reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Mały ma się już lepiej, gorączka spadła. Jeszcze katar pozostał i kaszel. Niestety dziś wirus dopadł mnie i ledwo co chodzę. Znacie jakies skutecznesposoby na kaszel u dziecka. Boje sie zeby to w zapalenie oskrzeli nie poszło.

Cześć dziewczyny. Pisałam kilka dni temu ze wybieramy sie na szczepienie. Niestety szczepienia nie bylo bo okazało sie ze mojato mama złapała jakiegos wirusa i ją położyła choroba a ponieważ miała kontakt z małym to lekarka stwierdzila ze mogl sie zarazic i zeby odwołac szczepienie. Niestety miała rację. Mały dwa dni póżniej sie rozchorował. Zaczeło sie od dziwnych rumieńców na twarzy. Najpierw myślałam ze to moze uczulenie ale jak dostał kataru i gorączki to już wiedziałam ze to ten wirus:( Teraz sie męczymy bo mały ma taki katar ze nie może oddychac i ciągle płacze. Nie chce nawet myśleć co by bylo gdybym go jednak zaszczepiła.

Mnie też boli kręgosłup po cc. Zawsze kiedy mam miesiaczke tomnie tam piecze. Dziwne to wszstko. Też miałam zepół popunkcyjny.

Witam Aleks też ma cały czas gazy i się spina myślę,że może być to spowodowane tym,że zaczyna jeść nowe rzeczy i organizm się musi przyzwyczaić.

Dziewczyny macie jakieś sposoby na katar. Bo chyba dopadło mi Filipa. Zrobiłam inhalacje i jest lepiej. Mam jeszcze maść majerankowa

Też robię inhalacje, daję witamine c i wapno. Lekarka tez przypisała mi jakis spray do nosa. Ale na razie katar sie trzyma. Leczony czy nie trwa 7 dni:)

My jedziemy na maści majerankowej i na syropie na gardło. Byliśmy w piątek u lekarza bo bałam się że ten katar mu siądzie na uszy czy oskrzela, ale jest dobrze. Jedyne co to ma gardło czerwone. Gorączki już nie mamy, katar najgorszy jest rano. Biedronka A u Was sytuacja opanowana?

Mój mial goraczke tylko jeden dzien a teraz tylko katar pozostal i kaszel. Kasia0121 jaki używasz syrop na gardlo? bo moj tak kaszle ze tez sie boje o oskrzela.

Nam lekarz zapisał petit drill. To jest syrop od 6 m-ca, my mamy zmniejszona dawkę po 2,5 ml trzy razy dziennie przez 5 dni. A katar macie mniejszy? Mąż jeszcze kupił krople inhalol i fajnie udrozniaja nos. Dajemy 3 krople na płatek kosmetyczny i to kładziemy w rogu pokoju.

reklama
Biedne te wasze maluchy. My rez w przyszlym tygodniu idziemy na druga hexe i ostatniego rota. Boje sie, bo sezon przeziebien. Oj mam nadzieje, ze bedzie ok.

Do góry