reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Tak, też się zastanawiałam czy od razu szczepić na rotawirus. Ale po przeprowadzeniu ankiety u koleżanek, które urodziły przede mną, zdecydowaliśmy się zaszczepić. A rotawirus to szczepionka doustna. Trochę jej jest do wypicia (może ok. 3 ml- tak na moje oko) ale za to podobno jest słodka. Mój Filip dlugo w buzi ją miętolił zanim połknął, a później zasnął i musiałam go budzić na ukłucia:D

reklama
Hej dziewczyny[emoji4] my juz po spacerku ale później tez pojdziemy, taka piekna pogoda[emoji16] też mam nadzieje że uda nam się stworzyc fajny wątek. My szczepienia mamy 12.07 oby było bez gorączki zobaczymy. Dziewczyny czy któraś z Was poleca coś na trądzik niemowlecy?

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

My trądziku nie mamy, walczymy tylko z ciemieniuchą na brwiach i daje na to krem bambino. A o krostkach chyba dziewczyny pisały we wcześniejszych postach

Jaki jest koszt całkowity za szczepionkę na rotawirusy tak mniej więcej? I w jakim odstępie czasowym się podaje,bo czytałam,że są 2 lub 3 szczepionki?

Dzięki Kasia 0121 przewine i sprawdzę co polecały[emoji4] całe szczescie że ani ciemieniucha ani krosteczki nie swedza i nie bola.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki jest koszt całkowity za szczepionkę na rotawirusy tak mniej więcej? I w jakim odstępie czasowym się podaje,bo czytałam,że są 2 lub 3 szczepionki?

My placiliśmy ok. 450 zł za 6w1 i rotawirus. Nie pamiętam ile każda z osobna kosztowała. A na rotawirusa są chyba 3 dawki. Wiem tylko że odstęp między pierwszą a drugą dawką musi wynosić min. 8 tygodni :)

reklama
szczepiłam mojego małego tydzień temu i nastepnym razem rozdziele te szczepienia zeby tak go nie obciążać

Ostatnia edycja:
Do góry