reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Nika Filip w niedzielę skończy 17 tygodni.

My już dawno jesteśmy po chrzcinach. Chrzcilismy jeszcze w czerwcu, trochę nas sytuacja do tego zmusiła, bo chrzestny miał w planach wyjazd za granicę do pracy na wakacje. Poszło szybko i bez problemu. Trochę się obawiałam bo wtedy akurat nawiedziły nas kolki, ale w ten dzień nic Filipowi nie dolegało.

U nas pojawiła się dzisiaj temp. 37,5 stopnia. Mam nadzieję, że to przez ząbki. No i nauczyliśmy się łapać stopy;)

Miłego wieczoru :)

reklama
Cześć dziewczyny!
U nas chrzciny dopiero w październiku bo z chrzestnym jest trochę zamieszania.
@Jahjahbob gdzie kupowałaś ubranko do chrztu?! Oglądam w necie i są fajne i ładne sukieneczki! U nas też na chrzcinach mają być tylko najbliżsi ale to i tak ok 20 osób!
Też mam dosyć tej afrykańskiej pogody, koszmar!!
@kasia0121 to super że Mały już łapie stopki. Nam jeszcze potrzeba trochę czasu, bo u Ali dopiero 12 tyd. minął!

Avita teraz to już czas szybko leci, mnie się dłużył pierwszy miesiąc, a w środę Filip już kończy 4 miesiące. Za chwilę już jesień, zima i święta. A nasze szkraby będą wtedy takie duże :).
Ubranka do chrztu są piękne, zwłaszcza dla dziewczynek. Na Filipa nie było ładnego kompletu to sama dobierałam ubranka. Nie był w bieli co wzbudziło delikatny niesmak starszyzny ;). Nie będę Wszystkich uszczesliwiac na siłę.

Madziolek jak tam po szczepieniu? Mam nadzieję że noc przespaliście spokojnie.

Jahjahbob teraz to z dnia na dzień pojawiają się nowe umiejętności. specjalnie Filipowi zakładam takie kolorowe skarpety z paluchami żeby jeszcze bardziej przykuć jego uwagę i żeby częściej je łapał;) Teraz to mam w planach nauczyć go mówić "mama";)

Kasia0121 Natalka we wtorek skonczy 3 miesiace, jeszcze troche musimy czekac.
Avita sukieneczke, opaske i bolerko kupilam w smyku, calkiem spory wybor, a rajstopki i buciki w sklepie osiedlowym, w zadnej sieciowce nie udalo mi sie znalezc bucikow.
U nas znowu dzis dzika Afryka, normalnie tropiki. Dzizas...
Za to wczoraj zaliczylismy wypad w Beskidy, Natalka byla pierwszy raz. Bylo super :-)

@kasia0121 Filip to już duży chłopczyk. Mój synek kończy dzisiaj 14 tygodni ale jeszcze nie będziemy nic wprowadzać. Do 6 miesiąca tylko pierś.

My już dawno po chrzcinach. Alanek też nie był ubrany na biało. Sama kompletowalam strój ponieważ nie bardzo podobały mi się te atłasowe garniturki. A fajne kosztowały majątek.

Hej wszystkim.Noc przespana,ale za to cały dzień kombinacji co zrobić żeby nie płakał,zrobił mu się obrzęk na nóżce po szczepieniu i jak nie śpi to płacze,nawet piersi nie chce :((

Hej wszystkim.Noc przespana,ale za to cały dzień kombinacji co zrobić żeby nie płakał,zrobił mu się obrzęk na nóżce po szczepieniu i jak nie śpi to płacze,nawet piersi nie chce :((

Zrób Mu okład z sody. Powinno pomóc. Dosyć, że tak gorąco to jeszcze masz taki problem!!

@Jahjahbob w Smyku są faktycznie fajne rzeczy. Jutro jadę na zakupy to odwiedzę też Smyka. Tylko ta moja kobieta rośnie jak na drożdżach i boję się, że jak teraz coś kupię to za m-c może być za małe:(
A w za dużym też nie może być!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Zrób Mu okład z sody. Powinno pomóc. Dosyć, że tak gorąco to jeszcze masz taki problem!!

@Jahjahbob w Smyku są faktycznie fajne rzeczy. Jutro jadę na zakupy to odwiedzę też Smyka. Tylko ta moja kobieta rośnie jak na drożdżach i boję się, że jak teraz coś kupię to za m-c może być za małe:(
A w za dużym też nie może być!!!
Robimy okłady z sody ale to pomaga na moment(uspokaja się na chwilę a później płacz)zasnął niedawno umęczony całym dniem,mam nadzieję,że prześpi spokojnie noc a jutro już będzie w porządku.Co do ubranek to masakra jest z rozmiarówką mamy ubranka w kilku rozmiarach i wszystkie teraz pasują pomimo tego,że rozbieżność rozmiaru jest duża 50-68,zamówiliśmy ubranka 74 jak przyszły to okazało się,że są tak duże,że Aleks założy je dopiero za kilka miesięcy.

Do góry