reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

@waraai - dobrze że pojechalas z tym pępkiem i że wszystko ok. Nie żałuj octaniseptu :)
Zdradź jeszcze jak Ty trzymasz to dziecie bo mój syn tak głową wywija że nie idzie go utrzymać jedną ręką. Dwoma jest czasem ciężko :)

@Olo32 - fajnie wygladacie w tej chuście. My mamy elastyczną ale powiem szczerze, zapakowanie w to Młodego to nie lada wyczyn. Jeszcze potrzebuję przy tym asekuracji.

@DaWo - super ma panna opaskę. Też muszę mojemu jakąś sprawic bo w czapce mu się grzeje łepetyna a bez uszy marzną.

reklama
@mamaAWR Ja sie okrutnie balam dzis jak przyszlo do cwiczen na Marysi, a nie na lalce. Ale o dziwo poszlo sprawnie i jestem dobrej mysli. Chusta jyz zakupiona. Tkana, bawelna + len. Jak juz przyjdzie i sie zamotamy, to wrzuce zdjecie :)

@Karlik - chyba tak. Na pewno motylki sie robi na ramionach :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Ten pępek mnie przeraża, bo: syf jest cały na tym kikucie. Od spodu. Paskudne to, śmierdzące i glutowate. Doczyścić za Chiny ludowe nie sposób.
Przez to paprze się wszystko.
No czyszczę uparcie, ale jadę na cholernym stresie możliwego zakażenia z racji tego, że siłą rzeczy zostawiam go po czyszczeniu z tym kikutowym brzydko pachnącym syfem. :(
Przy czyszczeniu ten kikut lata na wszystkie strony zresztą.

Co do noszenia, to bez szału. Ale panna tak lubi.

Tutaj pichcimy i wieszamy pranie. ;)
Im więcej robię, tym szybciej zasypia.
Bez względu na możliwy hałas. ;)

1497217532-aaaaaa.jpeg

1497217542-aaaaaa.jpeg

Ten pępek mnie przeraża, bo: syf jest cały na tym kikucie. Od spodu. Paskudne to, śmierdzące i glutowate. Doczyścić za Chiny ludowe nie sposób.
Przez to paprze się wszystko.
No czyszczę uparcie, ale jadę na cholernym stresie możliwego zakażenia z racji tego, że siłą rzeczy zostawiam go po czyszczeniu z tym kikutowym brzydko pachnącym syfem. :(
Przy czyszczeniu ten kikut lata na wszystkie strony zresztą.

Co do noszenia, to bez szału. Ale panna tak lubi.

Tutaj pichcimy i wieszamy pranie. ;)
Im więcej robię, tym szybciej zasypia.
Bez względu na możliwy hałas. ;)

1497217532-aaaaaa.jpeg

1497217542-aaaaaa.jpeg
No zajebiaszcza jest! A jak bicka cwiczysz!
Z tym kikutem to nie ma mocnych. Trzeba z nim zyc dopoki nie odpadnie :/ no i pilnowac, psikac i wygonic cholerstwo.

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

@waraai - super wieści! tak myślałam, że jak się weźmiesz za czyszczenie to szybciutko odpadnie! no i fajnie, problem z głowy :) Jak słodko Ci Cysia śpi na ręce! Będziesz potem miała moc w rękach :D

Uuu, nadrobiłam czytanie :D
Dzień dobry! My w weekend przyjmowaliśmy wizyty rodziny pragnącej poznać ALicję, więc gary, mop etc...
@waraai - ciekawam, do ilu kg tak Pannę ponosisz?? nasza dobija do 4,5 i już czuję ją w ramionach... Dobrze, że sprawa pępka zakończyła się sukcesem :D

@Olo32 - chusta wymiata, prawda? Ala nawet jak płacze bo nie moze zasnąć to włożona do chusty zasypia w momencie... :)

Zakupiłam smoczki i zasypianie się naprawiło... A wzbraniałam się nogami i ręcami... Jak już wyleczyłam jej afty w buzi to ta krosta po szczepionce nabrzmiała i musiała ją boleć bo bywały dni, że spała dopiero po południu, a przed - cyc, noszenie, bujak, drzemka 10-20 minut i od nowa. Wczoraj krosta pękła a po kąpieli przy ubieraniu zszedł strupek i w nocy spanie jak marzenie a i w dzień dziś więcej śpi... A mnie mleko rozsadzi cyce :D

Przepraszam, że z doskoku! Ucałowania dla wszystkich ślę! :)
19141844_1480131202009008_1929586229_n.jpg

@Martussa cudna ona jest!!!
I jaka słodka pyza teraz. [emoji7]

Syna nosiłam w zasadzie dopóty, dopóki chciał, czyli pierwsze kilka miesięcy.
Ważył mnóstwo, bo był chory bardzo w pewnym momencie, jechał na sterydach i wyglądał jak mały Budda albo przyszły champion wśród zawodników sumo.
Fakt, że w końcu zdechł mi nadgarstek - u tej samej ręki, na której teraz noszę pannę. [emoji6]
Ale nadzieja w chustach.

Natomiast.
10 dni po porodzie mam w obwodzie 72cm!
Jak wyjdę z połogu i będę mogła wrócić do ćwiczeń, to śladu po ciąży nie będzie. [emoji1]
1497264175-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry