reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

olo - mój tez się wścieka jak mu łeb trzymam, jakby się dusił i piszczy ale robie mu ciiii i po kilku próbach odpuszcza :-) Super że maluszki świadkowej są w dobrej kondycji.
marta:-) - ale numer z tymi siostrami!! Twoja pierwsze dziecko?
martussa- Babeczka już spora. Mój podobno przybiera codziennie ale musiał sporo spaść bo teraz waży 3,5 a urodził się 3,67. Zanim wyjdziemy to pewnie dogoni swoją urodzeniową.

reklama
Ja dziś korzystam z upału...dwa prania wyprane i jedno już pozbierane bo wszystko schnie jak głupie.
Dziecię śpi...pewnie jeszcze chwila ciszy i zaraz glodomorek się obudzi...

Martussa, to ładnie przybieracie. My w czwartek 3960 gram wiec tez prawie 4 kilo...

A dziewczyny pierwsze szczepienie po skonczonym 6 tygodniu prawda? czyli co najlepiej 7 lub 8 tydzien ? kombinuje bo nasze szczepienie przypada w tydzien Boze Cialo i niewiem czy zaszczepić przed wyjazdem czy lepiej po przyjezdzie z nad morza. Bo moze dostać gorączki po szczepieniu....co myślicie ?

Karliku, tak to Jej pierwsze dziecko...sami nie wiedzieli czy chcą juz czy nie bo siostra zaczęła doktorat ale wyszlo ze będą miec malenstwo :) jednie ta toksoplazmoza trochę cisnienie Nam podniosla...
Młoda tez spadła z wagi w drugiej dobie najwięcej z 3250 do 2980 czy cos takiego a zaraz potym tyje codziennie okolo 50 gram wg poloznej... stwierdzila polozna...tlusciutkie mleko mam ;-)

@marta:-) Pestka pokazuje 28stopni. Ja pierwsze pranie zrobiłam o 7. [emoji12]

Jadę właśnie na KTG do szpitala.
Jak chodzę, sprintem już ostatnio, to nawet nie czuję, że mam brzuch.
No, czuję, kiedy panna wypycha girki, a te jakby chciała wystawić w zasadzie na wciąż. [emoji6]

Dziś mam imieniny. Nie sądziłam, że doczekam, a nawet przeczekam ten dzień, bo dziewczę nie kwapi się w ten piękny, słoneczny maj zupełnie.
Dziś też wskakuje 10 miesiąc, jak nawet nie powąchałam piwa! ☹️[emoji6]

Podobno szpitale w naszym mieście są tak przeładowane, że odsyłają do ościennych placówek.
Ciekawe, czy odeślą mnie za tydzień z tym moim sercem. ;)

W ogóle ten rok obradza w bliskie porody. ;)
Mój syn dwie siostry w tym roku nabędzie.
Moja kuzynka ma już synka przy sobie.
Siostra bratowej też w grudniu.

@Karlik, @marta:-) fantastyczne kuzynostwo będzie u Was. :]

Wszystkiego najlepszego Waraai :) moja mama ma też dziś imieniny....

a co z porodowek też odsyłają? to może przetrzymaj ten boom ;)

@milkaklaudia Gratuluję :) Twoja Klaudia urodziła się w dzień moich 29 urodzin i w 6 rocznicę ślubu :D

Co do piersi... też mam problem ;( boli jak nie wiem przy dostawianiu. Właśnie testujemy maltan... modlę się o postęp w sprawie.

U nas w czwartek była położna i mała ważyła 3650g czyli 300g więcej niż przy wtorkowym wypisie.

Pogoda piękna, od soboty sobie wychodzimy, ale mojej Ani coś wczoraj w wózku nie pasowało... zobaczymy dzisiaj.

Powoli dochodzę do siebie :D

A co do karmienia, to chwyta piers, ale zaraz ja puszcza. Wydaje mi sie, ze sie wkurza, ze mleko od razu nie leci. A brodawki smaruje mlekiem przed karmieniem. No nic bedziemy eksperymentowac.

Poki co eksperyment najpierw karmienie, potem pielucha zdal egzamin - ryku przy zmianie pieluchy brak, nawet pepek i oczy pozwolila wyczyscic :) a potem spanko, juz bez cyca.

Ide ja zapisać do przychodni i moze od razu sie dowiem, czy jej dzwieki wydawane przy karmieniu to norma..

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry