reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@mamamiłka jeśli juz wklada rece do buzi to super, bo powoli zacznie sie sam soba zabawiac. Szkoda mi Maluszka, ze caly czas problemy brzuszkowe i Ciebie tez, bo ja sama dobrze wiem, ze dla matki jest to trudne. U nas nie ma kolki tak od tygodnia, a jestesmy 4 dni po skonczeniu 3 miesiecy. Ale fakt - caly czas daje kolzym i probiotyk na jelitka, wczesniej biogaje, teraz dicoflor. U kolezanki tez byly okropne kolki i pomogla biogaja. U nas tez sab simplex nie pomogly, mimo tego ze wszyscy zachalaja. Wiesz jeszcze troszke i tez spokojnie pojdziesz na spacer i nie bedziesz zazdroscic innym mamom patrzac na ich spokojne, albo rozesmiane dzieci w wozkach, bo Twoje tez takie bedzie. Jeszcze troszeczke.

reklama
Moi drodzy mam ogloszenie parafialne;-) Natalka spala dzis od 23 do 7.20. Ja sama pospalam jak dzika:-)
Pomyśleć, ze jeszcze niedawno, przed porodem to spalam i spalam, a wstajac o 7.20 bylam totalnie niewyspana...

Moi drodzy mam ogloszenie parafialne;-) Natalka spala dzis od 23 do 7.20. Ja sama pospalam jak dzika:-)
Pomyśleć, ze jeszcze niedawno, przed porodem to spalam i spalam, a wstajac o 7.20 bylam totalnie niewyspana...
Kochana gratulacje[emoji1] pieknie Natalka spi[emoji5]. Widocznie malutka postanowila dac mamie odpoczac, dzielna dziewczynka[emoji4]. My sie od rana bawimy, dajemy tatusiowi troszke pospac, ciezki czas w pracy mial ostatnio i ciagle go nie bylo. Dzis mamy zamiar wszyscy poleniuszkowac a co tam, raz na jakis czas trzeba. Milego dnia dziewczynki[emoji4]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry dziewczynki[emoji4] musze sie pochwalic, Miłosz spal od 20 do 4:30 i to ja go obudzialm na karmienie bo bym eksplodowala z nadmiaru pokarmu. Zjadl i o 5 spal slicznie do 7[emoji1], rano zrobil 3 kupy i teraz sie slicznie bawi i usmiecha. Dla mnie jest to maly wielki sukces[emoji38]. Milego dnia[emoji4]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

@mamamiłka gratulacje:-) pieknie sie Miloszek wyspal, jelitka mialy czas przetrawic i wyrzucic. Pewnie mu teraz lzej i humorek jest. Super. To duza ulga. Zobaczysz, powoli bedzie szlo ku lepszemu, a dzisiejsza noc to dobry poczatek :-)
Dziewczyny znow fala upalow przed nami. Ja juz mam dosc...

reklama
Dziewczyny gratuluję przespanych nocy. To znak, że nasze pociechy wkraczają powoli w nowy etap swojego życia. My też nie możemy narzekać, Filip ładnie przesypia noce, czasami przebudzi się jeden raz do karmienia, a czasami wogóle.

Nie mamy rzadnych przygód brzuszkowych przy wprowadzaniu nowych pokarmów. Właśnie ugotowałam Filipowi pierwszą zupkę, wcześniej jadł warzywa ze słoiczka żeby poznać smaki. Nie podeszła mu tylko cukinia- wcale się nie dziwię, ale zrobiłam przetwory z cukini dla Filipa i może ta mu podejdzie. Jest dużo lepsza w smaku niż ta kupcza. No i dzisiaj wprowadzamy tarte jabłko.
Liczę na to, że już takich upałów nie będzie, wystarczy już tej męki. Weekend nam minął w poszukiwaniu idealnej spacerówki (nie znalazłam takiej;)) i przy okazji upatrzyłam fajne sanki dla Filipa, więc liczę na śnieg a nie na upały ;)

Do góry