reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Kasia no wlasnie madry Polak po szkodzie... No coz przy nastepnym juz bede wiedziala[emoji38]. Kasia widze ze wiesz bardzo duzo na temat rozszerzania diety, gdzie sie tego wszystkiego nauczylas? Masz jakis poradnik? Czy intetnet lub doswiadczenie? Ja musze sie do tego przygotowac ale kompletnie nie wiem jak mam to ugryzc, a w 6 msc chce juz zaczac wprowadzac[emoji4].

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamamilka dużo czytam i pytam bardziej doświadczonych koleżanek. Mąż się ze mnie śmieje bo robię notatki jak coś istotnego wyczytam:)
Mam też aplikacje z bobovity. Tam jest fajnie opisane:)

Kasia byłam na kontroli. Mały ma czyste oskrzela wiec super, ale pozostała jeszcze troche kataru wiec dzis nie szczepilismy 5w1 tylko dostał rotawirus. A reszta za tydzien jak juz bedzie zupelnie zdrowy.

Na razie czuje sie dobrze i mam nadzieje ze tak zostanie. Po pierwszej dawce tez bylo wszystko ok. Dostal tylko goraczki po pneumokokach wiec teraz rozdzielimy pneumokoki i 5w1 bo moze to za duzo na raz dla tak malego organizmu.

Rozmawialam z pediatra i mowila, ze jesli jest na piersi to po skonczeniu 5 miesiecy mozna powoli cos wprowadzac, takze u nas jeszcze miesiac mleczny. Jutro mamy 4 miesiace. Szybko leci ten czas. Juz jest taka duza, szkods czasem, ze juz nie wroci taki trzykilogramowy okruszek.
Dziewczyny czy Wasze Pociechy tez zle reaguja na obcych ludzi? Moja Natalka placze.
W ogole teraz chce sie duzo bawic i patrzy na wszystko i z nadmiaru bodzcow czasem mocno poplacze.
My dzis zmienilismy wozek na spacerowke. Ma opcje regulowanego siedzenia, woec bedzie lezaco. Mozna tez rozlozyc na plasko w razie zasnie. A Natalka zachwycona nowa kareta. Dzis wozilam ja po domu zeby zobaczyc czy glowa nie lata, ale bylo ok, takze decyzja zapadla. Zegnamy sie z gondola definitywnie.
Moj maz bardIej zaangazowal sie w opieke nad Natalka, ale prawda, tez wraca pozniej. Mysle, ze trzeba to wybaczyc naszym M. Oni tez nie maja lekko. Praca, potem zakupy, potem w domu zmordowana zona. Od dzis moj M. Na urlopie, wiec fajnie.
Mamamiłka powodzeniw na chrzcinach. Ja sie bardzo stresowalam, a nie poszlo zle. Natalka rozgladala sie ciekawsko w kosciele, a potem zasnela.
Kasia0121 co do tego uczenia lozeczka to najpierw robilam tak, ze w dzien spala w bujaczku, ja mam taki, w ktorym mozna polozyc na plasko, wie taka jakby kolyska. Na noc tez usypialam ja w bujaczku, a potem przenosilam na spiocha do mojego lozka, no i spala ze mna.
Potem w ciagu dnia przy usypianiu nie bujalam jej. Potem zsczelam klasc na srzemi do lozeczka, a teraz klade i na noc. Czyli metoda malych kroczkow.
W ogole to teraz Natalka jest fajnie wyregulowana, jedzonko o stalych porach, co 3 godziny, kapiel o stalej porze, potem spac. Spi wlasciwie cala noc. Dzis obudzial sie o 6.30, zjadla i jeszcze spanko do 9. Aha, po karmieniu porannym jesli jeszcze chce spac to juz biore ja do siebie do lozka. Ona sie troszke poprzytula i zasypia. Takze tak to u nas tetaz wyglada.

Biedronka oby tak dalej :)

Jahjahbob wypróbuję Twoją metodę. I zazdroszczę jazdy w spacerówce. My za niedługo też zmieniamy pojazd:). Miesiąc szybko zleci i za chwilę Natalka pozna nowe smaki. My mamy chyba ze 100 zdjęć i 2 filmiki z pierwszego posiłku :)

Kasia wyprobuje sobie ta aplikacje[emoji4].
Jahjahbob super ze Natalaka przesiadla sie do nowej karety, my na gondole tez juz patrzec nie mozemy ale jeszcze chwile musimy zaczekac. Moj synek jak ktos nas odwiedza to jak zna i lubi to sie usmiecha, a jak kogos nie zna to patrzy takimi wielkimi oczami O_O ale nie placze, bardziej jest zdziwiony. My sie wazylismy ostanio i jest juz 6kg, wiec coraz wiecej slodkich kg do dzwigania[emoji57].
Ostatnio noce to mamy ciezkie, strasznie tesknie za tymi czasamk gdzie budzil sie o 4 zjadl i dalej spal do 6 lub7. Teraz budzi sie o 23 i potem praktycznie co godzine lub max dwie.... Juz padnieta jestem tym wstawaniem, w dzien z brzuszkiem nie ma problemu ale w nocy troche sie to kumuluje[emoji20]. Ale co tam trzeba dac rade i z tym problemem.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Filip nie płacze na widok obcych mu osób ale syrene alarmowa włącza jak go biorą na ręce. Dla mnie to dobrze bo bynajmniej tesciowie się do niego nie pchają :). Ze snem też gorzej, zwalam na ząbki i skok rozwojowy.
U nas z brzuszkiem nie ma problemów - na szczęście. Od czasu do czasu zdarza się przestój w kupce ale wtedy pomaga laktoloza.
A aplikacja wg mnie fajna sprawa:)

Do góry