Niestety górne wargowe też jest do podcięcia ale z tym się nie śpieszy.Cześć dziewczyny,
U nas właśnie karmienie a nocka piękna bo spanie od 23 do 6!
Nika wszystko trwa bardzo krótko i gojenie też, u nas nie nyło śladu po ranie po tygodniu a u takiego maluszka to jeszcze szybciej
Niech sprawdzą Ci od razu wędzidełko górne wargowe! U nas nestety to też było podcinane.
@Jahjahbob Twoja Natalka urodziła się 22.05 tak jak moja Ala!!
Jak karmisz Małą, bo ja głównie piersią a tylko raz dzienne dokarmiam butlą.
Oprócz soczku wprowadzasz Jej teraz coś jeszcze czy od 4 m-ca!?
Byłam w Smyku i faktycznie ubranek chrzcielnych b.dużo i są śliczne!!!!!!!!
reklama
kasia0121
Fanka BB :)
Mamamilka u nas też jest kupka podobna do musztardy. Teraz po rozszerzeniu diety jest trochę twardsza, ale to przez marchewkę bo ma właściwości zestalające.Czytałam artykuły w których odradzają stosowanie czopkow i termometra żeby dziecka nie rozleniwić ( no ale czasami nie ma wyjścia ). Nasze dzieci jeszcze uczą się że jak się skupiają to muszą też poluzować pośladki, a nie zawsze im się to udaje
Przypomniałam sobie jeszcze, że jak Filip nie mógł zrobić kupki to smarowalam mu pupę oliwką i uciskalam przy "rowie mariańskim", a jak widziałam że stęka to podciagalam mu nóżki do brzucha.
Jeszcze chwilę i wszystko się unormuje i nie będziesz wiedziała nawet kiedy postawił kupke
Przypomniałam sobie jeszcze, że jak Filip nie mógł zrobić kupki to smarowalam mu pupę oliwką i uciskalam przy "rowie mariańskim", a jak widziałam że stęka to podciagalam mu nóżki do brzucha.
Jeszcze chwilę i wszystko się unormuje i nie będziesz wiedziała nawet kiedy postawił kupke
Mój syn miał w znieczuleniu miejscowym, koleżanki synek też. Dlatego ja bym spytała w innej klinice.Pytałam czy to konieczne i powiedział że tak. Po to żeby nie zrobić mu krzywdy laserem. Fakt nie jest to tanie. Za 5 minutowy zabieg 400zł.
Mój Tymek miał wskazanie do innego zabiegu, ale w znieczuleniu ogólnym i poradzono mi, żeby ze względu na narkoze wstrzymać się z tym, bo może różnie na niego wpłynąć. Ale to jest Twoja decyzja.
A czy twój synek miał wedzidelko bloniaste czy grube i mięsiste? Kurcze muszę popytać gdzie indziej może faktycznie chcą mnie naciągnąć na kasęMój syn miał w znieczuleniu miejscowym, koleżanki synek też. Dlatego ja bym spytała w innej klinice.
Mój Tymek miał wskazanie do innego zabiegu, ale w znieczuleniu ogólnym i poradzono mi, żeby ze względu na narkoze wstrzymać się z tym, bo może różnie na niego wpłynąć. Ale to jest Twoja decyzja.
mamamiłka
Dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze sie te problemy skoncza bo ile mozna..
Kasia ja tez ciagle czytam o tym ze na termometr i czopki trzeba uwazac. Pediatra powiedzial ze mamy dawac raz na tydzien i nic sie nie stanie...oby.
Jahjahbob zdecydowalam ze odstawiam mm i pozostaje piers, nie wiem ale mam wrazenie ze zle zrobilam. Tyle dobrego ze teraz mamy spokojne wieczorne karmienia, wiec chociaz jeden plus. Pozostaje mi tylko czekac, az sie wszystko unormuje... Jeszcze nigdy nie czekalam z niecierpliwoscia do konca wakacji... Moj Miłek skonczy wtedy 3 msc i moze naiwna jestem ale mam nadzieje ze to bedzie jakis przelom i bedzie juz tylko lepiej.
Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia ja tez ciagle czytam o tym ze na termometr i czopki trzeba uwazac. Pediatra powiedzial ze mamy dawac raz na tydzien i nic sie nie stanie...oby.
Jahjahbob zdecydowalam ze odstawiam mm i pozostaje piers, nie wiem ale mam wrazenie ze zle zrobilam. Tyle dobrego ze teraz mamy spokojne wieczorne karmienia, wiec chociaz jeden plus. Pozostaje mi tylko czekac, az sie wszystko unormuje... Jeszcze nigdy nie czekalam z niecierpliwoscia do konca wakacji... Moj Miłek skonczy wtedy 3 msc i moze naiwna jestem ale mam nadzieje ze to bedzie jakis przelom i bedzie juz tylko lepiej.
To taka błonka była pod językiem.A czy twój synek miał wedzidelko bloniaste czy grube i mięsiste? Kurcze muszę popytać gdzie indziej może faktycznie chcą mnie naciągnąć na kasę
kasia0121
Mamamilka nie jesteś naiwna, dużo osób mówi, żeby tylko dziecko 3 miesiące skończyło to będzie lepiej i każda z matek czeka na ten moment. I pewnie coś w tym jest, nawet to, że dziecko staje się takie doroślejsze, można już z nim się pobawić i powyglupiać. Komunikacja jest lepsza a to bardzo dużo. Jedne problemy się kończą a drugie zaczynają, tyle że znamy już dobrze swoje dzieci i wiemy jak im pomóc, np. przy bolesnym zabkowaniu możemy skutecznie pozbyć się bólu, a nie tak jak przy kolkach. No i zaczyna się przygoda z rozszerzeniem diety... ehh no nasze maluchy stają się już takie dorosłe Mnie to teraz strasznie szybko czas ucieka, nie wiem kiedy minęły te 4 miesiące, a o ciąży to już nie wspomne.
@mamamiłka rob jak czujesz. Ty najlepiej znasz swojego Maluszka i wiesz, albo czujesz co jest dla niego najlepsze. Najwazniejsze zeby byl zdrowym i szczesliwym dzieckiem. Wytrzymaj jeszcze troche. Polecam Ci ten kolzym po kazdym posilku, w aptece jest bez recepty, ja daje 5 kropelek, no i raz dziennie po 5 kropelek dawalam biogaje, ale ostatnio nie bylo waptece i kupilam dicoflor i tez jest ok. A przedtem kolka byla kazdego dnia i trwala cale dnie. Teraz minelo. Nie zalamuj sie, jeszcze troszeczke i skoncza sie problemy brzuszkowe, a zacznie fajny, szczesliwy okres. Jeszcze kilka dni. Wytrzymaj.
mamamiłka
Dzieki za wsparcie, wybieram sie dzis do apteki po ten kolzym, moze to bedzie to[emoji57]. Sab simplex bierzemy od wtorku ale nie widze poprawy. Ciesze sie ze u Was juz sie to skonczylo, domyslam sie jaka to ulga dla Ciebie i Natalki[emoji4]@mamamiłka rob jak czujesz. Ty najlepiej znasz swojego Maluszka i wiesz, albo czujesz co jest dla niego najlepsze. Najwazniejsze zeby byl zdrowym i szczesliwym dzieckiem. Wytrzymaj jeszcze troche. Polecam Ci ten kolzym po kazdym posilku, w aptece jest bez recepty, ja daje 5 kropelek, no i raz dziennie po 5 kropelek dawalam biogaje, ale ostatnio nie bylo waptece i kupilam dicoflor i tez jest ok. A przedtem kolka byla kazdego dnia i trwala cale dnie. Teraz minelo. Nie zalamuj sie, jeszcze troszeczke i skoncza sie problemy brzuszkowe, a zacznie fajny, szczesliwy okres. Jeszcze kilka dni. Wytrzymaj.
reklama
mamamiłka
Kasia ja tez ciazy juz nie pamietam[emoji53] ale teraz mamy takie piekne maluszki ze zyjemy chwila[emoji4]. Oby te magiczne 3 msc przyniosly chociaz mala ulge. Miłek ostatnio zainteresowal sie swoimi raczkami i ciagle je wklada do buzi, czasami to sie nic innego nie liczy[emoji5].Mamamilka nie jesteś naiwna, dużo osób mówi, żeby tylko dziecko 3 miesiące skończyło to będzie lepiej i każda z matek czeka na ten moment. I pewnie coś w tym jest, nawet to, że dziecko staje się takie doroślejsze, można już z nim się pobawić i powyglupiać. Komunikacja jest lepsza a to bardzo dużo. Jedne problemy się kończą a drugie zaczynają, tyle że znamy już dobrze swoje dzieci i wiemy jak im pomóc, np. przy bolesnym zabkowaniu możemy skutecznie pozbyć się bólu, a nie tak jak przy kolkach. No i zaczyna się przygoda z rozszerzeniem diety... ehh no nasze maluchy stają się już takie dorosłe Mnie to teraz strasznie szybko czas ucieka, nie wiem kiedy minęły te 4 miesiące, a o ciąży to już nie wspomne.