Podlicz dokładnie, bo 1000 to wydaje się prawie niemożliwe.No to ekologia oczywiście. To że niektóre dzieci mają bardziej delikatne pupki-jasne. Ale niestety wielopielo jest dużo droższe niż zwykłe pampersy. Używamy złote dady. Fakt, zawsze kupuje na promocji. Ale tysiak to na prawie 2 lata by mi starczył na pieluchy.
reklama
Pani_Zabuch
Fanka BB :)
No właśnie w końcu nie spisałam, ale jestem pewna, że taniej niż na jednorazowkach. Większość kupiłam na vinted, kilka mam nowych kupionych na promocjachZ ciekawości, to ile wydałyscie ja wielopieluszkowanie?
Ja CC źle wspominam, ale to nie ze względów medycznych, raczej całej "otoczki", pewnie jakbym trafiła na inny dzień, innego lekarza, byłoby inaczejJa z córką, z racji jej wagi (4,5 kg na USG na przyjęciu) ostatecznie zdecydowałam się na cc, I mega sobie chwalę. Po oczywiście dużo pracy z blizna, ale wszystko przeszłam dosyć lekko, nawet pionizacja była spoko.
Nie wiem tylko jak z drugim, na razie na nic się nie nastawiam
Też mam kilka chinek, trochę mocniej je spinam, ale ogólnie też dobrze leżą. U nas w żłobku nie było problemu, też nastawiałam się na bój z dyrektorką, ale od razu powiedziała, że nie ma problemu, jeżeli lepiej nam służą to one się dostosują. I bardzo szybko Panie ogarnęły co i jak, chociaż do żłobka daje tylko kieszonki, żeby było łatwiejMi właśnie nipt dał złudny spokój, także teraz się zastanawiam czy nie lepiej robić tylko prenatalne i potem w razie konieczności amino.
Za pieluszki wyszło ok 1000 zł. Wielopielo do pierwszego roku, z racji braku akceptacji w żłobku. Odpieluchowana całkowicie na dwa latka.
Wszystko zostawiłam, także teraz może tylko trochę wkładów dokupie.
No i córka była z tych dla których siatki centylowe to tylko drobną wskazówka i na nas pasowały chinki których miałam całkiem sporo
Fifonka
12.5zl za paczkę. Przez pierwsze miesiace paczka starczała na 5-7 dni. To wychodzi 62.5zł miesięcznie. Teraz (rok i 9 miesiący) w domu, w tygodniu, zużywamy 2-3 pampersy, w żłobku zostawiamy max 1.5 paczki miesięcznie. To znów ok 5 paczek miesiecznie-62.5zl. 750zl rocznie.Podlicz dokładnie, bo 1000 to wydaje się prawie niemożliwe.
nieboniebieskie
zd 24 a pozostałe poniżej 1000Bardzo mi przykro
Za przyczynę uznali amnio? Jakie miałaś ryzyka?
No dokładnie nie napisali że to przyczyna a bardziej powikłania, 2 h po amnio odeszły mi wody a później w szpitalu już mi się cały czas sączyły, infekcja wykluczona. Ogólnie to lekarze się pytali czemu zdecydowałam się na amnio przy dobrym USG... No przy takich ryzykach nie chciałam się bawić w te płatne... . Czy żałuję ? Oczywiście że tak, ale czasu nie cofne i muszę się pogodzić.
Roseny
O matko, to u mnie na miesiac 15012.5zl za paczkę. Przez pierwsze miesiace paczka starczała na 5-7 dni. To wychodzi 62.5zł miesięcznie. Teraz (rok i 9 miesiący) w domu, w tygodniu, zużywamy 2-3 pampersy, w żłobku zostawiamy max 1.5 paczki miesięcznie. To znów ok 5 paczek miesiecznie-62.5zl. 750zl rocznie.
Ja czytam wszystko na biezaco, ale cos ciezko mi sie odezwac - młody przeziebiony, a ja jak zwykle od niego lapie
Mercy89
My używaliśmy później bambiboo, to cenowo tak pięknie nie było , w sumie prawie wszystkie marketowe nas uczulamy, do dziś borykamy się z AZS.No to ekologia oczywiście. To że niektóre dzieci mają bardziej delikatne pupki-jasne. Ale niestety wielopielo jest dużo droższe niż zwykłe pampersy. Używamy złote dady. Fakt, zawsze kupuje na promocji. Ale tysiak to na prawie 2 lata by mi starczył na pieluchy.
Kupując wielo, wiedziałam że będzie drugie dziecko i rozkładam wydatek na dwoje. Teraz również jak najdłużej będę szła w wielo, to w sumie tak jakbym pieluchowala za darmo
Vabien40
Aktywna w BB
Ja bardzo poważnie rozważam amniopunkcję mikromacierzy. Z racji wieku (41 lat) oraz chorej córki gdzie ani USG genetyczne ani pappa nie wykryło wad. Nie ufam jednemu badaniu, amniopunkcji się boję ale chyba to na chwilę obecną jedyna opcja by w miarę spokojnie funkcjonować. Tak myślę dziś, zobaczymy co będzie , jeszcze wczesna ciąża więc skupiam się na tym co tu i teraz. W poniedziałek pierwsza wizyta u gina
To za 2 lata wyjdzie około 1500 zł. Niesamowite, że da się tak tanio kupować pieluchy.12.5zl za paczkę. Przez pierwsze miesiace paczka starczała na 5-7 dni. To wychodzi 62.5zł miesięcznie. Teraz (rok i 9 miesiący) w domu, w tygodniu, zużywamy 2-3 pampersy, w żłobku zostawiamy max 1.5 paczki miesięcznie. To znów ok 5 paczek miesiecznie-62.5zl. 750zl rocznie.
reklama
Lea2022
Moderator
Ja mam cały zestaw po starszym na całe szczęścieJa robię wielopielo, wiec muszę dokupić kilka rzeczy, ale to bardziej chciejstwo, a nie potrzeba :€