reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja cały czas zapuszczam włosy, a ciągle mam krótkie!! To chyba też przez to że moja mama jest fryzjerką i w pewnym momencie mojego zapuszczania mówię do Niej: obcinaj!!!
@kasia0121 ten balejaż na zdjęciu super!
@Madziołek. Szkoda tego Twojego Maluszka. Oby już go nóżka niebolała.
@mamamiłka u nas "co łaska" ale mniej niż 100 się nie daje.
@Jahjahbob mnie teraz też teraz strasznie wychodzą włosy. Po porodzie to normalne podobno.!

reklama
U nas w kosciele byl normalny cennik! Wedlug cennika chrzest wychodzil po 70 zl i tyle dalismy. Wygodnie i nikt nie zastanawia sie czy dal wystarczająco. Dzis wielki dzien:-) trzymajcie kciuki zeby nie bylo placzu w kosciele:-)

Ja tez trzymam kciuki[emoji4] dzieki dziewczyny to juz chociaz wiem na ile mam sie szykowac[emoji57]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chrzest super:-) Natalka byla tak grzeczniutka, w kosciele przez pol mszy siedziala na kolanach i rozgladala sie ciekawsko wokol, a po potem ukolysalam ja i zasnela! Obudzila sie potem podczas obiadu i byla najslodszym dzieckiem na swiecie, usmiechala sie do wszystkich, potem nakarmilam ja z butli i siedzielismy dalej. Pozniej przeszlismy do domu, gdzie zaliczyla turbodrzemke i znowu super dziecko. A wieczorem zasnela kolo 22 i spala do 4.30, wlasnie sie karmimy. Takze ulga, ze wyszlo fajnie.
W ogole bylo milo.
Zaliczyla jedna kupe w kreacji do chrztu, ale na szczescie pampers wytrzymal i wszystko zostalo w pampersie:-)
Dziewczyny jak robicie ten soczek z marchewki?
My mamy we wtorek 3 miesiace i zastanawiam sie nad wprowadzeniem. No i ile go podawalyscie na poczatek?

Jahjahbob Super,że wszystko się udało :).Pierwszy raz robiłam wczoraj soczek,sparzoną marchewkę (najlepiej karotkę) wrzuciłam do malaksera można też zetrzeć na tarce później trzeba odcisnąć sok(ja to robię tak:na metalowe sitko wrzucam te wiórki z marchewki i ugniatam łyżeczką)niestety marchewka była za sucha i nie chciała puścić soku,więc dolałam do niej troszeczkę wrzątku(nie wiem czy dobrze zrobiłam) i wtedy udało mi się odcisnąć.Daliśmy Aleksowi 2 łyżeczki takie mniejsze dla dzieci.Pediatra nam mówił żeby zwiększać stopniowo do 50ml.

reklama
@Jahjahbob to super, że wszystko się udało:-)
@-Nika-mój syn też miał podcinane wędzidełko i górne i dolne ale dopiero w wieku 6 i 8 lat. Dolne bo nie wymwiał wszystkich głosek a górne bo zęby źle urosły! Nikt wcześniej mi tego nie zlecił. Im wcześniej tym lepiej!! Będzie dobrze!:)

Do góry