reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dzień dobry Drogie Panie :)

MilkaKlaudia, wspaniałe wiesci!!!! gratulacje !!!!
Karlik, bardzo współczuję ale Ty jesteś silna babka i Karolek Cie dodatkowo wzmocni i dacie radę...niech to dziadostwo odejdzie od Was i wrocicie do domku....mocno przytulam....

Mnie o dziwo brodawki nie bolaly...smaruje kremem na noc a odrazu po porodzie smarowalam parę razy dzienne. Odnośnie zmiany pieluchy to po dlugim spaniu pierwsza jest pierś bo inaczej złość panniny że ho ho....
A mi juz zaczęły włosy wypadać... w ciazy ani jeden włosek nie spadł a teraz juz sie zaczyna linienie....

reklama
MilkaKlaudia - GRATULACJE. Jest piękna, cieszę się bardzo że juz jesteście razem!!

dziewczyny - macie racje z tym praniem w umywalce! nie wpadłam na to :-)

olo- mnie pomagają dwie rzeczy na ta dziurawa brodawkę - przystawianie dużo głębiej ale żeby sie dało nie moze byc twarda piers i brodawkę trzebaa w palcach rozmiekczyc- tak, żeby cala otoczka była w buzi i trzymanie dziecka za głowę zeby sie nie wysunęło bo mój ma tendencje do zsuwania sie żeby za sam "dzyndzel ciągnąć".
ja mam tylko bepanthen ale najczęściej tylko wietrze i mlekiem smaruje. nie mam nawet gdzie tych maści o których piszecie kupić.
DaWo- dwa tygodnie - do miesiąca z tego co pamiętam ten ból. zawsze mam z jedna piersią koszmar! :-(
marta;) - jak było nad morzem? pogoda dopisala? Stas zadowolony? Mąż zregenerował siły ? a jak Ola zniosła podróż i zmianę otoczenia? Ty sie bardziej zmeczylas czy zrelaksowalas?
waraai- gratuluje dobrnięcia do samiutkiego końca - nawet fiordy panny nie wykurzyły ani tańce ani tatuś :-) To teraz kiedy Ci pasuje? która to klasa taka męcząca w tym gimnazjum?

Karliku, mialo byc tak pięknie z morzem i dobrze ze Wam pisalam ze może pojedziemy bo nie pojechaliśmy bo Pan Mąż :) wrócił wieczorem i z bólem gardła i kaszlem wiec brak sił na jazdę i cala sobotę przespał ale pogoda dopisala wiec cala sobota i niedziela na dworze w ogrodku i na spacerach....Mlody dostal nowy rower wiec nie dawal spokoju i tylko na wycieczki chciał jeździć wiec oni na rowerze a ja za nimi wozkiem...próbowałam ich dogonić i maz sie śmiał że pędze tym wozkiem jak zlomiarze...zeby zdążyc po złom...kto pierwszy....;) wiec morze dopiero na weekend Boże Ciało wtedy to juz napewno...bo musze tam posprzątać przed sezonem...

@Karlik dzieki! Staram sie ja jak najglebiej 'nakladac' ale czesto skubana wierzga lapkami plus dopiero za 3-4 razem chwyta piers porzadnie, a te pierwsze razy jej sie nie podobaja i wypuszcza.. Ja nie wiem, czy ten purelan pomaga. Natluszcza, to na pewno. Ale czy cos wiecej? Aronoł

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

@Karlik dzieki! Staram sie ja jak najglebiej 'nakladac' ale czesto skubana wierzga lapkami plus dopiero za 3-4 razem chwyta piers porzadnie, a te pierwsze razy jej sie nie podobaja i wypuszcza.. Ja nie wiem, czy ten purelan pomaga. Natluszcza, to na pewno. Ale czy cos wiecej? Aronoł
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Identyko mój robi, bierze puszcza i wtedy ja odlatuje, więc przypomniałam sobie jak mi kiedyś laktacyjna mówiła, żeby trzymać delikwenta za łebek od tyłu i nie puszczać jak się dobrze nasadzi - nawet na siłę.
marta:-)
- ważne że weekend na dworze. Włosy musza wypaść te które miały wylatywac przez 9 miesięcy. Licząc że miesięcznie moze wypaść do 200 włosów to X 9 miesięcy uzbiera się 1800 włosów.
Przy długich to wrażenie łysienia - he he he

Właśnie moja siostra mi powiedziała że jest w CIĄŻY!! ma dwóch synów 13 i 11 lat i w grudniu spodziewa się 3 dziecka - oni sa rocznik 1975!! CUDOWNA WIADOMOSĆ!!

To przybijam piątkę....moja siostra też poinformowała ze jest w ciąży i na początek grudnia termin :) i jutro przyjeżdża do Poznania do lekarza i do Mnie bo coś ją niepokoi z wynikami toksoplazmozy i ma lekarza jutro w Poznaniu na konsultacje.

Wysyp dzieciów!! A propos dzieci mojej świadkowej już same oddychają, Aga nakręca laktację laktatorem i efekty są, więc super i jesteśmy wszyscy dobrej myśli :)

@Karlik jak tak się z nią siłuję, to beczeć zaczyna. Nic to, będziemy kombinować ;)

Rozumiem Olo ze Maryska nie łapie odrazu piersi tak ? niewiem na ile to pomoże ale u w szpitalu położna dziewczynie pokazywala żeby troche mleka wycisnąć i dopiero przystawić dziecko. Ale jak puszcza to faktycznie z tym trzymaniem główki dobry pomysł.

reklama
@milkaklaudia hurra! Gratuluję i całuję! wracaj do sił!! :D
@Karlik jaki widok!!! Wiem, wiem, lepiej byłoby w domu, rozumiem doskonale, ale jak mus to mus i Karola trza wyprowadzić z infekcji! A lepiej, byś Ty była z nim :D

Byliśy kontrolować dziś wagę młodej - w 2 tyg nabrała 500 gramów, więc jest dobrze, aktualnie waży 4100. Nadal ma jakieś nieliczne pleśniawki i dostała nystatynę w zawiesinie do dzióbka... ech :)

Pizga dziś więc nie wiem co ze spacerem, chyba w szczelnie zamkniętym bolidzie :D

Do góry