reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Nika musisz być dzielna żeby synek nie czuł Twojego zdenerwowania. Jesteśmy z Wami myślami. Wszystko będzie dobrze;). Za kilka chwil ten zabieg będzie tylko wspomnieniem

Cześć dziewczyny,
U nas właśnie karmienie a nocka piękna bo spanie od 23 do 6!
Nika wszystko trwa bardzo krótko i gojenie też, u nas nie nyło śladu po ranie po tygodniu a u takiego maluszka to jeszcze szybciej:)
Niech sprawdzą Ci od razu wędzidełko górne wargowe! U nas nestety to też było podcinane.

@Jahjahbob Twoja Natalka urodziła się 22.05 tak jak moja Ala!!
Jak karmisz Małą, bo ja głównie piersią a tylko raz dzienne dokarmiam butlą.
Oprócz soczku wprowadzasz Jej teraz coś jeszcze czy od 4 m-ca!?
Byłam w Smyku i faktycznie ubranek chrzcielnych b.dużo i są śliczne!!!!!!!!

Avita ja karmie piersia, a od jakis 2 tygodni wprowadzilam butle na noc i od tego czasu dluzej spi.
My tez z 22.05. Najszczesliwszy dzien w zyciu:-)
Chce jej wprowadzic soczek z marchewki powoli, zobacze jak przyjmie, jak dobrze to po jakis dwoch tygodniach troszke soczku z jablka. No i bede obserwowac.
Avita ile Twoja Ala spi? Bo Natalka strrrrasznie malo spi, czasem obawiam sie, ze bedzie sie gorzej rozwijac, bo tak malo spi.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
@kasia0121 Od urodzenia każdy lekarz czy położna która badała małego zwracała mi uwagę na krótkie wedzidelko. Ale Alanek nie miał problemu z ciągnięciem piersi więc dawali mu czas, że może sobie je rozciągnie. Niestety nie udało się. Do tego mało przybiera na wadze( skończył 14 tygodni i waży 5100) bo szybko się męczy i przerywa jedzenie, często się krztusi i nie wyciąga języka poza usta. I tak jak pisała avita w przyszłości może mieć problem z prawidłowym mówieniem. Zabieg robimy w prywatnej klinice chirurgii plastycznej bo w szpitalu na NFZ terminy są dopiero za rok. Przychodzimy na czczo ( trzy godziny bez jedzenia i picia) usypiają go na 2min przecinają laserem i do domku.
U nas nie ma znieczulenia pod narkoza, robią to ze znieczuleniem miejscowym. Ja bym popytała gdzie indziej, czy wymagana jest narkoza. U tak małego dziecka lepiej się zastanowić czy to konieczne. Chyba, że dodatkowo płatne te znieczulenie [emoji48]

mhsv3e5ez4n46979.png

Cześć @asia669, buziaczki dla Tymka!!!
@Jahjahbob dla mnie 22.05 to również najszvczęśliwszy dzień:)
:yes:
Moja Ala noce śpi pięknie ale w dzień to różnie. Nieraz śpi 3 godz. a nieraz 3x po pół godz przez cały dzień!! Po takiej dniówce widać że jest zmęczona!!
Ja jeszcze z tyd. wstrzymam się z wprowadzaniem nowych smaków bo ciągle "szukamy" odpowiedniego mleka! Najpierw było NAN po którym dostała wysypki, później preparat mlekozastępczy z apteki :( a teraz próbukemy NAN HA. Zobaczymy jak z tym będzie! Smakuje jej wszystko:tak:

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny[emoji4]
Nika trzymamy kciuki za maluszka.
Jak tak Was czytam, to dochodze do wniosku ze nic nie wiem na temat rozszerzania diety, bede miala zajecie na najblizsze tygodnie. We wtorek bylismy na szczepieniu, znowu obeszlo sie bez powiklan cale szczescie[emoji4]. Zgosilam lekarzowi o problemie z kupka, ale oczywiscie uslyszalam zeby raz w tygodniu dawac czopek albo uzyc termometru lub palca... I ze to dyschezja i powinno to z czasem minac.
Po dzisiejszej kupce juz glupieje, moze ktoras z Was miala podobna sytuacje.. Dzis rano postanowilam dac 1/2 czopka i w momencie aplikowania poszla kupka, o konsystencji miekkiej plasteliny i kolor ciemny troszke w zielen ale raczej to wina zelaza ktore podajemy. Zastanawia mnie ta konsystencja, w sobote zrobil kupke po 10 dniach i od soboty dopiero dzis w tym czasie dalismy mu dwa razy mm na noc wypil w sumie moze 80ml. Jakos nie bardzo mu odpowiada butla i woli piers zdecydowanie. I tu pytanie, czy myslicie ze ta konsystencja to wina tego mm czy moze byc jakas inna przyczyna?? Boje sie ze zbagatelizuje problem[emoji20]
Dziewczyny ktore karmicie mieszanie jakie sa kupki u Waszych maluszkow?

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

@mamamiłka jak poczatkowo wprowadzalam butle na noc to kupka byla inna i Natalka tez nie chciala butli, musiala nauczyc sie pic z butli, teraz juz jest ok. Kupke mamy co 1-2 dni. Wyglada jak musztarda. Troszke cierpliwości. Zobaczysz, ze unormuje sie. Wprowadzenie mm tozawsze cos nowego dla dziecka.
Ja wczoraj podalam tez jedna butle w ciagu dnia i ladnie zjadla.

reklama
U nas nie ma znieczulenia pod narkoza, robią to ze znieczuleniem miejscowym. Ja bym popytała gdzie indziej, czy wymagana jest narkoza. U tak małego dziecka lepiej się zastanowić czy to konieczne. Chyba, że dodatkowo płatne te znieczulenie [emoji48]

mhsv3e5ez4n46979.png
Pytałam czy to konieczne i powiedział że tak. Po to żeby nie zrobić mu krzywdy laserem. Fakt nie jest to tanie. Za 5 minutowy zabieg 400zł.

Do góry