reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Każde dziecko inaczej reaguje wiec faktycznie temat szczepień jest bardzo kontrowersyjny nie ma reguły
O, jak Was dużo - czemu się nie pokazałyście wcześniej? :(
Kilkakrotnie zaczynałam sie rejestrować i cos mi przeszkodziło dopiero jak usłyszałam ze uciekacie na zamknięte to akcja reakcja

reklama
A ja szczepiłam mojego małego tydzień temu i niestety miał gorączkę 38,5. Szczepiłam 5w1 i pneumokoki. Mysle ze nastepnym razem rozdziele te szczepienia zeby tak go nie obciążać. Szczegolenie ze to wczesniak.

Nasza Młoda miała podwyższoną temperaturę po 6w1 i pneumo przez pięć dni, skończyło się wizytą u pediatry, badaniami krwi i moczu na cito, a w szóstym dniu przeszło jak ręką odjął.. Też myślę, by rozdzielić szczepienie na dwa terminy...

A mamy możliwość decydowania o rozdzielaniu tych szczepionek? Faktycznie jest to mega obciążenie doszły pneumokoki i dokupujemy rotawirus wiec na tak malutkie ciałko dużo tego

Zaczynam sie bać tych szczepień, mój synek też jest wcześniakiem i chcialabym mu zaoszczedzic niepotrzebnych powikłań...

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

A mamy możliwość decydowania o rozdzielaniu tych szczepionek? Faktycznie jest to mega obciążenie doszły pneumokoki i dokupujemy rotawirus wiec na tak malutkie ciałko dużo tego
Skoro możemy zdecydować,że nie szczepimy wcale to. Chyba po konsultacji z lekarzem możemy te szczepienia zrobić w odstępach... :-)

Na pewno można osobno zaszczepić na rotawirus. Pozostałe pewnie też, zwłaszcza, ze wcześniej pneumokoki nie były refundowane i nie każdy szczepił albo szczepił później.

U nas po szczepieniu wszystko wróciło do normy, tylko pod palcem czuję stwardnienie w miejscu ukłucia - akurat to udo, w które dostał 6w1. No ale najważniejsze że nie boli to Filipa. Staram się to rozmasować:)

Spacer zaliczony, kąpiel zaliczona, karmienie zaliczone, nic tylko utulić do snu- marzenie moje i tylko moje bo Filip prowadzi właśnie dyskusję z tatą, nie wiem na jaki temat, ale musi być fascynujący bo gestykulacja przy tym jest przednia:)

reklama
U nas szczepienie było we wtorek i na szczęście mala nie miała żadnych dolegliwości poszczepiennych. Szczepiona była pentaksin 5w1+ pneumokoki i wzw. Termin mialysmy przesunięty o tydzień z powodu jeszcze utrzymujacej się żółtaczki.

Do góry