jako że te całe doświadczenia z pierwszymi pieluchami i wyprawkami dopiero przede mną 😜
Melduje, że jestem po całym pakiecie badań krwi, łącznie z krzywa cukrowa która wyszła na moje oko średnio - chociaż gin mówi, że ok, ale miałam bardzo duży spadek po 2h - glukoza wyszła 56 😳 będziemy obserwować.
Umówiłam się też na USG prenatalne - 30.10. Nie mogę się doczekać 😄 pozdrawiam!

Hej dziewczyny 😄 czytam Was bardzo uważnie i staram się czerpać z Waszych doświadczeń jak najwięcej jako że te całe doświadczenia z pierwszymi pieluchami i wyprawkami dopiero przede mną 😜
Melduje, że jestem po całym pakiecie badań krwi, łącznie z krzywa cukrowa która wyszła na moje oko średnio - chociaż gin mówi, że ok, ale miałam bardzo duży spadek po 2h - glukoza wyszła 56 😳 będziemy obserwować.
Umówiłam się też na USG prenatalne - 30.10. Nie mogę się doczekać 😄 pozdrawiam!
Hej :) a jakie masz dwa pozostałe wyniki?

Nas też czeka kupno 7 osobowego. Ale nie zamierzam kupować z salonu. Dla mnie to strata kasy.
U mnie na pokładzie 3 dziewczyny więc jak będzie chłopak to też będzie w różowej pościeli spał ☺️. Także do kupna jedynie będzie trochę pielęgnacji. Pampersy mamy zapas duży 1,2 ,3 bo kupowaliśmy z promocjach i ... Tak zostały na kolejne bobo.
Co do powiadamiania rodziny to też myślę nad Wigilia. Każda z moich ciąż nie była wychwalana po teście ciążowym . Dla mnie to bardzo intymny czas i stan. Przy 2 córce tata dowiedział się w wigilię a mała urodziła się 1.01. Teście i szwagierki dowiedziały się po połówkowych. Teraz tak tak planujemy . Ale brzuszek widać było koło 15 tyg ale luźne bluzki i bluzy zdawały egzamin.

ja powiedziałam najbliższym. Tak miałam w każdej ciazy. 😃 u mnie w najbliższej rodzinie szybko dzielimy się takimi wieściami. ;)
Ja rozmawiałam z mamą w momencie gdy czekałam na wynik więc odrazu poinformowałam ją o pozytywnym i automatycznie tatę :D pierwsze wnuk/wnuczka i pierwsza pra od strony taty :D jak tata zobaczył pierwsze usg to łzy w oczach xD więc czekam do następnego USG i najbliższej rodzinie powiemy (tylko moja najbliższa rodzina to około 60 osób 😂 - mama ma 8 rodzeństwa, tata 3 i wszyscy się razem trzymamy z kuzynami etc)

reklama
Do góry