reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Hej my po wizycie, jak dobrze pojdzie to jutro usg. Nerwy tylko stracilam i wygarnelam lekarzowi... Szkoda gadac. Czekalam 1.5 msc na usg a jak sie okazalo to byla tylko wizyta i dopiero wypisal skierowanie na usg[emoji50] Paranoja jakas...

Kasia u nas troszke lepiej ale zalezy od dnia stosuje ten mix co opisywalam i stwierdzam ze poprawa jest. Ale i tak czekam jeszcze msc bo podobno po 3 msc przechodzi w wiekszosci przypadkow.
Dzis moje malenstwo konczy 2 msc[emoji1] napilabym sie lampki wina z tej okazji ale mi nie wolno[emoji53]
Dziewczyny co stosujecie na pupe? Ja linomag ale juz nie chce mi sie z tymi malymi tubkami bawic.

Jest tak goraco ze chyba sie roztopie do konca tygodnia[emoji27]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sto lat dla synka. Jeszcze będziemy świętować alkoholem urodziny naszych dzieci, co prawda za 18 lat ale bedziemy:).
My na pupę stosujemy krem bambino a jak były jakieś oskarżenia to sudocrem.
Ja to się obawiam co będzie po tych upałach, przeważnie po tak wysokich temperaturach są bardzo niebezpieczne burze. I co prawda, lubię jak jest burza, ale już nie lubię szkód jakie wyrządzają

My na pupę stosujemy krem bambino i puder nivea(zależy co mi w rękę wpadnie).Sudocrem mamy ale w ogóle nam nie był potrzebny i oby tak dalej.Co do kolek to Bobotic nam pomaga :).Dzisiaj zjadłam fasolkę po bretońsku i mały zrobił 2 kupki w ciągu dnia co się nie zdarza i pruka często,ale brzuszek go nie boli bo jest spokojny :).
mamamiłka: Sto lat sto lat!! :D

My stosujemy linomag i maczke ziemniaczaną. I to jest mieszanka idealna na Nataliowa pupe.
Jest 10 minut do polnocy a my wlasnie zaliczamy spanko na balkonie w bujaczku jako substytut dzisiejszego spaceru. Malentas slodko spi, a Mama oddycha pelna piersia w koncu po tych upalach. Jutro dzika Afryka part 2. Juz sie boje...

Nasza noc wbrew moim obawom była idealna. Filip przespał jednym ciągiem od 20 do 5 rano. Zjadł i poszliśmy na zewnątrz. Dzisiaj też parzak więc już siedzimy zamknięci w domu. Pije sobie kawę mrożona i wypelniam papiery na becikowe. I szlag mnie trafia. We wniosku jak byk jest napisane jakie dokumenty są wymagane, m.in. zaświadczenie ze skarbówki i dochodach, a męża rano pogonily ze skarbówki bo już takich zaświadczeń się nie wystawia bo nasz Mops ma dostęp do tych danych. Dzwonię do Mopsu a kobiety mi mówią że jeszcze jakieś inne dokumenty. Wniosek sobie, baby sobie a ja już zglupialam. Nawet nie chciały zaświadczenia od lekarza o byciu pod jego opieką od 10 tygodnia ciąży. Komuś upał ewidentnie nie służy, albo mi albo im.

Cześć dziewczynki. Nie wiem czy mnie pamiętacie , być może już nie. Byłam z wami do mojego 13 tygodnia ciąży (serduszko przestało bić) to było w listopadzie. Powiem wam , że 9 maja (planowany termin porodu) bardzo przeżywałam , tym bardziej , że bliska koleżanka miała termin na 3 maja a urodziła 9 maja. Miałam robione badania genetyczne w klinice i nie wyszło nic podejrzanego . Jedynie przy okazji sprawdzono mi jeden z hormonów tarczycy i wit D. No i wit D była bardzo bardzo niska (podobno ma to wpływ na ciąże i poronienia) dodatkowo ten hormon tarczycy podwyższony i może on być powiązany właśnie z wit D. Toteż biorę wit D 2000j raz dziennie.
Jeszcze u ginekologa nie byłam (termin wizyty mam w ten czwartek) ale test ciążowy pokazał 2 kreski. Termin miałbym na końcówkę marca.
Trzymajcie kciuki dziewczynki

Ps. Miło się czyta, jak wymieniacie się informacjami o swoich bobasach, to takie pozytywne i serce rośnie z radości , że takie przypadki jak moje nie są na szczęście tak często .

Pozdrawiam was cieplutko

NomiMalone trzymamy kciuki za Was, wierzymy że tym razem wszystko będzie dobrze i w marcu przytulisz swoje długo wyczekiwane dzieciątko.
Skoro lekarze znaleźli przyczynę, to teraz nie ma opcji- będzie dobrze. Daj znać jak po czwartkowej wizycie, który to będzie tydzień?

reklama
Do góry